SMACZNEGO ! Po przepis na przygotowanie zakwasu na żurek zapraszam tutaj
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!podczas smażenia tłuszcz bardzo pryska na boki. Usmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy resztą marynaty. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, pod przykryciem. Proponuję podać z frytkami. Przepis pochodzi ze strony Magiel Kuchenny . Oprócz dzisiejszego święta mamy też Studencki Wtorek :) Z podanych składników wychodzi 6 porcji. Rozliczenie: Schab- ok 7zł Piwo ( u mnie Książęce ciemne łagodne
Czerwona PorzeczkaMieszam majonez z żółtkiem, białkiem, szałwią, cebulą, czosnkiem i kaparami, doprawiam solą i białym pieprzem oraz mieloną kolendrą. Podaję ze świeżym pieczywem. U mnie to drożdżowy chleb z dynią, przepis na blogu pojawi się wkrótce. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiżołądka mojego dziecka. Udało się! Smutno mi tylko, że blogger "przebarwia" kolor czerwony, echh.... Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na 2 miseczki: 340 g tofu miękkiego (soft) sok z połowy cytryny 1 płaska mała łyżeczka herbaty Matcha cukier puder, lub ksylitol
Blondynka GotujeKolejno dodać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i ziołami prowansalskimi. Gotować, aż sos zgęstnieje. Wszystko połączyć z brokułami. W osolonej wodzie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, do wody można dodać kilka łyżek oleju, wtedy makaron nie będzie się sklejał. Makaron wymieszać z sosem i gotowe! PORCJE
zabawa smakiemspaghetti 1 szt. papryczki chili 1 szt. zielonej papryczki peperoni garść natki pietruszki 5 ząbków czosnku 1/4 szkl. oliwy z oliwek sól parmezan do posypania PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować według przepisu. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekany czosnek. Przygotować papryczki i je również drobniutko pokroić, wrzucić na patelnię. Całość chwilkę smażyć – uwaga, by nie przypalić czosnku, będzie gorzki! Dodać
zabawa smakiemprzepis przyda się na pewno! Bulion wykorzystujemy do zup, sosów, risotto i wielu innych dań. Wykonanie proste, a tak przygotowany wywar stanowi doskonałą bazę pod dalsze kulinarne szaleństwa. To do dzieła! SKŁADNIKI 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 1/2 małego pora 1 cebula pęczek natki pietruszki 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ziarenka pieprzu sól
zabawa smakiemreneta) 2-3 ząbki czosnku 0,5 puszki pomidorów 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka bazylii 0,5 szkl. wody sól pieprz 2 łyżki oleju PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu. Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać mięso i smażyć je ok. 4-5 min (ma być już brązowe), doprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć i pokroić
zabawa smakiemłyżka ostrej musztardy mielony kminek słodka mielona papryka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka ziół do pizzy olej do smażenia Dodatki: 8 bułek hamburgerowych, najlepiej domowych (np. z tego przepisu ), sałata, cebula pokrojona w plastry, plastry pomidora, plastry korniszonów, plastry sera żółtego, np. salami, keczup Do mięsa dodać pozostałe składniki i wyrobić ręką mięso na zwartą masę, którą następnie należy podzielić
Czerwień i błękitDziś przepis na budyń o pysznym, waniliowym smaku oraz idealnej konsystencji :) Domowy budyń smakuje najlepiej, a jego przygotowanie zajmuje tyle samo czasu, co przygotowanie budyniu z torebki. Jednak ten domowy jest o niebo lepszy :) Składniki: (na 2 porcje) -500 ml mleka -1 żółtko -1 łyżeczka masła -1 łyżka mąki pszennej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -2-3 łyżki cukru aromatyzowanego
KasiekGotujefolią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 minut w temperaturze 200˚C. Podawać zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Inspiracja: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchniostatnim przepisie z cyklu "Obiad za 10zł", zastanawiałem się nad niektórymi komentarzami dotyczącymi porcji w przeliczeniu na jedną osobę Wyszło mi na to, że moje porcje są za małe, niewystarczające wręcz dla przeciętnego pracownika fizycznego. Fakt, fizycznie nie pracuję, ale nie jestem w stanie sobie wbić do głowy, że moje dwie porcje mogłyby być zjedzone przez jednego rosłego mężczyznę
BaRepasdrobno i rozcieramy go z masłem, odrobiną soli i soku z cytryny, tak gotowe masło rozpuszczamy.Ugotowane ravioli polewamy naszym rozpuszczonym masłem rozmarynowym posypujemy startym parmezanem, zajadamy :) Smacznego Przepis na to danie również możemy znaleźć w magazynie Pasje i Smaki klik Polecam
Basia w kuchni