składniki* 1 kg kapusty kiszonej* 1/2 kg grochu łuskanego* pieprz ziołowy* sól * pieprz czarny świeżo mielonySposób wykonaniaGroch namoczyć, ugotować do miękkości tak aby utworzył papkę
Mix smakuskładniki dla 2 osób* 6 parówek* 1 nieduża papryka* 2 małe ogórki konserwowe* 1 cebulka* 15 dag żółtego seraSposób wykonaniaParówki obrać z osłonek, przekroić wzdłuż i
Mix smakuskładniki* 6 filetów śledziowych małosolnych* 4 ogórki konserwowe* puszka sałatki meksykańskiej* 1 czerwona cebulka* 3 łyżki oliwy z oliwek* sok z cytryny* sól, pieprzSposób wykonaniaŚledzie wymoczyć
Mix smakuskładniki* ok. 60 dag ziemniaków* ok. 10 dag mąki* 7 dag żółtego sera* szczypta gałki muszkatołowej* masłoSposób wykonaniaZiemniaki jeszcze ciepłe przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko, starty
Mix smakuskładniki* 5 żółtka* 30 dag mąki* 6 łyżki gęstej kwaśnej śmietany* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia* 2 łyżki spirytusu* szczypta soli* 1 litr oleju do
Mix smakuskładniki * 3 żółtka* 1 białko* 20 dag mąki* 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia* 1.5 łyżki spirytusu* szczypta soli* 1
Mix smakuskładniki* 750 g mąki pszennej* 80 g drożdży* 3 jajka* 180 g margaryny* ok. 1 i 1/3 szklanki mleka* 3 łyżki cukru* marmolada* cukier puder* olej
Mix smakuskładniki* gotowe ciasto francuskie* 8 łyżek kremu orzechowo-czekoladowego np. nutella* 50 g posiekanych orzechów laskowych* 2 łyżeczki cukruSposób wykonaniaRozwinąć ciasto. Krem orzechowo-czekoladowy nieco podgrzać
Mix smakuskładniki* 1 kg kwaśnych jabłek* 400 g (2 i 2/3 szklanki) mąki pszennej* 250 g margaryny* 200 g ( 2/3 szklanki) cukru* 4 łyżeczki proszku do pieczenia
Mix smakuskładniki* 1 kg ziemniaków* mąka ziemniaczanaSposób wykonaniaZiemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc, a następnie przecisnąć przez praskę. Jeżeli nie ma to może wystarczyć
Mix smakuskładnikiciasto* 5 jajek* 3/4 szklanki cukru* 1/2 szklanki oleju* 1/2 szklanki wody* 2 szklanki mąki pszennej* 2 i 1/2 łyżki kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa
Mix smakuskładniki* 50 dag kapusty kiszonej* 1 kg ziemniaków* 30 dag cienkiej kiełbasy* 30 dag żeberek lub kości wędzonych* mały kawałek biodrówki wieprzowej ( z kostką), żeberek surowych
Mix smakuskładnikiciasto* 3 szklanki mąki pszennej* 5 żółtek* 1 margaryna (250 g)* 1/2 szklanki cukru pudru* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* 1 łyżka octubudyń* 3 budynie śmietankowe
Mix smakuskładnikiciasto10 dag miękkiej margaryny12,5 dag cukru1 łyżka cukru waniliowego2 jajka15 dag mąki5 dag mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa twarogowa1/2 kg malin4 jajka15 dag miękkiej
Mix smakuskładniki* 50 dag łopatki wieprzowej* 50-70 dag najlepiej małych ziemniaków* 3 średnie marchewki* 2-3 cebulki ze szczypiorem ( mogą też być sama cebula tylko więcej
Mix smaku