Po Tłustym Czwartku pora odpocząć trochę od łakoci i słodkości. Tuńczyk jest popularną rybą. Kupując go i jedząc nie zdajemy sobie sprawy z jego rozmiarów. Większe
mojewypiekiinietylkoJak zagospodarować figi, aby ich smak wystarczył na dłużej i trwał, trwał… Zatopiłam je więc w galaretce, a dokładniej - zrobiłam budyniowiec śmietanowy z figami. Można
mojewypiekiinietylkoJak przygotować polędwiczkę wieprzową, aby zadowolić jej smakoszy, ale i… nie tylko? Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej… zrobić soczystą
mojewypiekiinietylkoJedno z popularniejszych dań. Prawie każdy je próbował, a kto nie, to na pewno o nim słyszał. Dania chińskie słynne są na całym świecie ze swoich
mojewypiekiinietylkoJest bardzo wiele sposobów na przyrządzanie mięsa, ale każdy z nas szuka tego najlepszego, aby efekt był zachwycający – mięso delikatne, mięciutkie, soczyste – jednym słowem
mojewypiekiinietylkoI dla dużych i dla małych racuch zawsze doskonały. A dokładniej… racuszki bananowe. Na śniadanie, do obiadu, czy też na kolację. Z racji tego, że na
mojewypiekiinietylkoCzym przywitać wiosnę, jak nie koktajlem. Truskawkowy wirek – pełen witamin, smaków, zapachów… i nie tylko. Może być uzupełnieniem śniadania, obiadu, czy kolacji. Składniki
mojewypiekiinietylkoCiasto francuskie należy do moich ulubionych. Moim zdaniem, jego twórca zasługuje na kulinarnego Nobla. To ciasto daje ogromne możliwości do wykorzystania – na słodko, wytrwanie, na
mojewypiekiinietylkoTradycyjny kapuśniak jest z kapusty kiszonej. Nazwa kapuśniak, ze słodkiej kapusty, wzbudza wiele kontrowersji, ale… nie u mnie. Ja podzielam opinię tych, dla których kapuśniak jest
mojewypiekiinietylkoZ czego zrobić deser? To raczej nie problem. Galaretka, śmietana i owoce. Tyle wystarczy, aby przygotować pyszny, prosty, efektowny i bardzo elegancki deser - galaretkę z fantazją
mojewypiekiinietylkoO tym, że mają bardzo wielu zwolenników zdążyłam już się przekonać. Ogromnym powodzeniem cieszyły się racuszki z twarogu, bananowe, racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku. Kontynuując ten
mojewypiekiinietylkoNie da się ukryć, że sezon grillowy zbliża się, i to coraz większymi krokami. Pora rozejrzeć się za ciekawymi potrawami. Może tak kiełbaski faszerowane. Składniki
mojewypiekiinietylkoPo raz pierwszy biorę udział w akcji „Wyzwanie blogerek i blogerów”. Jest to świetna zabawa zorganizowana przez Martę i Paulinę, w której bierze udział wiele blogów
mojewypiekiinietylkoDobrze jest zacząć dzień z uśmiechem na twarzy, a jeszcze lepiej - dodać do tego szklaneczkę witamin, pod postacią koktajlu. Jednym słowem… „Radość o poranku”.
mojewypiekiinietylkoPotrawa z grilla lub z piekarnika. Jak kto lubi, jak kto woli lub, jak… pogoda pozwoli. Szybkie, proste i uwzględniające nasze ulubione smaki danie – szaszłyki drobiowe
mojewypiekiinietylko