przepisy - 15596 przepisów (strona:784/1040)

Ciasto z truskawkami i kruszonką wg Aleex 132

razu odkurzyłam kuchenne przybory. Dario kupił na mój powrót dorodne truskawki. Uwielbiam te czerwcowe owoce, soczyste i pachnące słońcem. Zjedliśmy je, ale część wykorzystałam do ciasta. Upiekłam je z przepisu Dorotus . Posypane chmurką cukru pudru, smakowało wyśmienicie. To co? Częstujcie się, proszę. Najlepiej smakuje z powitalną kawą. Składniki: • 120 g masła • pół szklanki drobnego cukru • 3 duże jajka • 1 szklanka

W mojej kuchni
Schab dlo ciyrpliwych (Schab gotowany w niskiej temperaturze) 162

żech je doł na stōł, to żech je na chwila wciep na patelnia grillowo i fertich. A terozki już yno czeko na Wołs niebo we gymbie 1 przepis 2 niektóre 3 zaraz 4 powiedzą 5 leniwa 6 piekarniku 7 przypali 8 cytryny 9 powietrza 10 oszczędni 11 włożył 12 woreczku, folii 13 zegar 14 ostudzić 15 z powrotem

Chop w kuchni
Ciasto na pizze... zawsze wyjdzie :) 539

Postanowiłam, że zrobię oddzielny wpis tylko na ciasto do pizzy ponieważ często  pojawia  się  w moich przepisach . Składniki na dwie pizze ( o średnicy 30 i 36 cm): 600 g mąki ok 360 ml ciepłej wody 24 g świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżki oleju Do dużej miski wsypuję mąkę i sól

Kuchnia Viki
Etat w trzecim kręgu piekła i tarta z młodą marchewką 169

zawsze możecie wyjść z kuchni na czas pieczenia. Pomyślcie sobie wtedy o tych wszystkich piekarzach i cukiernikach, którzy takiego luksusu nie mają. Od razu zrobi Wam się chłodniej. Przepis znalazłam u Lo , i zakochałam się od razu. Te chrupiące, młode marchewki skarmelizowane w soku pomarańczowym, zdecydowanie podziałały na moją wyobraźnię. Gdy więc tylko nadarzyła się okazja, zabrałam się do działania

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowy pudding chia :) 145

czekolada , które otrzymałam! Mają taki delikatny smak, z wyczuwalnym akcentem dodanego składnika smakowego. Mam wrażenie, że szybciej rozpuszczają się w płynie się od swoich poprzedników. Świetnie sprawdzają się w przepisach, ale także pite z wodą, a najlepiej to już z mlekiem roślinnym :) Białko Classic Plus nie dość, że smakuje genialnie to i jest mega zdrowe! W 100% wegańskie, bezglutenowe, bezlaktozowe

Zdrowie na języku :P
Kebab ormiański 249

kupić, możemy użyć zwykłej tortilli - myślę, że nikt się za to nie obrazi Tradycyjnie do mies ormiańskich podawana jest ,,sałatka" z cebuli pietruszki i tak też podaję w przepisie na kebab gdyz jest to naprawdę pyszny dodatek - nie lubię surowej cebuli a w tym połaczeniu z mięsem ugrillowanym lub upieczonym jest rewelacyjna! Kebab ormiański   500 g mięsa mielonego wołowego

sierotka maRysia w kuchni
Sos pomidorowy do pizzy 108

Taka ilość wystarcza mi na dwie pizze o średnicach 36 cm, czasami troszkę mi zostaje ale to nie szkodzi następnego dnia robię przepyszne tosty a'la pizza   Przepis  tutaj

