Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona
Kulinarne PrzebojeDo Wigilii i Świąt pozostały zaledwie dwa tygodnie więc najwyższa pora zastanowić się jakie śledzie w tym roku będą na naszym świątecznym stole. Nie zawsze robię
Smaczna PyzaŚwiat się chyba kończy skoro ja piszę, że jakiś tatar ze śledzia jest moim ulubionym. Ale tak się właśnie porobiło, że powoli staję się miłośniczką śledzi
Smaczna PyzaJakiś czas temu wpadła Nam w ręce książka "Nowy Jork na talerzu"- Smitten Kitchen . Nam? Tak. To, że mnie zaciekawiła, to nic nadzwyczajnego, ale że Młody
Blondynka GotujePyszna galaretka podana w troszkę innej wersji - w szynce konserwowej. Do przygotowania roladek możemy wykorzystać mięso oraz marchewkę z gotowania wywaru do zupy. Galaretka idealnie sprawdzi
VioletoweKucharzeniePomysłów na jajka faszerowane jest wiele. Zwykłe jaja ugotowane na twardo i wysmarowane majonezem także smakują bardzo dobrze. Mi pomysł na taki farsz podsunęła babcia. Z
Kuchnia PaulettesZapraszam na pyszne, szybkie w przygotowaniu „ciasto prince polo” z brzoskwiniami i galaretką. Przepis dostałam od czytelniczki Pani Marzeny Szportun, bardzo dziękuję. Wafelki mieszamy z ubitą
Mała CukierenkaPierwszy dzień grudnia wypada przywitać iście świątecznym przepisem. Dziś przepis na wspaniałą kapustę zasmażaną, zrobioną z kapusty kiszonej. Składniki: 1kg kapusty kiszonej 100g grzybów suszonych 1
Gotowanie i blogowanieMoże to i nie pora, bo każdy żyje już świątecznymi przepisami, ale w obawie, że gdzieś mi się w końcu zapodzieje, wolę dodać od razu ;)
Kuchnia w czekoladzieUwaga! Ostrzeżenie! Kto raz spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty
To co kochamWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Puszysty, delikatny i mięciutki sernik z nutką cytryny. Lekko orzeźwiający z dużą ilością sera, bez kruchego spodu, czyli taki
Marta GotujeSkładniki: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao krem 1 budyń waniliowy 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 kostka margaryny
kgwjanczewoTę sałatkę zrobiłam po raz pierwszy na urodziny dziecka. Jest bardzo efektowna i smaczna. Robi się ją szybko, a po przygotowaniu najlepiej schłodzić ją w lodówce
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone
Swojskie jedzonko