Jajka faszerowane pastą przygotowaną z kawałków wędzonego łososia, żółtek jaj, majonezu i odrobiny musztardy. Pasta jest na tyle pyszna, że po okresie świątecznym możemy ją serwować również jako pastę kanapkową. Serdecznie polecam! Składniki: 3 jajka (ugotowane na twardo), 120 g wędzonego łososia, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka musztardy (miodowej lub delikatesowej). Dodatkowo: świeży koperek (do dekoracji). Ugotowane i wystudzone jajka obrać i przekroić na pół. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka przełożyć do misk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...