przepisy - 15596 przepisów (strona:779/1040)

Co kupić pod choinkę fitmaniakowi? 15 pomysłów 131

tamtego wpisu. Skupiłam się na żywieniowej sferze, ponieważ jest mi bliższa niż ta sportowa   Prezenty do 50 zł 1. Smakowita Ella Jedna z moich ulubionych pozycji ze zdrowymi przepisami. Pięknie wydana, z apetycznymi zdjęciami i bardzo prostymi daniami, przystępnymi dla większości kieszeni.  Dobra zarówno dla początkujących zdrowomaniaków, jak i dla tych zaawansowanych. Kupisz tu     2. Wyciskarka

Powiedz dietom nie
Co kupić pod choinkę fitmaniakowi? 15 pomysłów 131

tamtego wpisu. Skupiłam się na żywieniowej sferze, ponieważ jest mi bliższa niż ta sportowa   Prezenty do 50 zł 1. Smakowita Ella Jedna z moich ulubionych pozycji ze zdrowymi przepisami. Pięknie wydana, z apetycznymi zdjęciami i bardzo prostymi daniami, przystępnymi dla większości kieszeni.  Dobra zarówno dla początkujących zdrowomaniaków, jak i dla tych zaawansowanych. Kupisz tu     2. Wyciskarka

Powiedz dietom nie
Owsiano-amarantusowy koktajl z bananami 135

Kolejny przepis – a tych nigdy dość – na pyszny śniadaniowy koktajl, który za sprawą płatków owsianych, amarantusa i orzechów jest też bardzo pożywny i sycący. Jeżeli chcesz, aby był bezglutenowy, wybierz bezglutenowe płatki owsiane. Składniki na 2 porcje: ½ szklanki płatków owsianych 1 szklanka amarantusu ekspandowanego 30g uprażonych orzechów włoskich 2 łyżki syropu klonowego 1 ½ łyżeczki kakao 2 szklanki (400ml) mleka migdałowego

Roślinna - blog wegański
Przyprawy 214

wanilią, czarny makaron z boczniakami, kalmarami i miso albo sezamki z musem z mango i kremem waniliowym na deser. Ewa pochodzi z Algierii, ale wychowała się w Polsce. Jej przepisy łączą to, co najlepsze w kuchni Maghrebu, kuchni śródziemnomorskiej i polskiej. Serio warto je wypróbować! Książka do kupienia tutaj

GRUBY WAŁEK
Kiszonki i fermentacje 190

borkuły, rzodkiewki, buraki, gruszki i porzeczki. Do tego robi octy z jabłek i wiśni, zakwasy z chleba i kaszy gryczanej. A jakby tego wszystkiego było mało, to zdradza też przepisy, jak to wszystko potem jeść, do czego dodawać, jakie z tego przygotowywać dania. I tak dostajemy kiszone rzodkiewki w kozim maśle, podpłomyk z wędzoną słoniną i kiszonymi kurkami, krem

GRUBY WAŁEK
Strączki 203

komputera z ulubionymi serialami i nie odstawiali miseczki ze słodkimi pralinami, licząc na to, że może kolejna uruchomi krytyczny poziom endorfin, który pozwoli nam wstać. Marysia przygotowała blisko 90 przepisów na dania z soczewicy, grochu, groszku, ciecierzycy, fasoli, bobu i soi. Wprawdzie z tą ostatnią faceci nie powinni przesadzać , ale zjedzenie raz czy dwa razy w tygodniu strączków na pewno

GRUBY WAŁEK
Świąteczne pierniki z ekologicznej mąki 198

przyjaciół, zarówno młodszych jak i starszych bo frajdę ze wspólnego pieczenia mają nie tylko dzieciaki! Tak więc sekretem udanej, pierniczkowej akcji jest sprawdzony przepis (dzięki Iza:), dobre towarzystwo i dobrej jakości składniki. Moje tegoroczne pierniczki powstały z ekologicznej mąki Szymanowskiej z Polskich Młynów, umożliwiającej wszechstronne zastosowanie w kuchni z ciągłym apetytem na więcej:) Świąteczne pierniki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Wykwintny sernik wg Aleex 428

także moje dzieci bardzo je lubimy. Przecież gdy pachną pomarańcze, święta są tuż, tuż... Tuż przed świętami proponuję Wam pyszny, wykwintny sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej. Połączyłam w tym przepisie elementy dwóch innych receptur od Dorotus. Spód ciasta zrobiłam według sernika migdałowego z malinami , zaś wierzch to świąteczny sernik wykwintny . To połączenie sprawdziło się znakomicie. Koniecznie wypróbujcie je podczas świąt

