Składniki 1 płat ciasta francuskiego ok 500 g świeżego łososia bez skóry i ości 2 cebule 100 ml dobrego, białego wina 50 ml śmietanki 30
OliveandThymeMam milion pomysłów na zastosowanie tego kremu. Dziś świetnie sprawdził się w zupie i na kanapkach, wczoraj w tortilli z łososiem. Od "pierwszego razu" na stałe
OliveandThymePomieszało się tej naszej zimie z jesienią, pomyliły kolory Matce Naturze. Zamiast bieli mamy szarości i brązy, zamiast całodniowych wygłupów na śniegu, szybki spacer w kaloszach
OliveandThymePięknie popękane. Chrupiące. Trochę jak babka z dzieciństwa, a takie przecież lubimy najbardziej. Na podwieczorek przy planszówkach. Na jutro, bo jutro mamy NASZ dzień. Bez
OliveandThymeSkładniki 4 suche wafle 300 g białej czekolady 50 g masła 4 łyżki mleka skondensowanego niesłodzonego 2 "duże" łyżki miodu 100 g migdałów bez skórki polewa
OliveandThymeTo naprawdę jeden z najsmaczniejszych serników, jakie miałam okazje zjeść. Delikatny, aksamitny, z lekką, kawową nutką. Bez potrzeby rozpisywania się -pozycja obowiązkowa :) Składniki 250 g
OliveandThymeSkładniki 500 g mąki pszennej (u mnie typ 500) 70 g drożdży świeżych 250 ml mleka 10 żółtek 150 g cukru 150 g masła 25 ml
OliveandThymeSkładniki pasta z makreli z tego przepisu jaja szczypiorek świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Zgodnie z tym przepisem przygotujcie pastę. Jaja ugotujcie na
OliveandThymeMoże i nie jest to typowy czas na przygotowywanie tych rybek, ale... jest taki czas w życiu kobiety, kiedy częściej niż zwykle sięga po śledzie… Składniki
OliveandThymeSkładniki część czekoladowa: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 200 g cukru 3 jaja 100 g mąki pszennej 50 g posiekanych orzechów włoskich część
OliveandThymeSkładniki 2 średnie buraki 3 średnie ziemniaki 4-5 filetów śledzi marynowanych (najlepiej w occie winnym) 1-2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu 1 łyżka
OliveandThymeSkładniki 160 g mąki pszennej 60 g cukru trzcinowego bardzo drobnego lub pudru 110 g zimnego masła 1 jajo 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli
OliveandThymeSłodka beza, kruche ciasto z aksamitnym kremem, do tego kwaśne porzeczki. Jedno z moich ulubionych ciast. Nie robię go często, w zasadzie sama nie wiem
OliveandThymeTaki deser możecie zrobić w dużej misce lub w pucharkach. Porcja jest dość duża. Pierwsza warstwa – galaretkę pomarańczową rozmieszać w gorącą wodą. Dokładnie wymieszać i
Kuchnia PokoleńZosia to pyszne, kakaowe ciasto miodowe przełożone masą serową. Wykonanie jest nieco pracochłonne (kto choć raz piekł miodownik przyzna, że proces wałkowania ciasta
Rozpustne gotowanie