przygotowaniu. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 25 cm.x 12 cm.) - 1 kg. boczku surowego bez skóry i kości - 2 duże ząbki czosnku - 1 łyżka domowej wegety , lub ulubionej przyprawy do mięs - 1 szklanka kwaśnej śmietany 12 lub 18 % Wykonanie Boczek kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa, dodaję do niego przeciśnięte przez praskę
Kuchnia z widokiem na ogródwspółpraca z Royal Brand jest smaczna, aromatyczna i egzotycznadzisiaj otrzymałam kolejny zestaw pysznościtym razem są to aromatyczne jak zawsze i egzotyczne mieszanki przypraw
W Mojej Kuchni LubięKebab to potrawa kuchni orientalnej o wielu odmianach. W Polsce najbardziej popularną formą jest "döner kebap (z tur.)" rozpowszechniony w Turcji, jako danie składającej się z
Słodka StronaSkładniki: 4 porcje kurczaka:piersi i udka, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 3 łyżki mieszanki przypraw grill o smaku Royal Brand,1/2 szklanki woda umyte i osuszone
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 podwójna piersi z kurczaka, 3 łyżki przyprawy chimichurri Royal Brand, 1 sztuka ogórek kiszony, 1 sztuka cebula biała, 4 plastry boczek wędzony, 2 łyżki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: wątróbki z kurczaka 1 kg, mleko - ile potrzeba, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, mieszanka przypraw shoarma Royal Brand 3 łyżki, jabłka 3
W Mojej Kuchni Lubiękapusty Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 średnia cukinia 3 nóżki z kurczaka 1.5 litra wody pęczek koperku 1/ 2łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka zmielonego lubczyku płynna przyprawa maggi 1 łyżka domowej vegetty sól, pieprz oliwa z oliwek EV Wykonanie: Do garnka wlewamy 1.5 litra wody, dorzucamy nóżki, wsypujemy vegettę. Gotujemy około 30 minut. Kapustę pokrojoną
Kulinarne przygody Gatitywspółpraca z Royal Brand jest smaczna, aromatyczna i egzotycznadzisiaj otrzymałam kolejny zestaw pysznościtym razem są to aromatyczne jak zawsze i egzotyczne mieszanki przypraw, jest też kawa
W Mojej Kuchni Lubięwielką przyjemnością rozpoczęłam współpracę. Byłam wielce zaskoczona ilością nadesłanych produktów : Dzięki firmie Skworcu , możemy zaopatrzyć się poprzez stronę internetową http://www.skworcu.com.pl/ w różnego rodzaju świetne przyprawy , mieszanki przypraw , które wzbogacą nasze domowe dania o niezwykłe smaki .W mojej paczce znalazłam :1. Tajine ras el hanout - marokańskie TAJINE (Tadżin) jest nazwą odnoszącą się zarówno do potrawy, jak i naczynia, w której
Słodkości i nie tylkowyrabia, no i nie mają w składzie mąki ;) zdecydowanie te pierniczki zrobię na święta! ;) Składniki: 3 szklanki płatków owsianych firmy Kupiec 2 szklanki otrębów pszennych 4 łyżki przyprawy do piernika (najlepiej domowej) 0,5 łyżeczki amoniaku czubata łyżka kakao 2 jajka 2 łyki oliwy z oliwek 0,5 szklanki płynnego miodu odrobina mleka lub wody jeśli podczas wyrabiania a potem(...)najlepiej spróbujcie surowego ciasta, takie też jest dobre;) ) Sposób przygotowania: Miód, stewię, oliwę i żółtka ucieramy mikserem otręby i płatki owsiane mielimy na pył mieszamy suche składniki (otręby, płatki, przyprawę do piernika, amoniak, kakao) dodajemy je do żółtek i miodu, mieszamy białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy je do ciasta mieszamy wszystko, a następnie wyrabiamy ręcznie kiedy ciasto