W mojej kuchni
Roladki schabowe mięsnym farszem 509

same brzegi wypełnione mięsem ;) jedne z ulubionych mojej córki, która mięso wręcz uwielbia ;) Doskonałe na rodzinny obiad. A w połączeniu z kluskami śląskimi i i duszoną czerwoną kapustą (przepis tutaj ) tworzą obiad doskonały. 5 kotletów schabowych 1 duży pojedynczy, zmielony filet z kurczaka sól, pieprz 2 ząbki czosnku łyżka przyprawy gyros łyżeczka papryki słodkiej 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście

Smakołyki Asi
Ciasto marchewkowe z kremem i jabłkami 216

Długo zachowuje świeżość, chociaż szybko znika ze stołu. Znane i lubiane, obowiązkowo z kremem na bazie lekko słonawego kremowego serka. Bardzo polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 2 jajka

Domowa cukiernia Ewy
Zapiekanka makaronowa z szynką, szpinakiem i pieczarkami 271

jedna z lepszych zapiekanek makaronowych, jakie przygotowałam. Sos do niej został przygotowany na bazie serka śmietankowego i przecieru pomidorowego, to połączenie doskonale uzupełnia smak całego dania. Zainspirowałam się przepisem z bloga karmelowy.pl , w którym wprowadziłam swoje modyfikacje. Składniki na 6 porcji: 450g makaronu np. świderki, penne 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 300 g mrożonego lub świeżego szpinaku 250g szynki

Fabryka pomysłów
Piegusek z lukrem 168

świąt niecałe dwa tygodnie, więc jeszcze Was troszkę pomęczę tymi świątecznymi przepisami. Kto wie, może się na coś zdecydujecie. Dzisiaj Piegusek, czyli jasne ciasto z mnóstwem maku oblane słodkim lukrem. Prosta babka na święta i nie tylko.     Składniki: (na keksówkę 30x10 cm) Ciasto: 4 duże jajka 1 szkl cukru 3/4 szkl mleka 3/4 szkl oleju rzepakowego

Nastoletnie Wypiekanie
Pierogi z mięsem 228

zawsze siedzieliśmy we czwórkę i rozmawialiśmy. U nas w domu to prawdziwy rytuał ich powstania. Pewnie dlatego zawsze są takie dobre, bo robione z sercem. Dzisiaj chciałbym Wam zaprezentować przepis na pierogi z mięsem, który napisali specjalnie dla Was moi rodzice:) Choć nie jest to potrawa Wigilijna, to na Święta polecam ich zrobienie. składniki: farsz: 0.6 kg mięsa mielonego, wołowo

Ania i Marcin gotują
Halibut w sosie chrzanowym 195

początek parę słów na temat halibuta :), którego możemy podać na święta.  A potem będzie przepis.  Nie robię karpia na święta, bo go po prostu nie lubię. W zasadzie od kilku już lat nie robi się w mojej rodzinie karpia. Osobiście męczę się, gdy go jem, bo nie znoszę ości. Dlatego, dla osób, które również nie jedzą karpia

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Halibut w sosie chrzanowym 195

początek parę słów na temat halibuta :), którego możemy podać na święta.  A potem będzie przepis.  Nie robię karpia na święta, bo go po prostu nie lubię. W zasadzie od kilku już lat nie robi się w mojej rodzinie karpia. Osobiście męczę się, gdy go jem, bo nie znoszę ości. Dlatego, dla osób, które również nie jedzą karpia

Szczęśliwa kuchnia