Sprobuj raz zrobic majonez samodzielnie,a skoncza sie dylematy Winiary,czy moze Kielecki? Naprawde warto go zrobic, bo plyna z tego same korzysci.Teraz w okresie Swiat
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pochodzacy z "tureckiej " kuchni specjal Polacy nazwali mazurkiem i od wiekow jest on wielka osobliwoscia wielkanocnej kuchni polskiej.Wymyslono dziesiatki przepisow na polskie mazurki,jednak glowna zasada
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ta babka to swietny pomysl na wykorzystanie bialek pozostalych po wypiekach drozdzowych.I chociaz za babkami nie przepadam - to jak mam do wyboru fure przeslodzonych bezow i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Miały być roladki panierowane ale tyle razy już były w ten sposób robione, że chciałam coś innego. Co prawda zawsze są z innym farszem ale dziś
Ewa w kuchniW paczce z przyprawami Kamis był między innymi szafran. Kiedyś miałam okazję piec babkę szafranową a dziś szafran dodałam do sernika. A do tego domowy cukier
Ewa w kuchniNie ma to jak zrobić w domu swoje mięsa czy wędliny. Mamy zawsze pewność co jemy i możemy doprawiać jak tylko nam się zamarzy. Boczek pieczony
Ewa w kuchni