Jajka zawierają mnóstwo wartości odżywczych mają doskonałą proporcję tłuszczów nienasyconych w stosunku do nasyconych, jeżeli użyjemy tych z wolnego wybiegu, możemy być już spokojni, że jemy
Krylowa KuchniaŻe makaron uwielbiam i kocham całym moim serduszkiem to już wiecie, ale kocham też grzyby-wszystkie bez wyjątku, choć kurki znajdują szczególne miejsce w mym serduszku
Krylowa KuchniaKażdy wie, że zrobione w domu wędliny czy pasztety są najlepsze. Ja pokusiłam się o pasztet z królika. I nie jest to pasztet, jak w sklepie
Krylowa KuchniaA kto powiedział, że warzywa tylko na wytrawnie? Świetnie sprawdzają się również właśnie w słodkich wypiekach. Ciasto z buraków już było, z marchewki także, więc tym
Krylowa KuchniaKochani, kto chciałby przygotować w domu domową wędlinę, baleron wieprzowy. W bardzo prosty sposób, możecie przygotować wystarczą dobre chęci, dobre jakościowo produkty i szynkowar. Baleron wyszedł
Kulinarne pyszności MolkiProste ciasto kakaowe – murzynek – Zapraszam na nowe ciasto czekoladowe. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Ze sporą ilością kakao, dżemem i na oleju. Jest smaczne, puszyste
Mała CukierenkaWarstwowa sałatka curry z kurczakiem to pyszne połączenie ryżu, kurczaka, jajek oraz warzyw. Idealnie sprawdzi się jako pyszna kolacja lub przekąska na świątecznym czy imprezowym stole
Blog kulinarny S9.PLJajka faszerowane pieczarkami – to jedno z moich ulubionych dań na Święta Wielkanocne. Kiedyś, zanim pierwszy raz miałam okazje ich skosztować, myślałam, że to strasznie dziwne
Kulinarne PrzebojeTajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki
Kulinarne pyszności MolkiDzień dobry:) Co powiecie na pyszne, domowe rogaliki z masą makową i kukułkową Helio. Pyszne i proste w wykonaniu. Idealne do kawy czy herbaty. Produkty Helio
Sama słodycz i szczypta chiliU mnie w domu na stole podczas wielkanocnego śniadania nigdy nie może zabraknąć faszerowanych jajek - to nie dość, że część tradycji, to jeszcze ulubiona potrawa świąteczna
Z notatnika dietetykaBabka drożdżowa jest smaczna i dobra na każdą okazję. Zawsze podaję ją pokrojoną i posmarowaną masłem, chociaż jest tak smaczna że moje dzieci zjadają ją samą
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne babeczki w wydaniu wielkanocnym. Bardzo je polecam na świąteczny stół. Są pyszne, kruche słodkie i kwaśne. Użyłam do nich domowego kremu cytrynowego i masy krówkowej
IzabelawkuchniPyszny,tradycyjny żurek na zakwasie,mój ulubiony.Spróbujcie koniecznie,na pewno wam posmakuje...Do tego przepis na zakwas ,który bez problemu zrobicie sami - zobaczcie jakie to
Swojskie jedzonko