Przepyszny. Przepis stary, z zeszytu mojej babci. Dodatek smalcu może intryguje, ale ciasto smakuje wybornie. Polecam wypróbować!Składniki:ciasto:4 szkl mąki100 g smalcu100 g Dobrej
Z Majeczką w kuchniPolecam kolejną pyszną wędlinkę gotowaną. Tym razem jest to schabik. Przygotowywany tym samym sposobem jak szynka gotowana ale z nieco innymi przyprawami i troszkę
Monia miesza i gotujeNadchodzą Święta... szukamy przepisów wyjątkowych, takich, których nie robimy na co dzień. Późna jesień i początek zimy to sezon na dziczyznę. Dzicze mięso jest doskonałe, zawiera
Kulinarne przygody GatityZ pewnością niejedna osoba się ze mną zgodzi, że takie drożdżowe, wielkanocne koszyczki są wyjątkowo urocze. Nie dość, że pięknie wyglądają, pełnią wiadomą funkcje koszyczka to
Słodka StronaKolorowa alternatywa dla tradycyjnej babki Wielkanocnej. Babka pięknie się prezentuje, a do tego nieźle smakuje. Cztery kolory ciasta nadają babce efektowności oraz oryginalności, dzięki czemu jej
Słodka StronaMazurek z orzeszkami ziemnymi, masłem orzechowym, czekoladą mleczną i karmelem to propozycja głównie dla fanów snickers'a. ...bo czyż te składniki nie są podobne właśnie
Słodka StronaFanów Nutelli, Czekolady, Orzechów Laskowych i wszystkich słodyczy powstających z tych składników nie trzeba długo przekonywać do tego mazurka. Nutella z kawałkami orzechów laskowych, mleczna masa
Słodka StronaJaja faszerowane pastą z awokado z dodatkiem szczypiorku, czosnku to idealna propozycja na wielkanocny stół lub jako np. przekąska na przyjęcia. Awokado świetnie komponuje się z
Słodka StronaZdecydowanie moja ulubiona pasta. ...a to pewnie za sprawą faktu, że uwielbiam wędzonego łososia.Każdemu amatorowi łososia w takim wydaniu gorąco polecam wypróbowanie tej pasty.Jaja faszerowane
Słodka StronaPasta Jajeczna to idealny dodatek do śniadania, kolacji lub jako oddzielna przekąska na świeżym kawałku pieczywa. Z poniższego przepisu powstaje najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Polecam
Słodka StronaJaja faszerowane pastą jajeczną to smaczna i ładnie prezentująca się forma przystawki na święta, przyjęcia lub po prostu jako element kolacji lub śniadania. Jaja faszerowane
Słodka StronaNo i mamy w końcu śnieg, jak ja nie mogłam się właśnie tego doczekać. Uwielbiam zimę, a jak jest białą to skacze ze szczęścia do góry
Moje pyszne gotowanie