Rolada serowa z polędwiczką wieprzową Bardzo smaczna, ładnie prezentująca się na stole i łatwo podzielna rolada z sera żółtego, polędwiczki wieprzowej i farszu pieczarkowego. Świetnie sprawdza
Blog z ApetytemProsty sernik bez spodu Dzień dobry moi drodzy Dziś mam dla Was przepis na prosty sernik bez spodu. Jeden z moich ulubionych. Uwielbiam takie właśnie serniki
Słodkie okruszkiEkspresowy sernik cappuccino to pyszne ciasto, którego wykonanie zajmie Ci maksymalnie 20 minut ! :). Świetne połączenie delikatnej, kremowej serowej masy z mięciutkimi nasączonymi cappuccino biszkoptami. Wyśmienite ciasto
Blog kulinarny S9.PLMalinowa chmurka Znane i lubiane ciasto na kruchym spodzie, z malinami, kremem śmietankowym i chrupiącą bezą. Bardzo efektowne i przepyszne. Polecam na szczególne okazje, efekt wow
Blog z ApetytemPyszne ciasto z białek z dodatkiem maku.Dodałam cały mak nie mielony więc ciasto trochę chrupie :).Białkowy biszkopt przełożony jest kremem budyniowym a na wierzchu są
Mała w garnku mieszaSoczysta kaczka pieczona na świąteczny obiad na przykład dzisiejszy – noworoczny. To danie kuchni polskiej jest dla nas trochę takim symbolem wyjątkowych okazji. Bardzo lubię pieczony
Dorota SmakujeCiasto LION Bez Pieczenia z Batonikami i Orzeszkami – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto bez pieczenia. Jest bardzo kremowe, troszkę chrupiące od orzeszków i batoników, delikatnie waniliowe
Mała CukierenkaSałatka meksykańska zazwyczaj staje się hitem imprezy. Znika pierwsza, jedzą ją nawet osoby, które nie przepadają za słodkim akcentem w daniach (ananas), a
Kolorowy PrzepisownikPyszna ,kolorowa i szybka do zrobienia przekąska na każdą imprezę,polecam i zapraszam po przepis.
Swojskie jedzonkoCześć! Jak na większości stołów wielkanocnych u mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób – z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba
Pieprzyć z FantazjąCześć! Trzy rodzaje jajek faszerowanych, które są z pewnością zagoszczą na wielkanocnym stole w moim domu. Prócz tradycyjnych jajek w majonezie i ze szczypiorkiem robię właśnie
Pieprzyć z FantazjąCześć! Tak sobie myślę, czy rozpisywać się o tej sałatce, którą i tak każdy zna. Coś napiszę jednak Bałagan – tak nazywa się w moich stronach
Pieprzyć z FantazjąCześć! Rosół gości w wielu domach a najczęściej w niedzielę. Pozostaje potem mięso, nad którym głowimy się, co z niego zrobić. Ja czasami piekę pasztet
Pieprzyć z FantazjąCześć! Tradycyjna szwedzka przekąska, którą robi się z okazji różnych świąt rodzinnych bądź innych okoliczności. Zanim zrobiłam ten tort podpytałam znajomych ze Szwecji jak oni
Pieprzyć z FantazjąDobry kawał mięsa, to must have na święta. U Nas w domu nigdy nie obchodzi się bez boczku. Pomyślałem, że muszę przyszykować jakiś przepis mięsny
Kuchnia Łukasza