Świętujcie pogodnie i zdrowo, z głęboką zadumą duchową, z weselem w sercu i na ustach z nadzieją w zmartwychwstaniu Chrystusa!
Gotuj Sam!Największym odkryciem z posypek Delecty są kulki zbożowe. Pięknie udekorowały moje choinki z piernikowego ciasta. Wyglądały jak kolorowe bąbeczki na moich choinkach. Ale to nie
Gotuj Sam!Jako obiecałam będzie jeszcze trochę o światecznych smakołykach - przepisy będą jak znalazł na przyszły rok. Upiekłam mój ulubiony ostatnio torcik w wersji piernikowej. Nie użyłam
Gotuj Sam!Wilgotny piernik przełożony jabłkami i żurawiną pięknie prezentuje się na świąteczny stole. Ozdobiony jest ciemną i białą czekoladą, bombkami z masy marcepanowej i kuleczkami. Choinka
Gotuj Sam!Dziś zaprezentuję Wam jeszcze jeden świąteczny wypiek, piernik o smaku czekolady i korzeni, wilgotny z śmietanowo- owocową masą. Pięknie prezentuje sie na światecznym stole. Świąteczny
Gotuj Sam!Jak już kiedyś pisałam w czas przedświąteczny moja kuchnia jest skromniejsza, bardziej dietetyczna po to, by lepiej smakowały dania świąteczne. Ponieważ Mamusia ma dietę, szczególnie
Gotuj Sam!Tradycyjny karp wigilijny przygotowany w niecodzienny sposób- na parze, z aromatem świątecznego cynamonu i imbiru. Składniki: 1 kg karpia 2 łyżki suchej herbaty 1 łyżka cukru
Tradycyjna KuchniaPierogi z farszem z kaszy i kapusty to nasze tradycyjne wigilijne danie. Pochodzi jeszcze z czasów, gdy mieszkaliśmy w Bieszczadach :) Składniki na ciasto: 650 g mąki
Tradycyjna KuchniaDziś zapraszam na danie jednogarnkowe , super się sprawdza jako obiad w gronie rodzinnym , smakuje runie dobrze , zapasz pieczonych śliwek , szczypta cynamonu , mniam , zapraszam
Mój SmakMój ulubiony przepis na rodzinny PASZTET.Prosty,tani i
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiUwielbiam szybkie sałatki warzywno-makaronowe. Bardzo często goszczą na moim stole. Wystarczy dodać jakiś nowy, pyszny sos i już zmieniają swój smak. Dziś polecam Wam połączenie
Słodkie okruszkiZ bliżający się coraz szybciej czas oczekiwania na świę ta nie musi oznaczać tylko t ypowych pierników, które na pewni są jego symbolem, ale można
Bon appetit mon amieDziś zapraszam na fajne połączenie mięsa mielonego z kiełbasą białą , smak bardzo fajny , byłam zaskoczona jak szybko zostały zjedzone , śmiało można takie kotlety podać
Mój SmakTatar ze śledzia to kolejny śledziowy klasyk, który co roku trafia na nasz świąteczny stół. Robię go w różnych wersjach, ale dziś przedstawiam Wam tę najbardziej
Kulinarne przygody Gatity