Przepis na : obiad
Biała kiełbasa w ciemnym piwie to pyszny pewniak na wielkanocnym stole! Można przygotować ją wcześniej i tylko wstawić do piekarnika. Jest soczysta i aromatyczna, będzie idealnym dopełnieniem świątecznego menu. Inne przepisy z białą kiełbasą znajdziecie TU . Składniki: 5-6 kawałków surowej białej kiełbasy 300 ml ciemnego piwa 4 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1 łyżka majeranku sól, pieprz Wykonanie: Kiełbasę przełożyć do garnka, zalać wodą i gdy woda będzie się już prawie gotować wyłączyć g...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...