przepisy na drinki - 539 przepisów (strona:21/36)

Domowy ekstrakt miętowy 165

poczekać miesiąc, aż ekstrakt będzie gotowy. Jakie ma zastosowanie? Jako dodatek do: ciast, ciasteczek, mas (którymi przekładane są ciasta), kremów (którymi dekorowane są babeczki), lukru, lodów, kawy, herbaty, drinków. A teraz proporcje: wódki powinno być dwa razy więcej, niż mięty. Czyli: jeśli gałązki/ listki mięty zajmują nam pół szklanki, to musimy je zalać jedną szklanką wódki. Jeśli jednak nie wszystkie

Domowa Cookierenka Agi
Bułgarski chlebek - słonecznik 135

Jest weekend, popracowałem trochę za dnia (ciężka jest praca grafika, weekend nie weekend pracować trzeba), potem wypiłem dwa piwa, Madzia jakiegoś drinka, obejrzeliśmy film (Gra Endera - straszna kiła, datujcie sobie. Chociaż książka rewelacyjna) i wpadliśmy na pomysł zrobienia tego właśnie chleba. Podpatrzyłem go na blogu Elizy "Moje Pasje" . Wyglądał tak cudnie, że musiałem go zrobić. A że ten nędzny film

Marder&Marder Manufacture
Spritz Aperol 141

Włoski drink na bazie aperolu o przyjemnym delikatnym smaku pomarańczy i odrobiny grapefruita. Koniecznie podawany z lodem. Polecam zwłaszcza, że piękna wiosna zagląda od dziś do naszych okien :) Składniki: 2 części Aperolu 3 części wina białego Prosecco 1 część wody gazowanej plasterek pomarańczy kostki lodu Przygotowanie: W podanych proporcjach napełnić kieliszek lub szklankę alkoholem oraz wodą gazowaną, zalewając kostki lodu

ChilliJemy
Syrop z mięty 173

godziny. Po tym czasie przecedzamy i przelewamy do słoików/butelek. Jeśli nie zużyjemy syropu szybko, lepiej zapasteryzować go przez kilka minut. Świetnie nadaje się do mohito, jak i innych drinków, a także herbat, czy po prostu wody mineralnej z lodem

Kuchenna Kontrrewolucya
Syrop z płatków dzikiej róży 188

przelewamy do butelek. Warto go lekko zapasteryzować, jeśli nie mamy w planach zużycia go w ciągu maksymalnie kilku dni. Przechowywać oczywiście najlepiej w lodówce. Zastosowanie ma wszelakie - od drinków i piwa po ciasta i desery. Bo nie zawsze esencja na alkoholu jest wskazana

Kuchenna Kontrrewolucya
Ciasto dyniowe ze skorupką 162

Koniec tygodnia. Ciężkiego tygodnia. Kolejnego. Czuję się, jakby mnie walec przejechał albo podeptało stado słoni :P Dlatego wstęp dzisiaj krótki :) Wskakuję zaraz do wanny, zapalam świeczki i lecę po drinka ;) A skoro jest weekend to musi być i ciasto. A że jest jesień to musi być i dynia. Zatem zapraszam na dyniowe ciasto z chrupiącym akcentem :) Przepis znalazłam

My simple kitchen
Orzeźwiająca woda ze smakowym lodem (ogórek, cytryna, borówka amerykańska) 169

Kostki lodu mamy prawie zawsze w zamrażarce, za sprawą owoców można im nadać ciekawszą i smakową strukturę, która idealnie sprawdzi się jako orzeźwiający dodatek do wody, drinków oraz innych napojów. Moje patyczki wraz z silikonową formą zakupiłam w Biedronce w cenie 2PLN. Włożyłam do niej kawałek zielonego ogórka, cytryny, borówki amerykańskie,zalałam wodą mineralną niegazowaną i zamroziłam. Smakowo - rewelacja

upichcona
Kwiatowe Kostki Lodu Blondynki 147

mięty. Wstawiłam do zamrażarki i poczekałam kilka godzin do czasu zamarznięcia wody.  Do czego taki lód można wrzucić? Do czego tylko chcecie! Do wody mineralnej, napojów bezalkoholowych, soków, drinków i wielu wieli innych. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Letni orzeźwiający syrop miętowo-limonkowy 274

posmak. Smakuje dużo lepiej niż sklepowe wody smakowe. W prawdzie jest z cukrem ale dzięki temu może stać w lodówce nawet miesiąc. Syrop ten jest też świetnym dodatkiem do drinków, koktajli i innych letnich deserów. SKŁADNIKI:   1/2 litra wody 1/2 kg cukru 1 limonka duża garść listków mięty (z ok. 15 gałązek) skórka starta z 1 cytryny (ja pominęłam

Kto ugości moich gości?
Poncz z malinami, limetką, kardamonem oraz miętą i melisą. 208

minut i odsączyć. Ciepłą herbatę wymieszać z miodem i ostudzić całkowicie. Limonkę sparzyć i dobrze umyć, pokroić na plasterki. Wino białe i herbatę połączyć, rozlać do szklanek do drinków i dodać pokrojoną limetkę, mrożone maliny oraz listki mięty i melisy. Podawać z lodem i mocno schłodzone. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Cukier różany 258

pożytkiem wykorzystać w kuchni. Cukier różany przygotowny z płatków róż nie tylko przepięknie pachnie, ale ma cudny kolor. Nadaje się do ciast i ciasteczek, deserów, lemoniad, mas tortowych i drinków. Płatki róży najlepiej zebrać w słoneczny dzień, z krzaczków dzikiej róży rosnących z dala od ulic i cywilizacji. By ocalić jak najwięcej czarującego różanego zapachu nie powinny być myte

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis na… – arrosticini, włoskie danie z grilla 381

żarem, uważając aby się nie przypaliły. Dopiero po przygotowaniu solimy. Idealnie smakuje z maczanym w oliwie (z dodatkiem pepperoncio) chlebem oraz czerwonym, abruzyjskim winem. Często spotyka się także drinki z wina wymieszanego z napojem gassosa (rodzajem gazowanej lemoniady). Smacznego

Bon Ton Italia
Mojito rabarbarowe 232

wrócić do żywych i w końcu wyjdę z domu! Tymczasem zapraszam na przepisy, które zostały przygotowane jakiś czas temu, przed moją chorobą. Dziś: mojito rabarbarowe! :) Składniki (na 1 dużego drinka) 1 łodyga rabarbaru 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 1/2 limonki garść liści mięty 1 łyżeczka brązowego cukru 50 ml rumu kostki lodu gazowana woda mineralna lub gazowany napój

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
BELLINI BRZOSKWINIOWE 199

Koktajl Bellini pochodzi z Wenecji i na pewno zasmakuje wielbicielom wytrawnych drinków. Według Wikipedii Bellini wymyślił Giuseppe Cipriani w pierwszej połowie XXw. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Syrop z kwiatów czarnego bzu 133

się poza miasto na kwiatowe zbiory. Jeśli nie zdecydujecie się przygotować pysznej nalewki z kwiatów czarnego bzu , to zachęcam do przygotowania syropu. Aromatyczny, słodki, idealny jako dodatek do lemoniady, drinków czy deserów. Prosty w przygotowaniu, a jaki smaczny! :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść