Mówię na nią babka na drożdżach, a nie drożdżowa, bo sposób jej przygotowania jest raczej specyficzny jak na babę drożdżową. Właściwie można powiedzieć, że przygotowuje się ją jak babkę piaskową, ale zamiast proszku do pieczenia dodaje się rozrobione drożdże. Babka ta ma również trochę inny smak niż typowa babka drożdżowa – coś pomiędzy zwykłą babką a babą drożdżową. Przepis pochodzi z Austrii i naprawdę warto go wypróbować UWAGA: szklanka 200 ml Składniki: 2 dag drożdży 125 ml letniego mleka 1 łyżeczka cuk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...