Najlepszy okres na przygotowanie przetworów z buraczków.Są młode, słodkie i dają piękną barwę a gdy dodamy do nich paprykę i cebulę,będziemy mieć
Maminek kulinarnyTradycyjny, niezawodny gulasz bez udziwnień.Składniki:-ok. 1 kg łopatki lub szynki-marchewka-cebula -2-3 ząbki czosnku-przyprawa do mięs-warzywko-pieprz
Maminek kulinarnyNasz blog obchodzi pierwsze Urodziny.Przez rok odwiedziło nas tysiące osób, wielu wyraziło swoje opinie i uwagi.Wszystkim bardzo dziękujemy i wierzymy, że pozostaniecie z nami
Maminek kulinarnyProste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.Składniki:-4 czerwone lub żółte papryki-10-15 dkg ryżu-1/2 kg mielonego mięsa-2 ząbki
Maminek kulinarnySezon grzybowy można uznać za rozpoczęty.W lasach mnóstwo borowików, podgrzybków i maślaków.Proponujemy więc potrawę, na którą czeka się prawie cały rok.
Maminek kulinarnyFantastyczna, kremowa zupa cebulowa z grzankami z chleba.Bardzo prosta w przygotowaniu - wystarczy trochę cebuli, czerstwy chlebi kilka dodatków, które znajdą się w każdej kuchni.Na
Maminek kulinarnySezon grzybowy w pełni. Warto więc wykorzystać trochę grzybków do przygotowaniasałatki w zalewie octowej. Najpierw należy wybrać się do lasu
Maminek kulinarnyProponujemy schab w zupełnie nowym wydaniu.Niespodzianką jest kasza gryczana " spakowana" w sakiewkę z kotleta schabowego. Składniki:-ok. 10 plastrów schabu-10
Maminek kulinarnyDynie już dojrzały, wybieramy najbardziej wybarwione i bez uszkodzeń.Przygotujemy dyniowe kostki w słodko-kwaśnej zalewie, które są idealnym dodatkiem do mięs.
Maminek kulinarnyZupę szczawiową chyba wszyscy znają.My dodaliśmy do niej mięsne kuleczki i oczywiście jajka. Składniki:-solidna porcja liści szczawiu-kilka ziemniaków-marchew
Maminek kulinarnyWykorzystamy ostatnie już chyba w tym roku ogórki gruntowe, dołożymy fasolkęszparagową i kilka innych warzyw a wszystko spakujemy w niewielkie strąki papryki.
Maminek kulinarnyLekkie, delikatne i bardzo smaczne rogaliki na każdą okazję. Składniki:-4 szklanki mąki-300 ml ciepłego mleka-10 dkg masła-2 żółtka
Maminek kulinarnyPyzy znają chyba wszyscy.Podawane są na różne sposoby. Składniki:-2 kg surowych ziemniaków-60 dkg ugotowanych ziemniaków-20 dkg surowego lub wędzonego
Maminek kulinarnyRajskie jabłuszka nabrały kolorów. Możemy znaleźć i żółte i czerwone.Odpowiednio przygotowane stanowią idealna dekorację tortów, deserów, babeczek, ciast i ciasteczek.
Maminek kulinarnyWędzonki domowe nie wymagają rekomendacji i nie są trudne w wykonaniu.Jedyny problem to wędzarnia.My skorzystaliśmy z konstrukcji Zdzisia, zbudowanej w jednym z zakątków
Maminek kulinarny