Uwielbiam roladę szpinakową z wędzonym łososiem. Serwuję ją stosunkowo często, więc przy ostatnim rozdaniu postanowiłam wprowadzić pewne modyfikacje i przygotować naleśniki z dodatkiem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaprzedstawiamy świetny przepis Doroty Wellman na tatara ze śledzia. Większość się boi eksperymentować, bo uważa że tatar to wołowy albo z łososia. Taka miła niespodzianka i bardzo fajny przepis idealny na zbliżające się święta czy jako przystawka Sylwestrowa. Składniki: 500 g świeżych płatów śledziowych sok i skórka starta z 2 limonek cebula dymka 2 ogórki konserwowe pokrojone
Niezły MłynekZ dań na jeden kęs świetnie spisują się wszelkiego rodzaju koreczki, małe kanapki a la tartinki, czy roladki. Ja często robię tartinki na pumperniklu. Te tartinki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPropozycja wykwintnej sałatki z łososiem na słodko, ale z nutą ostrości, aby nie było za mdło - jak dla mnie świetna! Koszt przygotowania nie jest niski, dlatego
Kolorowy Przepisownikłatwo dostępne na targach i w sklepach, tanie i smaczne. Dziś ponownie w wersji grillowanej, jednak wariacja cukiniowej przystawki. Roladki z cukinii na dwa sposoby, to zawinięty w cukinię ser feta z suszonym pomidorem oraz kremowy serek naturalny z wędzonym łososiem. Niesamowicie proste w przygotowaniu będą królować na domowych przyjęciach dla rodziny lub znajomych! Składniki: 2 cukinie (u mnie
PastelFoodłatwo dostępne na targach i w sklepach, tanie i smaczne. Dziś ponownie w wersji grillowanej, jednak wariacja cukiniowej przystawki. Roladki z cukinii na dwa sposoby, to zawinięty w cukinię ser feta z suszonym pomidorem oraz kremowy serek naturalny z wędzonym łososiem. Niesamowicie proste w przygotowaniu będą królować na domowych przyjęciach dla rodziny lub znajomych! Składniki: 2 cukinie (u mnie
PastelFoodbrzmi dość niewiarygodnie, ale co najważniejsze, smakuje wybornie! To bardzo smaczna i dość syta przekąska- przystawka! Pod warunkiem , że lubicie też buraki ćwikłowe! Ja uwielbiam z kilku powodów, używam niemal codziennie , a piekę w piekarniku jak tylko...skończą mi się te z lodówki! Składniki łosoś norweski z cytryną Suempol burak pieczony w folli w piekarniku chleb avokado listki mięty(...)każdą kromkę połóż plasterek buraka upieczonego w folii. Avokado obierz, pokrój na cząstki, zawiń w plastry łososia. Pozostałe składniki odpowiednio pokrój i połóż jedno na drugim. Zepnij wykałaczką. Gotowe. Pyszne...a podałam na Porcelanie Bogucice idealna pod taką przystawkę
Z Kuchni Do KuchniPierożki te powstały z myślą o konkursie kulinarnym. W zasadzie takie konkursy są głównym motorem napędowym by pobudzić swoją kreatywność, gdyż przepisy na nie muszą być
Smaki Na TalerzuNigiri-zushi (jap. 握り寿司), czyli sushi formowane w dłoni jest to najpopularniejsza postać tej potrawy. Ryż formuje się w owalne paluszki, a następnie kładzie się na
mojewypiekiinietylkoŚwietna przystawka na imprezę karnawałową, walentynki i inne okazje :) Ja to połączenie uwielbiam. Składniki: łosoś wędzony na zimno, ogórek świeży, śmietana 12% lub 18%, cytryna, sól, pieprz. Przygotowanie: łososia rozkładamy na półmisku. Ogórka dokładnie myjemy i po całej długości kroimy go obieraczką do warzyw na cienki paski. Paseczki te rolujemy i układamy na łososia. Śmietanę mieszamy z sokiem
Państwo Wojtczuk gotująGotowany, pieczony, smażony, surowy, wędzony na ciepło i na zimno, na kolację, przystawkę… i nie tylko – ta ryba stwarza w kuchni ogromne pole do popisu. Łosoś, bo o nim ponownie będzie mowa. Na blogu jest już tatar z łososia i myślałam, że lepszy być nie może. No cóż, myliłam się. Tatar z łososia, z mango, na awokado jest jeszcze lepszy
mojewypiekiinietylkoTatar rybny który doskonale sprawdzi się jako przystawka na imprezowy stół, czy po porostu na zdrową kolację. Danie powstało z łososia firmy Suempol która słynie z wysokiej klasy jakości produktów.. Polecam! Składniki: 100 g wędzonego łososia ½ szklarniowego ogórka 1 dojrzałe awokado ½ cebuli czerwonej 1 łyżka oleju lnianego Sos sojowy do smaku Pęczek koperku Sok z limonki
Wanilia i Kardamondanie przygotowywane z surowego mięsa: wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “kotleciki” i serwuje jako przystawkę. Obecnie pod nazwą carpaccio rozumiemy dania przygotowane z cienko pokrojonego mięsa, ryb (łososia czy tuńczyka), warzyw i owoców. Buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego i manganu. Kwas foliowy jest niezbędny w procesie syntezy i naprawy naszego
W kuchni KatieŚniadanie jest najważniejszym posiłkiem. Dlatego powinno być urozmaicone i bogate w wartości odżywcze. Przy tym miło się je takie, które jest kolorowe :)Składniki na
Bon Appetit MałgorzatyPetarda! Najlepsza tortilla jaką jedliśmy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Oczywiście łosoś, którego
KuchniaWeDwoje.pl