Zdrowie i radość pod jedną pokrywką. Sekretem tego połączenia jest unikalny sposób przyrządzania potraw z AMC: gotowanie warzyw bez dodatku wody i smażenie mięsa bez dodatku
Anioły...POZA KUCHNIĄTym razem na naszym wspólnym gotowaniu powstało risotto dyniowe;) Zabawa super, śmiech, mamy z dziećmi...nawet dziewczynki pomagały:)
Anioły...POZA KUCHNIĄPest o z bazylią i orzechami włoskimi Składniki: 4 szklanki świeżych liści bazylii 1 szklanka oliwy z oliwek extra virgin 4 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich, sprażonych
naRuszcieNa długo przed pojawieniem się folii aluminiowej, specjalnego papieru do pieczenia, ludzie uważali za korzystne zawijanie potraw w liście. Używano do tego zarówno liści bananowca, liści
naRuszcieLiść laurowy dodaje mięsu wspaniałą głębię smaku oraz nie przytłacza smaku samego mięsa. Składniki: 400 g pokrojonego w kostkę mięsa z sarny, jelenia (dziczyzny) 1 cebula
naRuszcieSyrop klonowy jest idealnym środkiem słodzącym stosowanym do deserów. Dodaje również rewelacyjnego smaki wielu mięsom, może być również składnikiem wielu marynat i sosów. Składniki: ½ kg filetów
naRuszcieSkładniki: na ciasto: 500g mąki 1 łyżeczka soli 30g świeżych drożdży 2 łyżki oliwy z oliwek 300 ml letniej wody do pizzy: 240 ml sosu pomidorowego
naRuszcieOd kiedy jestem na diecie (udało mi się już schudnąć 2 kg:)) szukam lżejszej alternatywy dla tradycyjnych potraw, które bardzo lubię. Tym razem trochę „odchudziłam” placki
e-PrzepisyKulinarneCiecierzyca -groch włoski, jest bardzo zdrowa i lżejsza od grochu. Zawiera potas,który obniża ciśnienie krwi, także żelazo, które jest wskazane
Takie tam pichceniePomysł był na curry. Najlepiej na lenia, czyli z wolnowara. Trzeba było tylko wymyślić z czym ma być. Padło na wołowinę, rożne warzywa i mango –
slodkokwasnaplTa marynata z brązowym cukrem i kawą pasuje bardzo dobrze do wołowiny. Jednak możemy ją stosować do prawie każdego mięsa, które będziemy grillować. Polecamy również wykorzystać
naRuszcieZbliżający się Nowy Rok niesie wszystkim nadziejęna uspokojenie, życzliwość i spełnienie marzeń.W te piękne i jedyne w roku chwile chcę złożyć najlepsze życzeniapogodnych, zdrowych i
MiksturownikW sumie to trochę obsmażane, a później pieczone. Ale najważniejsze, że bardzo smaczne. Na co mamy świadków, którzy w każdej chwili, pod przysięgą na garnuszek przepysznej
slodkokwasnaplPrzygotowując domówkę mam zawsze ten sam problem, jakie przekąski przygotować? Wiadomo, można zrobić koreczki. ale jeśli to impreza typu "każdy coś przynosi", można być pewnym, że
chwile dla mnieSałatka jest dobra zawsze. Szczególnie przy jakiś uroczystościach czy imprezie sprawdzi się idealnie. U mnie dzisiaj taka z marynowanymi pieczarkami, które otrzymałam od firmy Orzech. Dodałam
Magiczne Życie Marty