Kuchnia Viki
19. Jak śliwka w kompot: czyli wegańska tarta śliwkowo - jabłkowa 173

kompot przez moje nieodpowiedzialne zachowanie (a jednak osiemnaście lat nie zobowiązuje...), czyli prawie godzinny jogging podczas najbardziej porywistego wiatru. I takim sposobem siedzę zakatarzona, szperając w poszukiwaniu nowych przepisów.    Wczorajszą (na szczęście!) zachmurzoną niedzielę spędziłam na spaniu, oglądaniu seriali, jedzeniu, jeszcze raz spaniu, oglądaniu jeszcze większej ilości seriali i (kto by pomyślał) jedzeniu. Tak nieproduktywnego dnia nie miałam

Pland based fille
Komosa ryżowa z warzywami i jajkiem sadzonym. 175

lekko słodkim smakiem czerwona - zachowuje lepszy kształt po ugotowaniu niż biała, najbardziej wartościowa pod względem składników mineralnych i błonnika czarna - najrzadsza, bardziej ziemista i słodsza niż biała Do dzisiejszego przepisu użyłam komosy białej, ale z powodzeniem możecie użyć innej odmiany. Polecam szczególnie na leniwe, niedzielne śniadanie, kiedy nie musimy się spieszyć z przygotowywaniem posiłku. W połączeniu z warzywami powstaje pyszny

Powiedz dietom nie
Lasagne 151

moich domowników, aż dziw że jeszcze jej nie umieściłam na blogu W tej chwili naprawiam swój błąd i dzielę się z Wami sprawdzonym przepisem na to danie. PS: Czy wiecie że ta potrawa sięga aż czasów rzymskich i to prawdopodobnie oni są autorami tej potrawy. Sama nazwa nawiązuje

Marta Gotuje
Tort kokosowy ala Raffaello 381

białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom Raffaello! Zapraszam do przepisu i życzę Smacznego! SKŁADNIKI NA BISZKOPT MIGDAŁOWY: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru zapach migdałowy (10 ml.) lub 2 łyżki likieru amaretto łyżeczka proszku

Domowe Torty
Omlet z brukselką 124

więc odczarować brukselkę: oto omlet z brukselką, który może być smacznym pomysłem na śniadanie lub na lunch - jak kto woli. Zapewniam Was, będzie Wam smakować ! Na blogu znajdziecie też przepis na pyszną  brukselkę w pomidorach . Omlet z brukselką Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 400 g brukselki 3 duże wiejskie jajka 1 cebula kilka plasterków dowolnej kiełbasy 2 ząbki posiekanego

Kulinarne przygody Gatity
Genialna tarta z brukselką (i syropem klonowym...) 162

kiepsko się łączy i wyklejanie blachy to bardziej przylepianie do niej kawałków ciasta. Pitolę się z nim bo lubię jego smak. Jeśli jednak nie macie cierpliwości, użyjcie swojego sprawdzonego przepisu na spód jakiejkolwiek wytrawnej tarty. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe suche składniki, listki tymianku rozcierając w dłoniach. Dodajemy pokrojone w kostkę masło i szybko wyrabiamy, dodając stopniowo bardzo zimną wodę. Kiedy

les mirabelles
Pide z wołowiną i wiosenną salsą 215

aromatycznie doprawiona wołowina zapieczona w cieście drożdżowym, podana z chrupiącą świeżą salsą. Tego trzeba spróbować. Ale żeby spróbować wcale nie trzeba jechać do Turcji, wystarczy trzymać się mojego prostego przepisu na przygotowanie tego pysznego dania. Do przygotowania dania użyłem: 400 mielonej wołowiny, 400 gram mąki pszennej (typ 450), 4 łyżek oliwy, 25 gram świeżych drożdży, 2 pomidorów, 1/2 zielonej papryki

Wyprawy kulinarne
Batony musli 478

papierem do pieczenia i przełożyć masę dociskając do dna Wstawić do nagrzanego piekarnika ( 180*C ) na 20-25 min, Kroić po przestudzeniu, ale ja kroiłam częściowo zaraz po upieczeniu :) przepis podpatrzony

Proste Potrawy