 Sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami. 291
Sernik na kakaowym spodzie z brzoskwiniami. 291Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy serniczek z dodatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi
Rozpustne gotowanie Schab w sosie śliwkowym 348
Schab w sosie śliwkowym 348Schab w sosie śliwkowym to specjalność mojej mamy i pewniak na naszym rodzinnym stole. Każdy go lubi! Mama podaje go z kopytkami, kluskami śląskimi lub
Kulinarne Inspiracje Mus cappuccino. 235
Mus cappuccino. 235Witajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy, puszysty mus o bajecznym kawowym smaku, a mianowicie mus cappuccino. Deser ten jest
Rozpustne gotowanie Kurczak pieczony według receptury Hestona Blumenthal'a 219
Kurczak pieczony według receptury Hestona Blumenthal'a 219Wiecie co powiem na początku? obłędnie pyszny ptak upiekł się tą metodą. Jadłam już pysznie upieczonych kurczaków wiele ale ten bije na głowę w przedbiegach wszystkie
Moje Małe Czarowanie Sernik gotowany 375
Sernik gotowany 375„Krok po kroku, krok po kroczku, Najpiękniejsze w całym roczku, Idą święta, idą święta. Bo w te święta, jak pamiętasz, Będą ciasta i prezenta…” Sezon „przedświąteczny
mojewypiekiinietylko Sernik malinowy 219
Sernik malinowy 219Po raz kolejny Lidl Polska wysłał do mnie paczkę - niespodziankę. Znalazła się w niej książka i słodkości oraz ekspandowane ziarna a także miód. Jak pewnie każdy
Ewa w kuchni MIELONA PIERŚ Z GĘSI 338
MIELONA PIERŚ Z GĘSI 338Oto następny przepis według którego przygotowałyśmy danie na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez żuławski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Cedrach Wielkich. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny. Można
Przepisy Aleksandry Bartosz 237
Bartosz 237Pyszne, jesienne, wilgotne ciasto z dużą ilością jabłek i cynamonu. To pierwsze ciasto, które nauczyłam się piec jako nastolatka. I piekłam zazwyczaj jesienią, ze świeżych jabłek
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie Konfitura żurawinowo-gruszkowa. Dodatek do mięs, wędlin i serów 215
Konfitura żurawinowo-gruszkowa. Dodatek do mięs, wędlin i serów 215Duszona żurawina jest kwaskowa i cierpka. Połączenie z gruszką jest bardzo udane daje łagodniejszy i słodszy smak konfiturze. Taka żurawina idealnie komponuje się z pieczonym mięsem
Smaczna Pyza Wanilia 191
Wanilia 191Wanilia jest nieodzownym składnikiem większości deserów i słodkości. Cukier waniliowy, pasta waniliowa czy ekstrakt waniliowy sprawdzają się zawsze i w każdym deserze. Zanim powiem wam jak
ladykitchen Rolada z mięsa mielonego z omletem i warzywami 333
Rolada z mięsa mielonego z omletem i warzywami 333Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowe, z łopatki); 6 łyżek bułki tartej; 2 duże jaja; 300 g pieczarek; 2 średnie cebule; 1 średnia, czerwona
Gospodyni Miejska Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem 347
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem 347Składniki: 4 jajka 1/2 wędzonego pstrąga tęczowego 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli 1 łyżka majonezu Fanex sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać
czarrna od kuchni Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 199
Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki 199Przepis dostałam od znajomej, ciasto wyszło bardzo dobre. Polecam zrobić np. na sobotę. Na święta też będzie idealne. Ciasto pyszne, kruche, masa idealna. Naprawdę warto. Ciasto
Gotuję Testuję Koszyk Wielkanocny 166
Koszyk Wielkanocny 166Za trzy tygodnie święta Wielkanocne, dlatego pomału trzeba się przymierzać do tych radosnych chwil. W mojej kuchni już od kilku tygodni szykuję pomysły na te święta
Gotuję Testuję Murzynek z bitą śmietaną 199
Murzynek z bitą śmietaną 199Witajcie w Wielką Sobotę. Dziś polecam wszystkim przepyszne, lekkie ciasto, które idealnie nadaje się na każdą okazję. Od zwykłej soboty czy niedzieli po święta, nawet Wielkanocne
Gotuję Testuję