ryżu 1 łyżka masła 2 jajka 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy zgodnie z przepisem znajdującym się na opakowaniu. Odcedzamy. Na maśle smażymy jajka (na sucho), dodajemy ryż, chwilę razem smażymy. Do ryżu dodajemy sos rybny i sos ostrygowy. Ciągle mieszając smażymy przez kilka minut
R'n'G Kitchentalerzu jest mile widziany. Moja propozycja, tym razem, to stek medium rare podany z sosem Guinness. Średnio krwisty, soczysty, miękki i bardzo aromatyczny. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Steki wołowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoDziś przepis z wykorzystaniem ziaren amarantusa , który być może części czytelników nie jest jeszcze znany. Dlatego najpierw w ramach wstępu trochę teorii. Amarantus (szarłat) to bezglutenowa roślina uprawna, która ze względu na imponująca zawartość składników odżywczych zaliczana jest do grona superfoods. Charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością żelaza (ok. 8,3 mg/100g), wygrywając tym samym ze strączkami czy szpinakiem. Oprócz
Powiedz dietom niemamy mnóstwo wiejskiego mięsa mielonego, więc w końcu postanowiłam je wykorzystać. Nie byłabym sobą gdybym zrobiła zwykłe mielone, dlatego postanowiłam przyrządzić pyszne klopsiki w moim ulubionym, słodkim sosie teriyaki. Przepis jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a klopsiki wyszły przepyszne! Podałam je z makaronem i posypane sezamem i posiekaną dymką. Polecam! Scroll down for recipe in English Klopsiki teriyaki
karmelowyzapominam o kuchni ;) W tym czasie mogę zajmować się innymi rzeczami i nie myśleć o przypalającym się obiedzie ;) Tym razem postanowiłam przygotować szarpanego kurczaka w sosie sweet chilli. Przepis na takie danie znalazłam na stronie carlsbadcarving i zdecydowałam się go wypróbować, gdyż bardzo lubimy takie orientalne smaki. Danie okazało się strzałem w dziesiątkę, poza tym że jest banalne
Codzienne Gotowaniemieszkaniowy chaos i upiekłam bułeczki. Trochę z okazji wczorajszych Walentynek, trochę z powodu niedoborów w szafkach i lodówce. Mięciutkie, pysznie cynamonowe... boskie! Zapraszam na fotorelacje i po przepis. Wszystko poniżej :) Drożdżowe serca z cynamonem ciasto: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży jajko 260 ml ciepłego mleka 50 g cukru szczypta soli 50 g masła
Dzieje kuchennej Wiewiórynazwą kryje się puszysty naleśnik bananowy, w walentynkowym wydaniu :) W tak ważnym dniu warto poświęcić chwilkę i przygotować coś wyjątkowego :) Naleśnik jest Wam zapewne znany z poprzednich przepisów, ale dotąd nie przyjmować tak wyrazistych kolorów :) Dekorację wykonałam z twarożku z dodatkiem jogurtu i wanilii - wygląda jak prawdziwa bita śmietana prawda? :) Składniki: 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika
Chocolate Muffin Blogkiedyś", sądząc że sobie z nimi nie poradzę. I choć mam już całą szufladę przeróżnych bezpszennych mąk, skorzystałam z gotowej mieszanki Schara i umieszczonego na jej opakowaniu przepisu. Smak ciasta pozytywnie mnie zaskoczył, aż żałuję, że wykonałam je tylko z połowy składników. Wprawdzie jak na mój gust okazało się troszkę za słodkie, dlatego połączyłam je z niskosłodzoną domową konfiturą
Kuchenne zapiski Edytypolsku z warzywami wg E. Kowalewskiej ( Pokochaj wegetarianizm ). Rozgrzewająca i sycąca zupa (przepis zmieniony). Można ją jeść solo lub podawać z ryżem, ziemniakami lub kopytkami. Składniki: włoszczyzna (1-2 marchewki, 1 pietruszka, 1 mały kawałek selera, 1 kawałek pora , 3-4 liście kapusty włoskiej lub zwykłej ) – wszystkie warzywa drobno pokroić lub zetrzeć na tarce 250 g brązowej
Qlinarnie i Qlinarniewspominałam Wam przy kanapkach Reuben. Wtedy jak na złość nie mogłam nigdzie dostać sosu Worcestershire, więc kombinowałam po swojemu i wyszedł pyszny dressing nierosyjski. Dziś napiszę i podam dokładny przepis na dressing rosyjski idealny do pastrami, ale także do domowych burgerów, frytek itd. Jest bardzo prosty i robię go często, bo jadamy go też z kanapkami. Tym razem przydał
Blondynka Gotujechorób. Składniki: 300 g ziaren konopi (ja mam ze sklepu internetowego: Biokonopia ) 100 g masła 1 cebula 4 ząbki czosnku 1,5l l wody 1 szklanka domowego zakwasu żytniego ( przepis ) 2 liście laurowe, 3 Ziela angielskie sól, pieprz, cukier do smaku Na maśle podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek, zalewamy wodą. Dodajemy ziarna konopi, ziele angielskie, listki laurowe
Bon Appetit MałgorzatyPrzepis na ten szybki i smaczny deser dostałam kiedyś od koleżanki i w sumie nie wiem jak się nazywa więc nazwalałam go mlecznym przekładańcem. Jest leciutki i w moim ulubionym połączeniu czyli masy krówkowej i śmietany :) Jeśli szukacie czegoś nie skomplikowanego na walentynki to polecam, na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: 500 ml śmietany 36% 200g masy krówkowej
Delicious TitbitsNiezwykle łatwy i szybki przepis na obiad, który z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Ulubiony makaron, u mnie penne, z mięsem mielonym, pieczarkami i szpinakiem w doskonałym sosie serowym jest świetnym pomysłem na obiad po męczącym dniu pracy. Danie to jest o tyle przyjemniejsze w przygotowaniu, że makaron gotuje się wraz z innym składnikami, co ogranicza ilość brudnych naczyń
karmelowywww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Cukrowa Wróżka. I wiecie co? To nie do pomyślenia, ale naprawdę dooobre ciastko mogę wymienić... na te płatki. Są przepyszne! Robiłam je do sernika, i to podwójną ilość.. Zabrakło i musiałam dorabiać. Koniecznie musicie się przekonać o ich sile uzależniania! I ten zapach... Po prostu
Di gotujepietruszki. Mieszamy i wykładamy na talerze. Można posypać odrobiną sera i udekorować listkiem natki pietruszki. The post Selerotto, czyli risotto z selera (selerowy ryż) appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicja