Zbliżają się Święta, może ktoś potrzebuje inspiracji na prezent? Szkatułki na biżuterię przydadzą się każdej kobiecie w rodzinie! nawet tym małym kobietkom ;) Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę pisać na: malcharek.katarzyna90@gmail.com Szkatułka Duża z 3 szufladkami - wymiary: 23,5 x 16,5 x wys.13,2cm Szkatułka Duża z 1 szufladką - wymiary: 17 x 15 x wys.11
Moje-pitraszeniemodny i zgodny z obecnymi trendami w kuchni - dzięki niemu nie marnujemy i nie wyrzucamy resztek jedzenia, co bardzo mi się podoba! :) Po drugie - wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia - to czas bardziej niż zwykle "intensywnego" kucharzenia, szczególnie pieczenia różnych ciast. Sami dobrze wiecie, że często przy tej okazji zostaje mnóstwo resztek ciast, z którymi
Garniec Magaliepozlepiać końce. Tym sposobem otrzymacie klasyczne paszteciki. Oczywiście, wierzch możecie posypać czarnuszką , kminkiem czy innymi dodatkami. U nas takie paszteciki czasem znajdują się koło czerwonego barszczu na Święta. Drukuj Drożdżowe zawijańce z kapustą i pieczarkami window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Farsz 500 g pieczarek 1 duża cebula 200 g kapusty kiszonej liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól Ciasto
Mieszam w Garnkuspaghetti lub tagliatelle (400g) 3 zł Razem 26 zł © nerdskitchen.pl PRZYGOTOWANIE 1. SIEKANIE SKŁADNIKÓW (10 min) Cebulę i marchew obieramy, łodygi selera myjemy pod bieżącą wodą. Jest to święta trójca warzyw w kuchni włoskiej – nawet kolory przypominają barwy włoskiej flagi. Będą one potrzebne do zrobienia soffritto, podstawy wielu włoskich dań. Kroimy warzywa w drobną, równą kostkę
Nerds Kitchenkaszą gryczaną, do tego kiszony ogórek (wiadomo - mojej mamy najlepszy!) i obiad gotowy. Wiecie dlaczego jeszcze tak lubimy to danie? Bo jest idealne na wszelkiego rodzaju święta. Można je zrobić dzień lub dwa wcześniej i nie martwić się przygotowaniami. Z tego powodu często gości na naszym świątecznym stole :) Składniki: 10 plastrów schabu bez kości 6-8 suszonych
Kulinarne Inspiracjesmakuje jeszcze lepiej. To taki tradycyjny murzynek w nieco innej formie ;) Krem nadaje ciastu lekkości i puszystości. Polecam! Ps. http://www.plantica.pl/ - strona idealna dla akwarystów. Zbliżają się mikołajki, święta, chyba pora pomyśleć o prezentach, a tam znajdziecie mnóstwo gadżetów, które na pewno przypadną do gustu hodowcom rybek. Mi, jak każdej kobiecie chyba, najbardziej spodobały się materiały dekoracyjne, duży
Domowa cukiernia Ewywłoskimi serami warto się zaprzyjaźnić i zacząć używać ich nie tylko od święta. Ich wspaniała jakość i aromaty sprawią, że na nowo zakochacie się w gotowaniu. Artykuł Parmezan, Gorgonzola, Asiago – Magia zaklęta we włoskich serach D.O.P. pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEtylko maszynka do ciastek, wystarczy zmiksować a potem zagnieść i już mamy poczęstunek do gorącej herbaty w domowym zaciszu, uwielbiam je! Rozsypują się w ustach. Idealna również na święta dla tych którzy nie lubią ciast z kremami. I jeszcze jedna uwaga do tych ciasteczek ma być masło, nie margaryna! Składniki: Na dużą blachę ciastek 25 dag mąki pszennej
Wanilia i Kardamonkażdą okazję,jako przekąska,sprawdzi się również świetnie na Wigilię,smażona w cieście i potem zalana słodko-kwaśną zalewą-nie znam lepszej,u nas zawsze obowiązkowo na święta-polecam gorąco SKŁADNIKI: 1 kg filetów ryby na ciasto: 1 szkl.mąki 1 jajo 2 łyżki oleju 0,5 szkl. wody łyżeczka vegety na zalewę: 3 szkl. wody 3/4 szkl
Swojskie jedzonkoniedzielę wybraliśmy się na pierwszy w tym roku świąteczny jarmark - Julemarked . Już od momentu przeprowadzki się na niego cieszyłam - historie na temat obchodzenia Świąt w Gram są bowiem szeroko znane. Jest to jedno z tych miejsc, gdzie na punkcie Bożego Narodzenia zwariowani są wszyscy, a że mają możliwości, to puszczają wodze fantazji. Główną atrakcją jest oczywiście występ Pyrusa , skrzata(...)Dzieci i dorośli zgodnie śpiewali razem z nim piosenki, a po autografy ustawiła się niewiarygodnie długa kolejka. Zamiast w niej stać, ruszyliśmy jednak na zwiedzanie pozostałych atrakcji. Był warsztat Świętego Mikołaja i możliwość zwiedzenia pałacu, ale nas zaprzątnęły głównie stoiska z dobrem wszelakim. Od typowo świątecznych dekoracji, poprzez napitki i smakołyki, aż po szeroko rozumiane rękodzieło i stoiska praktyczne
Pożeraczka, czyli raz adobrzewięc jeśli mieliście wątpliwości co do tej cudownej patelni to mam nadzieję, że je rozwiałam i kupicie taka patelnię na długie lata. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia więc kto wie, może ktoś taką patelnię pięknie zapakowaną znajdzie pod choinką ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBarszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z uszkami lub pasztecikami . Do przygotowania barszczu będziecie potrzebować domowego zakwasu buraczanego , który jest bardzo prosty do przyrządzenia, ale niestety wymaga długiego czasu kiszenia (co najmniej 7 dni). Składniki
UgotowaćŚwięta tuż tuż i pojawiło się całe mnóstwo bajerów do pieczenia. Po bajce „Trolle” udzielił nam się z Miśką klimat brokatowy i natychmiast pojechałyśmy do marketu, kupiłyśmy świeże kwiaty do domu, błyskotki na ciasta, papilotki do babeczek w gwiazdki, piernikowe ludki itd., znalazła się tez przyprawa do pierników i tak sobie wymyśliłam piernikowe muffiny
greenscarffanką pasztetów, ale ten jej bardzo posmakował. Zjadła 4 duże plastry na jeden posiłek. Jej kuzynki, które z weganizmem nie mają do czynienia na co dzień (tylko od święta, czyt. wizyty u nas) również zjadły ze smakiem i prosiły o dokładkę. Myślę, że dzieci pokochały jego delikatny smak, fajną fakturę i piękny, żółty kolor. Polecam! Pamiętajcie, by kroić
Jeść, by żyć w zdrowiuwięc zdecydowałam się poeksperymentować i stworzyć dżem z jej udziałem. W ubiegłym roku zrobiłam konfiturę pomarańczową, która wszystkim bardzo smakowała, dlatego pomyślałam o dodaniu pomarańczy. Ponieważ zbliżają się święta, to nie mogłam się oprzeć dodaniu do dżemu przyprawy do piernika. Tak powstał genialny dżem o pięknym kolorze i niezwykłym aromacie - polecam! Dżem dyniowy: 2 kg dyni (już
Cooking Monster