wzornicze idą tu w parze z praktycznością. Przytulna i zapraszająca do stołu klasyka to dobry wybór na rodzinne śniadania przy wspólnym stole. Zobacz artykuł: Poznaj kilka sposobów na jajka wielkanocne . Okres świąt skłania nas do serwowania jaj pod inną niż zazwyczaj postacią. Sporym powodzeniem w polskich domach cieszą się jajka faszerowane czy jajka pod pierzynką. Takie przekąski najładniej się prezentują
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneniemal letni, ale mam wrażenie, że ten bardzo prosty deser smakuje zimowo. To pewnie przez cynamon i suszone owoce - towarzystwo, które kojarzy się mocno grudniowo. Inne silne skojarzenie, to wielkanocna pascha - czyli również świątecznie. No cóż, skojarzenia można pielęgnować, lub przełamywać - jak kto woli. Ważne, że powód do nich smakuje bardzo dobrze, a produkuje się naprawdę szybko i łatwo. Wypróbujcie
zadanie-gotowanieBiała kiełbasa to dla mnie prawdziwy rarytas... może dlatego, że jemy ją u nas od święta. Choć kojarzy się ona głównie ze świętami Wielkanocnymi, to nic nie stoi na przeszkodzie, aby podać ją gościom w inne święta 😉 Takim ciepłym i treściwym posiłkiem nikt nie pogardzi, zwłaszcza w Sylwestra. Szczególnie pyszna jest pieczona w piekarniku z różnymi dodatkami - u mnie
Kuchnia MagdaLenywówczas miała znacznie intensywniejszy, zielony kolor. Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem to idealna przekąska na każdą imprezę, Sylwestra, czy Święta. Z dodatkiem chrzanu warto podać ją również na Wielkanocny stół. Robiliście kiedyś taką roladę? Z jakimi dodatkami najchętniej ją jadacie
AniaGotuje.plpuree pieczarkowym jest dobrze znana. Dziś prostota i smak, jak zawsze. Jajka ugotowane na twardo z majonezem, przyprawami i suszonymi pomidorami. Delikatne, proste, bardzo smaczne. Nie tylko na wielkanocny stół, proponuję przygotować je co jakiś czas w różnych wersjach. Zawsze szybko znikają! ot, taka nasza tradycja, lubimy jajka na twardo z dodatkami Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo majonez kilka
Zasmakuj Kuchniciuchu liczą moi goście, a gdyby go przypadkiem zabrakło, to mogę być pewna, że głośno mi ten brak wypomną. Podawałam już przepis na causę z krewetkami i wielkanocną causę dla wegan, ale najlepsze jest to, że danie można dowolnie modyfikować, byle trzymać się podstawowych zasad i produktów. Oczywiście głównym składnikiem są ziemniaki doprawiane sokiem z limonki, lub innych cytrusów
Quinoa Raz!Nie zawsze śniadanie musi oznaczać kanapkę z masłem i wędliną (no chyba, że jest to domowa wędlina ). W każdym bądź razie poniżej pokażę Wam przepis na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!miałam już niestety innej możliwości jak wstanie, umycie zębów i zjedzenie miski płatków z mlekiem, otrząśnięcie się z resztek snu i wyruszenie w kolejną podróż na Zelandię. A tutaj... Wielkanocne czekoladowe jajka i lody. I ja naprawdę doskonale rozumiem, że taki jest program i że każdy musi, ale w grudniu...? Naprawdę...?! Tak więc z kolędą na ustach i króliczkiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazem z wodą pomarańczową, Posmarować syropem jeszcze ciepłe ciasto. Podawać letnie. Smacznego! Tymczasem w szkole, na początku grudnia (tak tylko przypominam, jakby ktoś dawno do kalendarza nie zaglądał), od wielkanocnych jajek płynnie przeszliśmy do lodów... Jest pysznie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBabka to polskie ciasto, które nieodłącznie kojarzy mi się ze świętami. Tradycyjna babka wielkanocna to wypiek przygotowany na bazie ciasta drożdżowego, który w swoim składzie zawiera rodzynki. Dzisiaj zapraszam Was do upieczenia unowocześnionych mini babek, których głównym składnikiem jest dodatek majonezu. Dzięki niemu mini babki są puszyste i lekko wilgotne. Uwierzcie mi na słowo, że poniższe babki majonezowe świetnie smakują
Ugotowaćbędzie mieli taką ochotę). Mogą również stanowić wspaniały prezent dla weselnych gości czy na wszelkiego rodzaju przyjęcia typu urodziny, imieniny, rocznice, a także np. dzień kobiet, studniówki czy Wielkanocne krówki firmowe. Wyobraźnia nie ma tutaj granic – można przygotować krówki na dowolną okoliczność według własnego projektu. Wszystko jest naprawdę proste. Krówki reklamowe wytworzone są według tradycyjnej receptury
Słodkie okruszkipierwszym roku istnienia tego bloga w okolicach Świąt Wielkanocnych pojawiła się sałatka z pieczarek, jajek i pora , którą tradycyjnie przygotowuję dla rodziny na Wielką Sobotę i Wielkanoc. Dziś przedstawiam równie pyszną sałatkę z pieczarek i jajek z dodatkiem składników, które nie pozostawiają w ustach charakterystycznego cebulowego posmaku. Składniki : 250 g małych pieczarek (u mnie brązowe) ok. 200 g żółtego sera
Weekendy w domu i ogrodzierównież innymi kolorowymi posypkami - jest obecnie ich bardzo dużo w sklepach. :) GOTOWE! SMACZNEGO ... :) Mam nadzieję, że spodobał Wam się mój przepis! Pozdrawiam! Przepis został wyróżniony w konkursie "Wielkanocne wypieki z Delectą
MintTastedrobno pokrojoną. Kanapki wieczorem z tym serkiem będą pyszne ! ( jeśli wcześniej nie zniknie, bo już jest wyjadany łyżeczką ) Już wiem, że w tej misce przygotuję paschę wielkanocną , w końcu nie będę musiała kombinować z pojemnikiem gdzie może kapać serwatka :) *wpis powstał we współpracy z marką Tescoma Polska Kremowy serek na bazie jogurtu – zrób
Kuchnia na wzgórzu