przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:702/934)

Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 193

malinowego, który był pyszny! Pizza Pizz próbowaliśmy parę (w końcu stołowaliśmy się w Trattorii przez 3 dni ;)) i każda była wyś-mie-ni-ta! Taka, jaką lubimy: na cienkim cieście, z wyważoną liczbą składników. Po prostu cudna! I plus dla obsługi, że pozwolili nam brać pizze pół na pół! Pizzę mogę i będę polecać, bo zdecydowanie nam podpasowała i zdecydowanie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Owsiane placuszki z jabłkami 132

klarowane do smażenia Mąkę wymieszać z otrębami, cukrem waniliowym i sodą oczyszczoną. Dodać kefir i starte na tarce o grubych oczkach. Smażyć na patelni, na mocno rozgrzanym tłuszczu. Do ciasta można dodać również rodzynki lub żurawinę, ale ja nie przepadam, więc zrobiłam bez :) Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą 141

dobrze wymieszać. Do dużej miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cynamon, szczyptę soli. Wmieszać cukier. Do miski z mąką wlać płynne składniki. Wymieszać łyżką. Gotowe ciasto przełożyć do formy muffinkowej (do 2/3 wysokości każdej foremki). Posypać granolą. Wstawić do piekarnika i piec 25-30 minut. Muffinki będą gotowe, kiedy patyczek włożony w środek muffinki wyjdzie suchy. Wyjąć

Moja Delicja
Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym. 175

solą mieszamy widelcem, dodajemy pokrojone masło i siemię lniane. Drożdże rozkruszamy, zasypujemy cukrem, podlewamy mlekiem. Łączymy i odstawiamy na 20 minut. Zaczyn i wodę przelewamy do mąki i wyrabiamy ciasto około 15 minut, tworzymy kulę, oklepujemy ją olejem rzepakowym. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1h, aż podwoi objętość. Po tym czasie delikatnie wyrabiamy formując bochenek. Odstawiamy na około pół

BaRepas
Najlepszy sernik krakowski 1178

Sernik krakowski jest zupełnie innym sernikiem niż te jakie przeważnie piekę. Zazwyczaj robię lekkie, kremowe serniczki, pieczone w kąpieli wodnej. Ten jest na kruchym cieście a masa serowa z prawdziwego twarogu ma inną, bardziej zwartą konsystencję. Jest jednak bardzo smaczny i prosty do upieczenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Czekoladowe Brownie z ciasteczkami Oreo 275

Zmniejszyć obroty miksera do minimum i do masy powoli dodawać czekoladę z masłem. Następnie dodać mąkę i sól. Masę przelać do formy. Ciastka przeciąć na pół i udekorować nimi ciasto. Posypać startą czekoladą z lodówki. Wstawić do piekarnika na 20 minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia

cooklife
Jabłecznik w 15 minut :) 168

kisielem.  Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy  i zalać gorącym musem jabłkowym.  Na wierzch posypać cynamonem i rozkruszonymi biszkoptami , ewentualnie oprószyć cukrem pudrem.  Po 15 minutach ciasto można podawać :) Smacznego! Przepis znaleziony na  odchudzanie jest proste

Cukier&Puder
W Pałacu jak w rodzinnym domu! 209

waniliowego, obłędne! :) A na kolację zaserwowano lekko sałatkę ze szpinaku z pestkami, delikatnym dresingiem i grzanką czosnkową. Do tego krupniczek i pierogi. Właśnie pierogi! Cienkie, rozpływające się w ustach ciasto z dwoma farszami: pierwsze ruskie, które po pierwszym kęsie przypomniały mi oryginalne ruskie mojej babci, a drugie z mięsem i kozim serem, okraszone boczkiem - do dziś zapach i smak czuję

Sajkofanka smaku
Żytnie placuszki z mango, jogurtem naturalnym i truskawkami 152

naruszając skórki. Taką "łódeczkę" wygiąć na zewnątrz i odkroić kawałeczki. Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę

Chocolate Muffin Blog
Tosty chlebowe z patelni ze smażonymi pomidorami 165

wodą do uzyskania konsystencji śmietany (być może trzeba będzie dodać wody bo ciecierzyca robi się gęściejsza po chwili), dodać odrobinę soli jajecznej i pieprzu. Maczać kromki chleba w cieście tak żeby wchłonęły część płynu, smażyć najpierw na małym ogniu, później na większym żeby zrobiły się chrupiące na wierzchu. Usmażone kromki układać na talerzu wyłożonym na ręczniku papierowym żeby odsączyły się

Co na wege obiad?
Tort czekoladowy 221

proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie mieszać pod koniec dodać olej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w  180 stopniach. upieczony biszkopt wyjąć i wystudzić. Zimny biszkopt przekroić na trzy krążki. Krem: Dzień wcześniej kremówkę

Ala piecze i gotuje
911. Orzechowa muffina, bo z masłem orzechowym. 168

Orzechowo-bananowa kukurydziana muffina*;  z daktylami i malinami  *z masłem orzechowym, z mąki kukurydzianej  Boo kiedyś ciasto podobne upiekłam i jakoś tak za mną te smaki chodziły, dobrym wyborem było umieszczenie ich w dzisiejszej muffinie ;) Człowiek obiecuje sobie, że w weekend się wyśpi, a i tak idzie spać o 3 xd (y) Noo, ale fajnie jest

More food, love and dreams
Ciasteczka wiatraczki 157

lewej :) Składniki : 250 g twarogu 250 g masła 250 g mąki pszennej Dodatkowo : pół słoiczka powideł śliwkowych Mąkę przesiać do miski, dodać twarożek i masło pokrojone na kawałki. Ciasto wyrobić przy pomocy miksera. Podzielić na dwie części. Pojedynczo rozwałkowywać (na grubość ok 3 mm) na stolnicy oprószonej mąką. Nożem lub łopatką wyciąć podłużne paski, a następnie kwadraty o boku

Chocolate Muffin Blog
Naleśniki z mąki żytniej razowej z nadzieniem serowo-kokosowym 173

Dodajemy mleko, cukier waniliowy i mieszamy. Następnie dosypujemy mąkę (około 1,5 szklanki) i płatki owsiane i mieszamy, tak aby uzyskać jednolitą masę. Mąkę sypiemy ostrożnie, tak by ciasto naleśnikowe nie było zbyt gęste ponieważ naleśniki będą pękać. 3. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie serowe. Twaróg przekładamy do miseczki, dosypujemy 3 łyżeczki wiórek kokosowych i 1 łyżeczkę cukru waniliowego (lub stewii

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Pancakes z syropem wiśniowym 326

proszku do pieczenia szczypta soli 50 g roztopionego masła + odrobinę do posmarowania patelni cukier puder słoiczek syropu wiśniowego ( lub ulubionej konfitury owocowej ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Ciasto powinno być w miarę gęste.  Nakładać dużą łyżką na posmarowaną masłem patelnię o grubym spodzie i smażyć z każdej strony na rumiano.  Układać na talerzu jeden na drugim

zielonacukinka