Uwielbiam ciasta z gruszkami. Właściwie to uwielbiam gruszki w każdej postaci. Na ten przepis trafiłam u mojej mamy w Biblioteczce poradnika domowego sprzed 15 lat :) Kruche ciasto z gruszkami i płatkami migdałów zalane masą z jajek i śmietany na pewno zapadnie Wam w pamięć
Milion Smakówdomu dają spore pole do popisu dzięki czemu możemy zapomnieć o "papierowym" smaku tych z paczki. Jeżeli smak soi jest dla Was za mało wyrazisty wypróbujcie przepis na kotleciki sojowe z pieczarkami z dodatkiem sosu koperkowego. Smakują nawet zagorzałym zwolennikom mięsa :) Uwaga: soję należy namoczyć dzień przed przygotowaniem kotletów
Milion SmakówIdealny sernik na okres jesienno-zimowy: sycący, ciężki, mięsisty, wyrazisty, z wyczuwalnym fistaszkowym posmakiem. Już niewielki kawałek zaspokoi ochotę na coś słodkiego w chłodny dzień. Jest to ciasto inspirowane przepisem Nigelli Lawson
Milion SmakówLasagne to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni włoskiej, klasyczne śródziemnomorskie danie, które zawsze i wszędzie znajdzie swoich amatorów. Zmieniając poszczególne dodatki można komponować różne jej wersje. Ta z przepisu Pascala Brodnickiego pochodzi z niezawodnej książki wydanej przez Lidla. Mięso mielone w sosie bolońskim, płaty makaronu, mozzarella zapieczona na beszamelu oraz suszone pomidory w aromatycznych ziołach tworzą wyśmienitą, pobudzającą zmysły mieszankę
Milion SmakówStaropolski przepis na rydze. Wyjątkowe połączenie smaków słodkich i słonych z delikatną pikantnością wódki, które jednak nie tłumią wcale unikalnego smaku rydza. Zdecydowanie polecam
Milion Smakówcenne właściwości dietetyczne. Jego dodatek sprawia, że danie zyskało na jakości, ale też smaku. Muffinki idealnie sprawdzają się jako pożywna przekąska w ciągu dnia i zdrowszy zamiennik przetworzonych słodyczy. Przepis z moimi modyfikacjami został zaczerpnięty z bloga thebodynaturally.blogspot.com
Milion Smakówpodkręcenia odporności. Dodatek masła orzechowego nadaje zupie ciekawego orzechowego posmaku i sprawia, że nie są już potrzebne żadne inne przyprawy, w tym sól. Jest to nieco zmodyfikowana wersja przepisu dr Fuhrmana z książki "Superodporność". Uwaga: ziarna grochu trzeba wcześniej moczyć, np. przez noc (jeżeli wykorzystacie groch połówki - wówczas nie ma takiej potrzeby
Milion Smakówrazem leżący w lodówce twaróg przypomniał mi o nich. Postanowiłam przygotować nieco lżejszy i zdrowszy wariant tego dania. Wyszły pierogi bardzo delikatne, serowe, bez pszennej mąki i cukru. Przepis polecam zwłaszcza osobom będącym na lekkostrawnej diecie oraz odchudzającym się. Pozostali mogą dosłodzić na talerzu
Milion Smakówprzepis to próba odtworzenia indyka w wersji w jakiej jest podawany w Maroku. Lekko na słodko, z egzotyczną nutą przypraw - duszony aż mięso będzie miękkie. Nietypowe połączenie, które jest dobrą odskocznią od klasycznych dań z drobiu, jakie spotykamy w polskiej kuchni
Milion Smakówprzepis łączy w sobie charakterystyczny smak karkówki, silną nutę grzybową i delikatnie słodki posmak jabłek. Mięso rozpływa się w ustach i jest idealnie soczyste
Milion Smakówmąkę pszenną wymieszałam z pełnoziarnistą. Te muffinki nie tracą smaku nawet po kilku dniach więc możecie je śmiało upiec nawet na cały tydzień. Jest to zmodyfikowana przeze mnie wersja przepisu z książki Elizy Mórawskiej "White plate - słodkie
Milion Smakówchce się ją jeść. Nie zawsze mamy ochotę na ser czy wędlinę do kanapki. To właśnie wtedy z pomocą spieszą nam wszelkiego rodzaju jajeczne pasty a dziś prezentuję przepis na jedną z moich ulubionych. Zasmakuje każdemu wielbicielowi szpinaku i sprawi, że kanapki nie będą nudne. ;-) Do pasty dodałam bardzo smaczny, wyrazisty w smaku Majonez Kielecki . 1 pęczek świeżego szpinaku (poza
Szefowa kuchniTarty osobiście uwielbiam. Szczególnie takie lekkie, chrupiące i wyraziste w smaku. Składniki: gotowe ciasto kruche lub z tego przepisu tu pęczek szparagów 3-4 plastry koziego sera 5-6 plastrów szynki parmeńskiej 3-4 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz, świeże zioła opcjonalnie Szparagi gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut, wcześniej odrywamy zdrewniałe końce. Następnie kroimy w pół szparagi
Mango Papajapomidory 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka rzodkiewki 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka, chilli w proszku sól, pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotować wg przepisu z opakowania. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Kurczaka pokroić w sporą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i chilli. Usmażyć i odstawić do wystygnięcia. 3. Warzywa z puszki odsączyć. Dodać do kaszy
A Ty Smakuj Mniewygrały MEGA KONKURS na „Najlepiej podane danie z mięsem faszerowanym” zorganizowany Na Fb przez administrację Grupy Gotowanie na wesoło . Nagrodą w konkursie był zestaw noży kuchennych (zdjęcie poniżej). Wydrukuj przepis The post Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko