Happy New Year! Szczęśliwego Nowego Roku!There is a big possibility that today is a hangover day. Celebrating New Years Eve until early morning hours can
Kulinarna rozmowaCałe życie broniłam się przed zakwaszaniem barszczu czerwonego octem. Gotowałam barszcz dodając zrobiony wcześniej zakwas lub sok z cytryny. Wiele osób w Rodzinie używało jednak ocet
Buniabaje w kuchniŁososia dokładnie myjemy i osuszonego nacieramy oliwą z oliwek i mieszanką z 1 płaskiej łyżeczki soli i słodkiej papryki.Grillujemy z dwóch stron po 5-6 minut.Awokado
Kredowe MenuSkładniki: ciasto:ok. 2 szklanki mąki,10 g świeżych drożdży,1 łyżka oleju,60 ml mleka,60 ml wody,dwie szczypty cukru,szczypta soli.dodatki:1/2 puszki
Aga w kuchniCzęść rybna:350 g filetów z dorsza (świeże lub mrożone) lub innej ryby o białym mięsieMarynata:2 łyżeczki sosu sojowego1 łyżeczka curry w proszku2 łyżeczki miodu2
Świat Domowej KuchniNa niebie płatek śniegu tańczy...A ja pije sobie skórki pomarańczy...Nowy Rok jakoś nie zabłysnął pięknym jasnym porankiem. Wręcz przeciwnie. Leje i natychmiast zamarza wszystko
Z Kuchni Do Kuchni..nieważne, obie nazwy są poprawne. Typowo wigilijna potrawa u mnie w domu. Z dodatkiem grzybów.Prosta do wykonania, ale jedzona tylko przez Święta Bożego Narodzenia i
Z Kuchni Do KuchniOlej z pestek dyni intrygował mnie od zawsze, jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji używać go w kuchni. Żałuję. :-) Dziś prezentuję jego zastosowanie w najprostszym z
Szefowa kuchniMinął 2014 rok! Był to fantastyczny dla mnie rok! Pracowity, pełny niespodzianek, mobilizacji i realizacji marzeń! Życzę Wam Kochani aby ten nowy 2015 rok był
SMYKWKUCHNIBigosik bardzo lubimy i zawsze gości u nas na Boże Narodzenie lub Nowy Rok. Do kapustki dodałam ugotowane mięsko oraz kiełbaskę a także suszone grzybki.składniki
Monia miesza i gotujeMinęła już chwila odkąd wróciłam z Bożego Narodzenia w domu rodzinnym i znów dopada mnie tęsknota... W tym roku wyjątkowo od dłuższego czasu spotkaliśmy się w
Gotowanie to kochanieDzień dobry!Jak ja uwielbiam późne poranki... Dni, kiedy wypełnia mnie błogie uczucie, że nie muszę robić dziś NIC z moich nieskończonych list. Kiedy wiem, że
Gotowanie to kochanieKolejny leniwy poranek, tym razem niestety bez słońca. Postanowiłam zafundować więc sobie (oraz rodzince) coś na poprawę humoru i rozpieszczenie podniebienia - wyczarowałam, iście francuskie, drugie śniadanie
Gotowanie to kochanieZima zagościła u nas na dobre. Brodzenie po łydki w śniegu oraz dość znikoma ilość wolnego czasu skutkuje u mnie ogrooomnym apetytem i zdecydowanym nadużywaniem kofeiny
Gotowanie to kochanieTo już prawie dwa lata, a mnie wydaje się, jakbym skończyła pisać wczoraj. Niby to samo miejsce, te same zapachy, Ci sami
Gotowanie to kochanie