sprawiała Ci satysfakcję i napawała dumą. Możesz rozpisać plan treningowy, zaplanować jadłospis – w zależności od czego Twoja zmiana dotyczy. I działaj! Najlepiej od teraz! Nie czekaj do poniedziałku, do sylwestra, aż kupisz modny strój na siłownie, nowe garnki. Zacznij działać z tym, co masz a braki sprzętowe uzupełniaj w między czasie. Dla osób z grupy drugiej świetnym rozwiązaniem jest metoda
Wypieki i RumieńceDziś Sylwester a mnie coś naszło na Karpatkę;) Składniki na ciasto: 170 gram masła lub margaryny 310 ml wody 1 i 1/4 mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 5-6 całych jaj Najpierw zagotowujemy wodę z masłem, do gotującej się wody dodajemy mąkę, proszek i cukier wszystko mieszamy aż powstanie gęsty budyń i nie będzie grudek. Studzimy
Moje Słodkie PiekiełkoTegoroczny Sylwester obfitował w różnego rodzaju przekąski, wtedy też odkryłam ptysie na słono a moje zauroczenie nimi trwa do dziś. :-) Pasta szynkowa pojawia się tu również nie pierwszy raz (i zapewniam, że nie ostatni) a w połączeniu z ptysiowym ciastem wypadła doskonale! Tę smaczną i elegancką zarazem przekąskę pokocha każdy - gwarantuję. :-) Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody
Szefowa kuchniSylwester już za dwa dni i najwyższa pora zaplanować menu na imprezę. Nie zawsze wszyscy mogą wypić procentowe drinki, więc dziś propozycja na świetnie wyglądający drink bez dodatku alkoholu. Zdrowy, kolorowy i pyszny. Składniki: 2 banany 120ml wody gazowanej Perrier 2 plasterki karamboli (owoc w kształcie gwiazdki) 50ml soku porzeczkowego cukier i woda do dekoracji opcjonalnie kostki lodu
Gotowanie i blogowanieInna wersja sałatki z pora i sera żółtego. Na sylwestra próbowałam odrobinę inną wersję tej sałatki ale z przyjaciółką już nie pamiętamy do końca co ona do niej dodała. Tak to jest jak się od razu gdzieś nie zapisze przepisu. Składniki 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 5- 6 jajek 250-300 dag wędliny (u mnie polędwica sopocka
Piekielna Kuchnia PatiChop w kuchni dorobiōł sie nawet swoji piosynki- tak to je, jak sie moł zdolnego brata Przi Sylwestrze i we karnawale to sie moge tokoł piosynka przidać niy yno do warzynia Przijymnego suchania „Chop w kuchni”- słowa, muzyka i wykonanie: Jerzy Kaufmann
Chop w kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w miodzie – to bardzo dobre połączenie smaków :) Odkąd znalazłam je na blogu Danka pichci , to zakochałam się w nich bez pamięci
Kulinarne Przebojemamuniu, jak ten czas pędzi! Dopiero co siedzieliśmy wszyscy razem przy bożonarodzeniowym stole i świętowaliśmy Sylwestra i Nowy Rok, a tu już za tydzień Tłusty Czwartek! A ja znowu w polu z przepisami na smażone pyszności. Tak to jest, jak człowiek tylko pracą żyje... A że tu tradycje inne, trochę zapominam, co i jak wygląda w naszym kalendarzu
Pożeraczka, czyli raz adobrzekuchnią bywa przepisy żyją swoim życiem i ile pań domu tyle jedynych, oryginalnych wersji. Dzisiaj wersja austriacka, wersja którą miałam przyjemność jeść w tym roku na Sylwestrze i bardzo przypadła mi do gustu. Mam nadzieję, że ją wypróbujecie, bo do sznycla czy naszego kotleta pasuje idealnie jako ciekawa alternatywa dla zwykłych ziemniaków. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKiedy, całkowicie przypadkiem, trafiłem na stronę COOK IT LEAN i info o Noworocznym Detoksie Cukrowym pomyślałem – Tak, to coś dla mnie, spasionego po świętach i sylwestrze, zacukrzonego na maksa i z trudem dopinającego się w trzy nowe koszule, które kupiłem na wyprzedażach z nikłą, ale jednak, nadzieją, że kiedyś się w nich dopnę. Dziś nie... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuRuloniki z łososiem były idealną przekąską na sylwestra, ale będą również wspaniałe na każdą inną imprezę. Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego - 150 g wędzonego łososia - 250 g szpinaku - 2 serki camembert - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - masło ok. 4 łyżek - żółtko Przygotowanie: Szpinak myjemy, obsuszamy i smażymy na maśle, dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawiamy
Kulinarne życiePrzez długi czas szukałam ciasta, które zrobię na sylwestra i które będę z ochotą zajadać. W końcu trafiłam na to tiramisu – a czemu nie? Niby mój żarłok nie przepada za kawą, ale co tam, to ciasto ma być dla mnie ;) Ostatecznie zrobiłam je z podwójnej porcji (wyszły dwie duże keksówki)… i sama prawie nic nie zjadłam, tak szybko się rozeszło
Jak gotować i nie zwariowaćpączki które robi moja mama od lat,są mięciutki,rozpływają się w ustach,są u nas zawsze na sylwestra i w tłusty czwartek od zawsze-ten przepis jest w mojej rodzinie od 1968 roku nie ma lepszych,wszyscy którzy kiedyś jedli u nas te pączki na pewno to potwierdzą, wyprosiłam moją mamę i pozwoliła mi dodać ten przepis na bloga
Swojskie jedzonkoPonad dwa tygodnie temu Endżi zadała mi jedenaście pytań. Oczywiście, chciałam na nie odpowiedzieć jak najszybciej, ale... Znów dopadła mnie rzeczywistość. Najpierw poświąteczne lenistwo, dziesięciogodzinna podróż do domu, wyjazdowy Sylwester, a wreszcie chwila odpoczynku przed powrotem do pracy. W końcu jednak zebrałam się w sobie; stwierdziłam, że jak nie teraz, to kiedy...? I zabrałam się za pisanie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMini hamburgery bardzo są smaczne i stanowią doskonałą przekąskę na przyjęciach rodzinnych, sylwestrze lub kinderbalu. Doskonale smakują na ciepło i zimno. Do hamburgerów użyłam sosu duńskiego- Remoulady od firmy Fanex .Sos ma wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma
Bajeczna Kuchnia