Owsianka. Coraz więcej osób powraca do tego znienawidzonego śniadania z lat dziecinnych. Nigdy nie przepadałam za nią aż do momentu, kiedy przeprowadziłam się do Irlandii. Tutaj
Kulinarna rozmowaIdealna na lato (chociaż u mnie za oknem deszcz :-)). Kawa mrożona może być idealnym zakończeniem letniego obiadu.Na dwie kawy będzie potrzeba:2 filiżanki espresso (ewentualnie troche
Kulinarna rozmowaNie jest to może tradycyjny dżem agrestowy, ale uwierzcie, jest przepyszny! Słodycz wanilii bardzo dobrze uzupełnia kwaśność agrestu. Warto spróbować tego połączenia. Zrobiłam tylko jeden mały
Kulinarna rozmowaSajgonki - Spring Rolls, to coś co zawsze lubiłam robić i jeść. Najfajniejsze w całym tym daniu jest to, że można dowolnie dobierać składniki i zawsze
Kulinarna rozmowaDziś kolejna propozycja soku. Polecam ją gorąco osobom, które są przemęczone i potrzebują trochę więcej energii. Ta kompozycja idealnie sprawdza się na śniadanie (jeśli oczywiście komuś
Kulinarna rozmowaOmlet to klasyka kuchni francuskiej, chociaż jego odmianę można spotkać niemal wszędzie na świecie.Dziś chcę Wam pokazać moją wersję na niedzielne leniwe śniadanie.Dla jednej
Kulinarna rozmowaClassic Italian pesto is made with basil, garlic, pine nuts and parmesan cheese. This richly flavoured souce is delicious served with spaghetti.Ingredients:Fresh basil leaves,1/2
Kulinarna rozmowaI made bread first time in my life and I have to tell you to make bread is a real challenge and real satysfaction.Zrobiłam chleb
Kulinarna rozmowaIngredients:watermelon peeled, prickly pear peeled, grapes, blueberries Składniki:arbuz obrany,opuncja obrana ze skóry,winogrona,borówkiArrange the fruit in the bowl. Chill in the fridge
Kulinarna rozmowaTaste of tomato soup always reminds me of home. My mum's version is the best of course, but I tried to experiment a little and
Kulinarna rozmowaThis lemon tart is a french classic. I love that tangy taste and I hope you will like it too.Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam
Kulinarna rozmowaAs colder days approach I have been craving food that will make me warm. Creamy soups are perfect this time of the year. It's good
Kulinarna rozmowaThis quiche is really delicate in taste. The filling is like a fluffy cloud of goodness. It is perfect lunch option, something you can take to
Kulinarna rozmowaToday is a gray autumn day so on the better mood I propose a little delicious chocolate.Ingredients200 g dark chocolate (50-60% cocoa)100 g
Kulinarna rozmowaThis fantastic pate will taste delicious if will be chilled for a couple of hours. But if you haven't time serve it right away. Ingrediens
Kulinarna rozmowa