Prawdziwy, domowy zakwas na żur, przygotowany z własnoręcznie zmielonej mąki owsianej. Nie ma piękniejszego uczucia i większej satysfakcji. Brzmi to może dość strasznie i wielu z
NiePieprz.plWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem musu malinowego. Smakuje doskonale. Możemy przygotować go teraz z mrożonych owoców
Marta GotujeNowy tydzień rozpoczynam w pełni nowych sił i chęci do działania. Myślałam, że szybciej pokonam wirusa, ale gorączka utrzymywała się przez 4 dni, 4
Obiad gotowyWeekend! Fajnie jest bez pośpiechu usiąść z filiżanką kawy lub kubkiem herbaty w fotelu, zjeść kawałeczek ciasta, porozmawiać o minionym tygodniu albo ułożyć wstępny plan
Obiad gotowyPisanie kulinarnego bloga to sama przyjemność. Powiedzcie, kto z Was w lutym piecze wielkanocne babki? Albo w marcu już dekoruje mazurki? Póki większość społeczeństwa tkwi
Obiad gotowyNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ten smak to ukłon w stronę tradycji i powiew nowoczesności. „Modny” ostatnio słony karmel świetnie się komponuje z czekoladą
Obiad gotowyW koszyczku wielkanocnym do święcenia tradycyjnie powinien się znaleźć baranek jako symbol ofiary Chrystusa, który oddał swe życie za ludzi, a zmartwychwstając pokonał grzech i śmierć
Obiad gotowyWczoraj u nas przeszła pierwsza burza. I widzieliśmy pierwsze żurawie. Najpierw usłyszałam klangor, taki jakby nieśmiały, daleki. Spojrzałam w niebo, szukając klucza. Leciały równo, pełne dostojeństwa
Obiad gotowyLubię burze. Jest w nich moc, potęga żywiołu, ale też jest piękno i dziwna energia, która wyzwala we mnie chęć do działania. Wczorajsza burza natchnęła mnie
Obiad gotowyPrawie 10 godzin gotowania i mam najlepszy bigos, jaki kiedykolwiek jadłam. Bigos to chyba jedna z najbardziej popularnych potraw, które kojarzą się z Polską. Treściwy, syty
Obiad gotowyPyszne mięso mam dla Was dzisiaj i jest to najlepszej jakości wołowina. Wołowina to mięso które uwielbiam i robię często. Tym razem zakupiłam rozbratel czyli mięso
Moje Małe CzarowaniePierożki ruskie z rosołem, zrobiłam je dzisiaj na obiad. Niby ten sam rosół co zawsze, ale pierożki zmieniły jego smak. Trochę było pracy, ale warto. Bardzo
Kuchnia PokoleńBardzo szybko i smacznie. Szynkę zmielić maszynką do mięsa lub blenderem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zmiksować na papkę. Dodać jajka do zmiksowanej szynki, wymieszać
Kuchnia PokoleńSkładniki: biszkopt kakaowy: 7 jajek 1/2 szkl. mąki tortowej 1 szkl. cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao wkład orzechowy: 250g orzechów włoskich
Prosto i Smacznie z AnetąRobiąc ten sernik byłam pełna obaw. Przepis był z zeszytu mojej mamy, dostała go od koleżanki z pracy, ale nigdy przepisu
KuchniaWeDwoje.pl