Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado – szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, a dodatkowo zdrowe i dietetyczne. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka ½ dojrzałego awokado sok z cytryny szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając zimną wodą i obrać. Przekroić jajka na pół i oddzielić żółtko od białka. Awokado rozgnieść widelcem (lekko skropić cytryną, aby nie z&nb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.