Tak jak obiecałam przy szynce, będzie dużo pieczonego mięsa. Zasada „wiem co jem” jak najbardziej tu pasuje. Mięso wieprzowe rasy puławskiej samo w
To co kochamCzy wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników
To co kochamCzasami mam ochotę na danie, które wymaga poświęcenia mnóstwa cennego czasu. Takim daniem są ozorki, któe co prawda same się gotują, ale są dość
To co kochamZdrowe ryżowe ciasteczka świąteczne w formie pisanek dekoracyjnie ozdobionych. Ciastka są na bazie sera białego, ja dodałam ricottę ale można dodać każdy inny
To co kochamNa wielkanocne śniadanie polecam słodkie bułeczki drożdżowe połączone w dużą pisankę. Bułeczki udekorowane są bitą śmietaną udającą biało jajka i morelami – żółtkami
To co kochamWesołego Alleluja! Witam Was świątecznie moim wielkanocnym torcikiem! Składniki: • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 4 opakowania małych wafli okrągłych • 2 opakowania rurek z kremem • cukierki
To co kochamJeśli zostało Wam sporo świątecznej wędliny lub jajek, to proponuję łatwy sos chrzanowy na bazie śmietany, jajek i buraczka czerwonego. Składniki: • 4 jajka
To co kochamSałatka, która ostatnio bije rekordy popularności w polskiej blogosferze kulinarnej. Jest bardzo zaskakująca, efektowna, smaczna i wygląda jak torcik. Zapewniam, że gdy
To co kochamAksamitny sernik o smaku ptasiego mleczka i wyglądzie pastelowej, pomarańczowo-zielonej zebry. Masa serowa jest naturalnie barwiona szafranem i zieloną japońską herbatą Matcha
To co kochamZapachniało wiosną i zazieleniło się nieśmiało w przyrodzie. W kuchni też wiosna, ale na talerzu. Zapraszam na faszerowane jajka szynką w
To co kochamSzybka babka migdałowa do popołudniowej kawy, mimo że sama jest lekko kawowa. Bez glutenu i bez jajek, o piaskowej, puszystej konsystencji. Pisałam
To co kochamKolejna odsłona warstwowej sałatki tortowej na bazie krakersów. Tym razem z mielonką z puszki zamiast tuńczyka jak poprzednio. Sama nie wiem, która
To co kochamFaszerowane jajka na buraczkowo czyli z dodatkiem ćwikły. Taka przekąska nie tylko ładnie prezentuje się na talerzu, ale też wybornie smakuje. Lekko
To co kochamNa weekend polecam Wam znane cisto bez pieczenia jakim jest śnieżny puch. Moja wersja jest bez prażonego kokosa, zamiast niego dałam amarantową posypkę waflową do ciast
Ewa w kuchniKlasyka, którą ja piekłam po raz pierwszy. Co nie znaczy, że ostatni. Dawniej jakoś nie przepadałam za sernikami, teraz wiem, że jak jest świeżutki i jeszcze
Kuchnia w czekoladzie