limonki, dodać kilka kostek lodu i mamy przepyszny napój miętowy, który świetnie się sprawdzi w czasie upałów. Syrop zrobiony jesienią, przyda się zimą do słodzenia herbaty, do deserów, drinków i wielu innych. Składniki: 4 garście oberwanych świeżych listków mięty 3 szklanki wody 4 szklanki cukru Sposób przygotowania: Miętę lekko opłukać pod wodą, oberwać listki z łodyżek. Liście wrzucić do garnka
na moim stole...wpadasz do nich o 6 rano,a koledzy nie byli na imprezie bo musieli odklejać stół od lepiącej się podłogi...) dobrze nie wyjdziesz. Mamy też takie cuda jak: - tabletka - drink 2KC Przed wyjściem na imprezę/rozpoczęciem imprezy postawić w okolicy łóżka butelkę wody W TRAKCIE Legenda miejska głosi,że należy nie używać zapojki w przypadku wódki-zagryzać cytryną. Mniej
Fiolka w kuchniPiecz w 180 stopniach Celsjusza przez około 50 minut lub więcej. Do tzw. suchego patyczka, Jeśli nie masz patyczka do szaszłyków tę rolę z powodzeniem spełni parasolka do drinków. Smacznego
Fiolka w kuchniworeczka. Ze wspomnieniem mlecznego kożucha i łakociami na talerzyku obok. Dlatego przemyślcie sprawę - być może warto zamiast kakao jednoosobowego pomnożyć składniki i zrobić coś dla rodziców? Istne comfort drink . To co - dzisiaj jedna porcja czy trzy? Składniki kubek/szklanka mleka krowiego bądź roślinnego kopiasta łyżeczka kakao starta czekolada mała płaska łyżeczka cukru/ksylitolu bądź miodu opcjonalnie : cynamon kardamon anyż przyprawa do piernika
Fiolka w kuchniwłasne ciało i umysł na piętnaście różnych sposobów. Odseparowana od życia ląduje w kuchni. Włączam piekarnik. W jednej chwili przelatuje mi przez myśl czy nie zrobić sobie drinka a`la student polibudy. Jednak szkoda pić do piekarnika-trzeba oszczędzać wątrobę na rzecz roku akademickiego(przeszczep droga sprawa, a znajomi z medycyny dopiero się uczą anatomii i zszywają
Fiolka w kuchnizupełnie inny wydział położony w zupełnie innej części miasta(lub innym mieście). Bez względu na to jak bardzo panie planistki ubarwią życie studenta (tutaj po trzech piwach,drinku i lampce wina wysnuwamy teorię,że panie planistki przechodzą specjalne kursy by umiejętnie skomplikować życie żaka) i jak dany student skomplikuje sobie życie-to student bez jedzenia nie da rady
Fiolka w kuchniimprezie bez zbytniego zmęczenia się. Przyszło mi też do głowy, że zarówno ze względu na kolor, jak i na słodko-orzeźwiający smak ta nalewka mogłaby być fajną bazą do drinków. Tylko jeszcze nie wiem jakich. Ale jak macie jakiś pomysł to śmiało piszcie w komentarzach. 250 g cukierków ICE 200 ml spirytusu 445 ml wody Ilość składników wyliczyłem tak, żeby
Marder&Marder Manufactureinfuse for few hours. After that time drain the veg to have a clear soup. Add sugar, lemon juice and zest. Serve it hot with pierogi or drink on its own in a mug, Smacznego
Smaki Przyprawy i KoloryKolejny dzień upałów daje nieźle popalić, więc przygotowałam dla Was coś orzeźwiającego :) Zapraszam na syrop miętowy, który wykorzystacie nie tylko do lemoniad i drinków, ale także do stworzenia deserów. Składniki: Na ok 1,7l syropu: 30 gałązek mięty (każda ok 20cm) 800g cukru kryształu 200g cukru trzcinowego sok z 2 limonek 1 litr wody Sposób przygotowania: Gałązki mięty przepłukać
Kuchnia w czekoladzierumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier, rum 1,2% obj. Słoiki szklane: zawartość netto 230g Zastosowanie: do herbaty, lemoniady, drinków oraz jako dodatek do potraw i deserów Cytrynki przygotowane są w specjalny sposób: ze skórką, bez dodatku wody, konserwantów ani sztucznych barwników. Syrop, w którym znajdują się owoce, powstaje
ClauditteMissCookingTrzy proste składniki : czerwone porzeczki, wanilia i maślanka i blender wystarczą aby stworzyć to cudo :) Jeśli macie jeszcze trochę porzeczek, albo zamroziliście już zapasy na zimę
DefinicjaSmakuSzklanka koktajlu obfituje w witaminę C, K i potas oraz ma właściwości wspomagające pracę układu krążenia i pokarmowego, korzystnie wpływa na wrzody, niestrawność i wzdęcia. Tak więc, LET'S DRINK! Składniki na 3 porcje: - 150-200g jeżyn (+/- jedno pudełko) - 1,5 szklanki mleka sojowego (krowie, inne roślinne) - 1 banan *opcjonalnie: nasiona chia do posypania Jeżyny płuczemy pod bieżącą wodą
Be Fit Be StrongMorning Coffee za udział w akcji i przesłanie przepisów inspirowanych podróżami. Pozwoliłam sobie wyróżnić dwa przepisy: Pina Colada z bloga Smaczne Opowieści za przepis na jeden z moich ulubionych drinków, który od tego lata będzie mi się miło kojarzył z wybrzeżem Costa Brava; gdy tylko skończy się sierpień, nie omieszkam zrobić go w domowym zaciszu ;) Pljeskavica z bloga Teoria smaków
Weekendy w domu i ogrodziesmaku, trzymajcie butelkę w lodówce. Powstały płyn jest rubinowy i krystalicznie czysty. Ma upojny zapach truskawek pełnych słońca. Lód, plasterek cytryny, 50ml syropu z rabarbaru i 50ml tej wódki – drink smakujący i wyglądający jak lato. Jeśli zmieszacie wódkę w proporcji 1:1 z mlekiem skondensowanym, niesłodzonym, otrzymacie kremowy likier truskawkowy, idealny do podania z lodem. A mocno upojone alkoholem truskawki
Karo in the KitchenDomowych lodów nie przebije nic. A wiecie, że dysponując takimi foremkami, możecie sobie zrobić drinki na patyku? A przynajmniej zaprawione alkoholem lody. Takie jak te. Sprawdźcie pojemność swoich foremek do lodów. U mnie jeden lód ma około 60ml . Pomnóżcie tą pojemność przez ilość sztuk – wyjdzie, ile dokładnie mililitrów płynu i blendowanych owoców potrzebujemy. Do tej sumy dodajcie ‘awaryjne’ 50ml – lepiej
Karo in the Kitchen