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćciasto marchewkowe na spodzie herbatnikowym - przepis: Masa marchewkowa (dżem marchewkowy): 500 g marchewki (masa po obraniu) 50 g masła 100 g cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki przyprawy korzennej (Przepis na domową TU) Spód: 150 g herbatników 50 g masła Ciasto marchewkowe: Cała wcześniej przygotowana masa marchewkowa 100 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g cukru 2 jajka Szklanka ugotowanej(...)mielimy w malakserze. W rondelku topimy masło, dodajemy cukier i startą marchewkę. Gotujemy, czas od czasu mieszając, na średnim ogniu przez ok. 20 min. Po tym dodajemy cynamon, przyprawę korzenną, 2 szklanki wody (500 ml) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu kolejnych 30 min, aż woda odparuje. Po tym lekko studzimy. Zabieramy się za zrobienie ciasta marchewkowego. Miękkie
Kuchnia Łukaszawspółpraca z Royal Brand jest smaczna, aromatyczna i egzotycznadzisiaj otrzymałam kolejny zestaw pysznościtym razem są to aromatyczne jak zawsze i egzotyczne mieszanki przypraw
W Mojej Kuchni Lubięwspółpraca z Royal Brand jest smaczna, aromatyczna i egzotycznadzisiaj otrzymałam kolejny zestaw pysznościtym razem są to aromatyczne jak zawsze i egzotyczne mieszanki przypraw
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: flądra 12 średnie, przyprawa do ryb 1 opakowanie, sok z cytryny 1 sztuka, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba przyprawę do ryb dobrze
W Mojej Kuchni Lubięosiem osób 1,5 kg schabu 150 g suszonych śliwek ( najlepiej podwędzanych) 50 g masła marynata 4 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki domowego maggi, przepis na przyprawą znajduje się na tej stronie sól, pieprz Dodatkowo wykałaczki do spięcia schabu Sposób przygotowania Wszystkie składniki marynaty wkładamy do sporej miski i dokładnie mieszamy. Schab myjemy, wkładamy
Miód i pieprzgłosów, nominowane są 3 potrawy, ta która uzyska najwięcej "lubię to" wygrywa, tak więc głosujcie! ;) TUTAJ Składniki: 1 jajko 2 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 1 łyżka przyprawy do piernika (najlepiej domowej) 1 łyżeczka proszku do p. 3 łyżki jogurtu naturalnego 0,5 łyżeczki stewii garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich do polania jogurt
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćduże mogą się piec w nieskończoność i być dalej łykowate. Mój udziec ważył 80 dkg i wystarczył dla trzech osób. Polecam :) Składniki - udziec z indyka 80 dkg. - domowa wegeta ( lub ulubiona przyprawa do mięs, czy drobiu) - czosnek 2-3 ząbki - majeranek - papryka czerwona mielona - odrobina oleju Wykonanie. Udźca umyłam,osuszyłam papierowymi ręczniczkami, natarłam zmiażdżonym czosnkiem i reszta przypraw. Odstawiłam
Kuchnia z widokiem na ogródjedzenie - nowe przepisy" 150 g masła w temperaturze pokojowej 130 g brązowego nierafinowanego cukru 500 g jasnej mąki orkiszowej 5 żółtek 150 g miodu 4-5 łyżeczek przyprawy do piernika (najlepiej domowej) 1 łyżeczka kakao naturalnego pół łyżeczki sody oczyszczonej Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce i wyrabiamy na gładkie cisto. Podsypujemy stół lub stolnicę sporą ilością mąki orkiszowej
Zawsze głodna!www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/piernik_wilgotny_szybki/przepis.htmlZawiera moje małe "ulepszenia":)Składniki:125 g masła + trochę do posmarowania formy 1 szklanka brązowego cukru2 łyżki płynnego miodu2 łyżki powideł śliwkowych (najlepiej domowej roboty)4 łyżeczki przyprawy piernikowej1 łyżeczka cynamonu1 i 1/3 łyżeczki (jeśli macie bardzo małe, to lepiej 2) sody oczyszczonej2 pełne łyżki Inkiszklanka mleka2 jaja - roztrzepane w miseczce2 szklanki mąki pszennej tortowejtrochę powideł śliwkowych
Gotowanie to kochaniedużą lub 2 małe porcje):- 400 ml słodkiego, czerwonego wina- 2 cząstki pomarańczy- 1,5 czubatej łyżeczki miodu lipowego- 3 łyżki soku z malin (domowej roboty)- duża szczypta przyprawy korzennej- 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru- 1/4 łyżeczki cynamonuPrzygotowanie:Wino wlać do garnuszka, dodać miód i przyprawy i podgrzewać. Do ciepłego wina dodać sok z malin i pozostawić jeszcze na chwilę
W poszukiwaniu inspiracji