przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:695/934)

Pączki poznańskie, zwane też hiszpańskimi 104

Blueberry Corner by "jagodzianka" Te pączki są alternatywą dla wszystkich, którzy się boją lub nie lubią pracować z ciastem drożdżowym. Są bardzo smaczne i … Przeczytaj cały artykuł Post Pączki poznańskie , zwane też hiszpańskimi pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Lukier z nutką pomarańczy 109

Blueberry Corner by "jagodzianka" Lukier jest przyjemnym składnikiem wielu deserów. Jego słodko-kwaśny smak sprawia, że przyozdobione nim ciastka i ciasta smakują jeszcze lepiej. Składniki: … Przeczytaj cały artykuł Post Lukier z nutką pomarańczy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Najlepsza surówka do chińszczyzny 147

Blueberry Corner by "jagodzianka" Surówka jak w chińskiej knajpie. Pasuje do sajgonek i kurczaka w kokosowym cieście oraz do innych mięsnych, chińskich dań. Łatwa … Przeczytaj cały artykuł Post Najlepsza surówka do chińszczyzny pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Wiśnia nadwiślanka bez cukru, w słoikach 122

przeznaczone do spożycia przez ludzi (płody ziemi, produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz produkty pierwszego przetworzenia, będące w związku z tymi produktami) lub środki spożywcze (m. in. piwo, chleb, ciasto, ciastka, wyroby cukiernicze, inne wyroby piekarnicze, makarony, korek i bawełna). Do tej pory oznaczeniem ChNP wyróżniono w Polsce 9 produktów. bryndza podhalańska, fasola Piękny Jaś z Doliny Dunajca, fasola wrzawska

królestwo garów
Kandyzowane fiołki 128

rocza wiosenna dekoracja do ciast i deserów. Nic tak nie cieszy jak dekoracje własnoręcznie przygotowana, co prawda fiołki wymagają trochę pracy, ale możecie zaprosić do pomocy dzieci i innych członków rodziny, i zrobić z tego świetną zabawę.  Naprawdę warto :) Kilka uroczych kwiatuszków może zamienić zwykły deser w bardzo eleganckie danie.  Składniki: Kwiaty dzikich fiołków, 1 białko jajka kurzego

SzczyptaSmaQ
Kurczak z selerem w tempurze i surówką marchewkową 193

ruchy widelcem. To ważne, by w masie zostały grudki mąki, bo dają dodatkową chrupkość tempurze. Z mąki ryżowej otrzymuje się jasną i bardzo chrupką tempurę. Seler obtaczać w cieście i smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju na jasny kolor. Wykładać na ręcznik papierowy do odsączenia tłuszczu. I zaraz potem podawać. Seler w tempurze można podawać jako przystawkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlet (burger) z soczewicy i fasoli z surówką z marchwi 143

bułki zmielić na pulpę np. blenderem lub w malakserze. 3. Doprawić do smaku solą i czubrycą. 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz. 5. Mokrymi rękoma formować płaskie kotlety - wziąć garść ciasta, uformować w dysk, a następnie kilka razy (ok. 8) przerzucać zdecydowanymi ruchami  kotlety z dłoni na dłoń (na płasko). Kotlety ładnie się rozpłaszczą i będą na tyle zbite

Weekendy w domu i ogrodzie
Babka ajerkoniakowa 167

drugim naczyniu wymieszać składniki mokre, czyli olej, jaja i ajerkoniak. Do mokrych składników dodać składniki suche - dokładnie zmiksować. Formę do babki natłuścić i wysypać bułką tartą. Przelać do formy ciasto. Babkę piec w 170 stopniach C przez 45-50 minut. Upieczoną babkę odstawić na kilka minut. Lekko ostygniętą wyjąć ostrożnie z formy. przed podaniem posypać cukrem pudrem

kolorowotorcikowo
współpraca - Rossi.pl 116

garnki Fissler, garnki żeliwne, garnki ceramiczne. Koniecznie zajrzycie na Ich stronę www.rossi.pl . Do przetestowania dostałam 5 produktów: - matę-stolnica z podziałką hiszpańskiej marki Lekule seria Classic ( klik ) - wałek do ciasta angielskiej marki Joseph Joselp ( klik ) - szpatułkę silikonowa hiszpańskiej marki Lekule seria Tools ( klik ) - formę prostokątną - keksówkę hiszpańskiej marki Lekule seria Dark Crystal Duo ( klik ) - naczynie żaroodporne hiszpańskiej firmy Lekule seria

CookYourself
Omlet cesarski, Kaiserschmarrn 116

utrzeć mąkę z żółtkami, mlekiem i cukrem. Delikatnie dodać ubite białka. Pod koniec mieszania, dodać posiekaną żurawinę. Na patelnię rozpuścić 1 łyżkę masła. Dodać połowę masy na omlet. Gdy ciasto nabierze brązowego koloru na brzegach, przewracamy. Nie przejmujcie się jak omlet, podczas przewracania Wam się połamie :) Tak ma być. Większe kawałki poszarpać na mniejsze. Pod koniec smażenia obsypać cukrem pudrem

CookYourself
Biała pavlova z truskawkami i borówką amerykańską 119

pavlova była moim prezentem dla mojej Mamy w jej dniu. Widziałam, że bardzo smakowała i z czego bardzo się cieszę, bo co jak co, ale znikające w ekspresowym tempie ciasto, cieszy mnie najbardziej :) Jeśli nie robiłaś/eś jeszcze pavlovej, to nie ma się czego bać. A warto, szczególnie teraz kiedy owoców mamy pod dostatkiem :) 'biała pavlova z truskawkami

CookYourself
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 131

minut (do tzw."suchego patyczka"). Po 35-40 minutach, można sprawdzić czy sernik się upiekł. Gdyby za szybko przybierał kolorów z góry - przykryć folią aluminiową/papierem do pieczenia.  Ciasto wystudzić porządnie przed krojeniem. Smacznego

CookYourself
Oponki z białym serem, na sodzie oczyszczonej 156

łyżka cukru - cukier puder do oprószenia - 1 l oleju Ser przekręcić przez maszynkę lub delikatnie zmiksować w malakserze. Dodać mąkę, miękkie masło, jajko + żółtko, sodę, ocet/wódkę i ugnieść ciasto (w razie potrzeby podsypywać mąką). Rozwałkować na placek o grubości 0,5 cm. Szklanką wycinać koła, a kieliszkiem - środek oponki. Olej porządnie rozgrzać i zmniejszyć temperaturę. Wrzucać

CookYourself
Naleśniki pełnoziarniste 225

jajka - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego!  ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu

CookYourself
Kakaowe naleśniki 233

łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli   Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut. Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu. Podawać z ulubionym nadzieniem. Smacznego

CookYourself