Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami duszonymi w białym winie z dodatkiem pysznego kremowego sosu to bardzo fajna (i prosta w przygotowaniu) propozycja obiadowa. Nada się zarówno
Kolizje SmakówŁazanki z kapustą i grzybami, to danie bez którego nie wyobrażam sobie wigilijnej kolacji. Towarzyszy mi od zawsze, i od kiedy pamiętam znajdowała się na
Kulinarne przygody GatityPieczona pierś z kaczki to produkt niedoceniany, ale również produkt, którego wielu się „boi”. Niesłusznie – dobrze zrobiona kaczka posmakuje każdemu i wcale nie
MarcinChefKoktajl SUPERFOOD na bazie kawy zbożowej, sproszkowanego korzenia maca z dodatkiem chia i korzennych, rozgrzewających przypraw. Z mleka roślinnego, z dodatkiem kakao i skórki pomarańczy
Mango PapajaPrzez cały rok czekam na grudzień , aby móc zakosztować owoców suszonych w kompocie.Moglabym robić go i latem , ale to już nie ten smak i
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDziś zapraszam Was na kolejną odsłonę świątecznego śledzia, oto korzenny śledź z rodzynkami, bo śledź nie zawsze musi być przygotowany tylko na wytrawnie. W tym przepisie
Kulinarne przygody GatityBardzo prosta w przygotowaniu pieczeń z indyka, które sprawdzi się idealnie na świąteczny obiad, lub inne wyjątkowe okazje. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotować
MarcinChefDoskonała czekolada na zimowe wieczory Bardzo dobrze rozgrzewa i dodaje energii Składniki • 1 litr mleka • 3 łyżki kakao • 2/3 szklanki cukru /lub zastąpić innym cukrem • łyżka
W królestwie smaków BeatyIdealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z
Mienta blogskładniki na spód ciasta: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 140 g cukru 2 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 70 g zmielonych orzechów włoskich
Domowy Smak JedzeniaWitajcie :) mamy okres przedświąteczny i większość z Was ma dużo zajęć ale kawkę lubicie i pewnie ciasteczka też :) Dzisiaj mam dla Was propozycję błyskawicznych biszkoptowo-makowych
Sama słodycz i szczypta chiliZakwas na barszcz czerwony Prawdziwy barszcz czerwony powinno zrobić się na zakwasie , a już na pewno ten świąteczny. Wykonanie samego zakwasu jest bardzo proste
Aromatyczne PodróżeDziś zapraszam Was na bardzo prostą, ale za razem elegancką i bardzo smaczną sałatkę. Będzie idealna na świąteczne śniadanie. Przygotowałam ją na bazie naturalnie słodkiej, wyprodukowanej
Kulinarne przygody GatityAromatyczne i bardzo smaczne śledzie z suszonymi pomidorami i cebulką, przesiąknięte aromatem bazylii i gorczycy. Jeśli ich jeszcze nie jedliście, serdecznie zachęcam do spróbowania, na pewno
Kuchcik gotujeNie masz pomysłu na świąteczny prezent? Oto 30 najciekawszych kuchennych propozycji :) 1. Sprężynowy dziadek do orzechów 2. Fartuch szefa 3. Zawieszki do herbaty 4
Tradycyjna Kuchnia