Składniki:opakowanie makaronu pennesłoik suszonych pomidorówsłoik czarnych oliwek20 dag żółtego sera w kostce2 piersi z kurczakamajonez około 2 -3 łyżek(oryginalnie powinna być pasta łososiowa)zioła
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:1 dojrzały melongarść świeżej miętysyrop klonowysok z cytrynyMelon kroimy w łódeczki, usuwamy nasiona i skórę. Kroimy w kostkę. Przygotowujemy listki z mięty. Melon mieszamy z
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na farsz na 2 porcje:opakowanie makaronu pennesłoik suszonych pomidorówsłoik czarnych oliwek20 dag żółtego sera w kostce2 piersi z kurczaka (jeśli ktoś nie chce w
Bon Appetit Małgorzatyskładniki na 2 porcje:połowę opakowania makaronu rurki albo kokardkikilka do kilkunastu truskawek200 ml śmietanyokoło 1 do 2 łyżek cukruciemna czekolada2 garści musli z rodzynkamimiętaMakaron gotujemy
Bon Appetit MałgorzatyPodobne podanie owoców widziałam kiedyś w Internecie. Składniki:dowolne 3 owoce u mnie:mangoarbuztruskawka (ładniej wygląda z kiwi)kulka mozzarellisos klonowymięta do dekoracjiOwoce kroimy w
Bon Appetit MałgorzatySkładniki na sos:1 duży jogurt naturalnyopakowanie sera gorgonzolapęczek koperku oraz bazylipieprz Składniki na sałatkę:opakowanie młodego szpinaku (opcjonalnie rukola, albo sałata)1 dojrzałe awokado1
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:opakowanie tortellini - u mnie z seremmała papryka - u mnie żółtapołowa puszki kukurydzypołowa zielonego ogórka2 łyżki majonezusól, pieprznatka pietruszkiszczypiorekTortellini gotujemy w wodzie, studzimy. Ogórek i paprykę
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:około 10 młodych ziemniaków2 średnie ogórki kiszone1 średnia cebula5 ugotowanych na twardo jajekpęczek koperku1 - 2 ząbki czosnku (można pominąć jeśli ktoś nie lubi)1 łyżka
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:2 szklanki młodego bobukilka pomidorków koktajlowychsałata lodowamała papryka żółtakilka rzodkieweksos winegretszczypiorekBób ugotować w osolonym wrzątku. Sałatę pokroić, pomidorki poprzekrawać
Bon Appetit MałgorzatyDługo kręciłam się po kuchni, ponieważ miałam "pypcia" na coś dobrego, w końcu zaczęłam działaći wyszła super sałatka! Składniki na 2 porcje
Bon Appetit MałgorzatySkładniki:świeży młody szpinak lub sałatapuszka tuńczyka w sosie własnympół puszki cieciorkikilka plasterków grillowanej cukinii (można jeść surową)4 jajka ugotowane na twardo1 cebula - podsmażona na
Bon Appetit MałgorzatyPierwszy raz skusiłam się na surową botwinkę. Było warto :) składniki:opakowanie młodego, świeżego szpinaku100 - 150 g ulubionego koziego seragarść kaparówpęczek botwinki1 duży pomidor (u mnie
Bon Appetit Małgorzatyskładniki:około 4 garści fasolki szparagowej4 - 6 młodych ziemniaków4 ogórki małosolneoliwa z oliwek albo olej sezamowynatka pietruszki (albo koperek)szczypiorek1 ząbek czosnkusól, pieprzW garnku gotujemy fasolkę
Bon Appetit MałgorzatyNie bójcie się, surowego kalafiora można jeść bez obaw :)składniki:1 mały kalafiorkostka sera typu feta2 ząbki czosnku1 mały jogurt naturalnykoperekpieprzKalafior myjemy i dzielimy na małe
Bon Appetit Małgorzaty....na bogato bo z dużą ilością składników :)Składniki:opakowanie tortellini z grzybamiopakowanie tortellini z serem2 zielone ogórkisłoiczek pieczarek marynowanych1 czerwona paprykakostka żółtego sera30 dag szynkipuszka kukurydzynatka
Bon Appetit Małgorzaty