Pyszna, aromatyczna, wilgotna babka :) Przepis znalazłam na blogu Arabeska.Składniki:1/4 kawy rozpuszczalnej (proszek)2 łyżki ciepłej wody3 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody
Kuchnia domowa AniPrzy okazji przygotowania serowej gomółki do żurku zostało mi kilka białek. Znalazłam przepis w internecie i zrobiłam pyszną aromatyczną lekko wilgotną babkę. Polecam!Składniki:4 białkaskórka
Kuchnia domowa AniW tym roku sprawiliśmy sobie na święta glazurowaną szynkę na stylu typowo brytyjskim :) Sama już nie wiem czy to przepis podobny do wersji Gordona Ramsaya
Delicious TitbitsNie wiem jak u Was ale u nas rosół bywa bardzo często, tak średnio 3-4 razy w tygodniu. W pozostałe jadamy zupy przygotowywane
Smaczne ZdroweZ okazji pierwszej rocznicy założenia bloga zrobiłam iście świąteczny sernik :) puszysty, rozpływający się w ustach. Obiecałam opublikować przepis wczoraj, ale niestety miałam w kuchni mały wypadek
Delicious TitbitsZupełnie smaczny twór, który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie. Faszerowane w ten sposób jaja
Stare GaryKolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie
Stare GaryTym razem przepis na jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z
Stare GaryJeszcze jeden pomysł na faszerowane jajka. Pasta z bryndzy i żółtek jest bardzo wyrazista. Koperek znakomicie ją uzupełnia. Polecamskładniki4 jajka3 - 4 łyżki posiekanego koperku + koperek do
Stare GaryBardzo proste do wykonania, efektowne i smaczne jajka ze szczypiorkiem. składniki6 jajekduży pęczek szczypiorku3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na
Stare GaryKlasyczny śledź na Wigilię ? Oczywiście, że śledź w oleju z cebulką. Przecież to wie każdy, nawet dziecko. Postanowiłam nieco urozmaicić tę klasyczną pozycję świątecznego menu
Kulinarne przygody GatityDzisiaj w nowej świątecznej odsłonie nasza modra kapusta. Z dodatkiem żurawiny, śliwek, wina to jej nowa odsłona, bardziej królewska niż codzienna, niedzielna. Pyszny dodatek do świątecznej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWczoraj przezylam chwile grozy.Dwie foremki wypelnione ciastem keksowym,przygotowane do pieczenia,wkladam do nagrzanego piekarnika,klik i ciemno.Piekarnik przestal grzac,wszystkie swiatelka pogasly,tylko zegar funkcjonuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli sie zastanawiacie czy warto samodzielnie w domu zrobic zakwas na zurek,podpowiadam po stokroc,ze warto.Co prawda polki sklepowe pelne sa zurku w sloikach,butelkach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jajko to symbol zycia i Swiat Wielkanocnych,a tradycja malowania pisanek siega w Polsce tysiaca lat.Teraz przy okazji Swiat Wielkanocnych mam sposobnosc napisac pare slow
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!