Niby takie proste... Włożyć do wody, chwilę pogotować i wyjąć... Tylko jest pytanie "co się wtedy wyjmie"? To, czego oczekiwaliśmy, czy kolejne jajko ugotowane bądź
Szczęśliwa kuchniaNiesamowite połączenie kwaskowych jabłek i galaretki ze słodkim biszkoptem. Ciasto nie jest przymulające, dzięki dodaniu do masy wiśniowego smaku galaretek. Wierzch można posypać wzorkiem z kakao
Szczęśliwa kuchniaPo zjedzeniu, w ciągu dnia, w pracy, trzech pszennych kajzerek doznałam "spuchłego" brzucha i stwierdziłam, że koniec z taką ilością jasnego chleba. Nie mieściłam się za
Szczęśliwa kuchniaKupiłam trzy pudełka kandyzowanych owoców z przeznaczeniem żadnym :) Po prostu strasznie mi się podobały, takie kolorowe wołały do mnie: "Weź nas!" No to wzięłam :) Dopiero gdy
Szczęśliwa kuchniaPrzepis dostałam od brata, ale i tak pomajstrowałam w proporcjach :) Żurek przepyszny! Składniki: 300 gramów białej kiełbasy (surowej lub parzonej, ja miałam surową) 500 ml zakwasu
Szczęśliwa kuchniaZdarzyło Wam się nie dodać do ciasta proszku do pieczenia? Ja tak, niestety, dzisiaj zrobiłam. Poprzednia babka była z malinami, jabłkiem i bananem. Do tej już
Szczęśliwa kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulką. Posmarowane musztardą, dzięki czemu nabierają wyraźniejszego smaku Najlepiej pasuje do
Marta GotujeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszną pieczeń rzymską z mięsa indyczego. Danie jest soczyste, aromatyczne, idealne zarówno na ciepło jak
Rozpustne gotowanieWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy serniczek z dodatkiem brzoskwiń, które nadają mu wspaniałego smaku i soczystości. Idealnie sprawdzi
Rozpustne gotowanieSchab w sosie śliwkowym to specjalność mojej mamy i pewniak na naszym rodzinnym stole. Każdy go lubi! Mama podaje go z kopytkami, kluskami śląskimi lub
Kulinarne InspiracjeWitajcie Kochani! Dziś mam dla Was przepis na pyszny, kremowy, puszysty mus o bajecznym kawowym smaku, a mianowicie mus cappuccino. Deser ten jest
Rozpustne gotowanieWiecie co powiem na początku? obłędnie pyszny ptak upiekł się tą metodą. Jadłam już pysznie upieczonych kurczaków wiele ale ten bije na głowę w przedbiegach wszystkie
Moje Małe Czarowanie„Krok po kroku, krok po kroczku, Najpiękniejsze w całym roczku, Idą święta, idą święta. Bo w te święta, jak pamiętasz, Będą ciasta i prezenta…” Sezon „przedświąteczny
mojewypiekiinietylkoPo raz kolejny Lidl Polska wysłał do mnie paczkę - niespodziankę. Znalazła się w niej książka i słodkości oraz ekspandowane ziarna a także miód. Jak pewnie każdy
Ewa w kuchniOto następny przepis według którego przygotowałyśmy danie na warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez żuławski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Cedrach Wielkich. Nigdy wcześniej nie jadłam gęsiny. Można
Przepisy Aleksandry