makiem dlatego bierzemy się do pracy. Pomarańcze w domu są - są, mak jest - jest, kefir był w promocji - kupiony, a pozostałe składniki są nieodłącznym elementem domowych zapasów. Przepis jak i poprzednie dwa pochodzi z bloga mojewypieki.com, ale tym razem postanowiłam nic nie zmieniać - no może poza polewą z białej czekolady, którą pominęłam. Skład jest taki 200 g. mąki
apetytnapieczeniezimno, z dodatkiem serka kremowego, łososia, pesto i kiełków smakują równie dobrze. C. był zachwycony, i wspólnie zjedliśmy nieprzyzwoite wręcz ilości. Czy może być lepsza motywacja do wypróbowania tego przepisu...? Kukurydziane muffiny z łososiem, serkiem i pesto Składniki: (na 14 sztuk) 230 g mąki pszennej 120 g kaszki kukurydzianej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 175 g żółtego sera 1 łyżeczka soli
Pożeraczka, czyli raz adobrzełyżki cukru 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Wykonanie: Jeśli korzystamy z ciasta francuskiego mrożonego, rozmrażamy je do temperatury pokojowej wyjmując 1h wcześniej z zamrażarki. Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając jednak mleko o połowę (korzystamy z 250 ml mleka). Studzimy. Owoce wsypujemy do rondelka, zasypujemy cukrem, dodajemy szczyptę cynamonu i dusimy ok 15 minut. Studzimy. Płat ciasta francuskiego
Walijskie Pichceniemuszę przyznać, że gofry wyszły dobre, lekkie i chrupiące. Po upieczeniu, formę można szybko przemyć i schować do szafki. Ja zrobiłam owsiane gofry z przepisu Pieguska , które bardzo mi smakowały. Nie zawierają w swoim składzie mąki tylko płatki owsiane. Polecam. Post Owsiane gofry z piekarnika pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujekwiatów czarnego bzu , to zachęcam do przygotowania syropu. Aromatyczny, słodki, idealny jako dodatek do lemoniady, drinków czy deserów. Prosty w przygotowaniu, a jaki smaczny! :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćwięc są polecane w codziennej diecie. Chleb też może być podany na ładnej zastawie więc dziś prezentuję go na pięknym owalnym półmisku Julia Platin Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibieżąco, ponieważ z czasem blednie zielony kolor. Wiosną sól można przygotować także z młodych pędów i męskich kwiatostanów. Sami decydujecie, czy użyjecie więcej soli czy więcej sosny, w przepisie podaję tylko orientacyjne porcje składników. Sól jest znakomitym dodatkiem do dań wytrawnych i deserów, zwłaszcza tych z gorzką czekoladą. Szczypta soli sosnowej odmieni p opularne zestawienie szparagi
SzczyptaSmaQuwielbiam takie desery. Ten można zaliczyć do tych, które uwielbiam najbardziej. Truskawki zaczynają swój sezon, a ja będę używać ich do rozpieszczenia naszych podniebień. Placki korzenne, są bardzo prostym przepisem, a składniki zazwyczaj są w naszych domach. Jako świetnym uzupełnieniem jest bita śmietana i truskawki, jednak możecie użyć innych owoców np. borówek, malin, czy jeżyn. Składniki
Niezły MłynekJedno z moich ulubionych ciast - uwielbiam gruszki, które w połączeniu z wilgotnym ciastem doprawionym świeżym imbirem smakują niezapomnianie. Przepis pochodzi z blogu kwestiasmaku.com
Milion Smakówletnie, upalne dni doskonale sprawdzają się szybkie dania na bazie makaronu. W połączeniu z świeżymi, sezonowymi warzywami tworzą zdrowy i pożywny obiad. Poniżej przepis na bazie pełnoziarnistego penne z dodatkiem grillowanej cukinii i suszonych pomidorów
Milion SmakówPulpety mielone, ale trochę inaczej. Tradycyjne mięso wieprzowe zastępujemy tu indyczym, a smażenie duszeniem w sosie ze świeżych pomidorów z dodatkiem warzyw. Jest to moja wersja przepisu Nigelli Lawson
Milion SmakówPrzepis z zeszytu mojej mamy, który nigdy się nie znudzi. Świeżutkie drożdżowe rogaliki z powidłami (moje ulubione) lub jabłkami to niezawodny sposób na słodki początek dnia czy też popołudniową przekąskę
Milion SmakówKlasyka polskiej kuchni - panierowany, smażony na złoto kotlet schabowy. Co jakiś czas musi się pojawić na każdym polskim stole, nawet u miłośników kuchennych eksperymentów. Przepis bardzo prosty ale warto pamiętać o kilku podstawowych zasadach
Milion SmakówWłoski przepis z klasycznym makaronem tagliatelle. Najlepiej wybrać świeży, wtedy połączenie z pesto, bakłażanem i cukinią będzie bardziej wyraziste. Dla przełamania smaku podaję pomidory z mozzarellą. Uwaga: makaron gotuje się krótko (mój 3 minuty). Ważne jest aby go nie rozgotować
Milion Smakówobiadu po pracy albo zimny dodatek do kawy na weekendowe popołudnie. Pasuje też do wszystkich innych okazji kiedy będziecie mieli ochotę na coś słodkiego o ciekawej kompozycji smaków. Przepis zainspirowany "Owocowym pucharkiem" z truskawkami z gazetki "Ogrodowe party" Food & Joy sklepu Alma
Milion Smaków