przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:630/934)

Batoniki/ciasteczka musli kolejna odsłona 100

Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki (daktyle i orzechy kroimy) mleko podgrzewamy i zalewamy nim suchą masę, mieszamy odstawiamy na około 5 minut, aby musli napęczniało rozsmarowujemy ciasto równomiernie, mocno dociskając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-30 minut po ostudzeniu kroimy w kostkę SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik potreningowy z serków wiejskich + recenzja KFD Premium WPC 80 140

Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy  wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temp. 180 stopni przez około 30 min.  pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia a następnie wkładamy do lodówki  SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
KRUCHE CIASTECZKA Z NADZIENIEM RABARBAROWO-POMARAŃCZOWYM 212

jestem baaardzo zadowolona ze smaku i wyglądu ciasteczek-pierożków z rabarbarowo-pomarańczowym nadzieniem. Genialny smak to nie tylko zasługa dżemu z delikatnym posmakiem róży, ale także bardzo ciekawe ciasto kruche. Dodaje się do niego wódkę, który zapobiega tworzenia się glutenu, przez co ciastka są bardziej kruche. Podczas pieczenia cały alkohol wyparuje, więc ciasteczka można spokojnie zaserwować dzieciom. Receptura przypadnie

Przepisy Aleksandry
Brownie z serem i truskawkami 417

roku to jak na razie mój faworyt w kategorii ciast z truskawkami Bardzo czekoladowe brownie, sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i truskawki. Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 2 łyżki cukru Brownie: 200 g gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera

Bullio
Banoffee Pie 2185

dorwałam w sklepie ciastka Digestive od razu zapasła decyzja, że zrobię banoffee. Pyszny deser bananowy z karmelem i bitą śmietaną. Ogromną zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga ono pieczenia. Wykonanie jest niezwykle proste, ale uwaga znika z talerza z prędkością światła

Ditecz
Sernik Czekoladowy kajmak, Straciatella 136

stężałą warstwę serową. 4. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia masy śmietanowej. Może to zająć od 30 minut do 2 h w zależności od stopnia chłodzenia lodówki. Stężałe ciasto obficie posypać grubo startymi wiórkami czekolady. Podawać schłodzone Smacznego :) Zobacz także: Sernik czekoladowy z malinami                            Sernik Blue

KreatywnePiny
Kolorowy sernik na zimno z owocami 247

pojawi się na blogu... A tymczasem przepis na kolorowy sernik na zimno, który podpatrzyłam nieco u Joli , ale proporcje i składniki znacznie zmodyfikowałam... Przyznam, że tego rodzaju ciasta są dość pracochłonne, ale czego nie robi się z miłości :) rzecz jasna do potomka... Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego (użyłam President) 330 ml śmietanki kremówki 30% 2/3 szklanki cukru pudru

Czerwień i błękit
Proste ciasto kawowe, bez jajek i bez mleka 243

Gellwe) - zmielone migdały (posypka na polewę, dowolna) - masło (do nasmarowania blaszki) Wszystkie suche składniki zmieszać, dodać składniki płynne, wymieszać łyżką do ich połączenia. Blaszkę wysmarować masełkiem, wlać masę na ciasto. Piec w 180C, przez ok. 40 minut, badać patyczkiem czy gotowe/suche. Po upieczeniu ostudzić, rozprowadzić polewę i posypać zmielonymi migdałami

upichcona
Herbatnikowiec z budyniem 196

Przepis dostałam od znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe - 50 szt galaretki wiśniowe

Kuchnia Danusi
Baklava 120

Blueberry Corner by "jagodzianka" Baklavę jadłam kiedyś na wakacjach. Od dawna ciekawiło mnie gotowe ciasto filo. Niestety w żadnym sklepie nie można było go … Przeczytaj cały artykuł Post Baklava pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
babka drożdżowa z rodzynkami 151

przygotowany zaczyn. Przygotować formę na babkę. Ja użyłam silikonowej, dlatego wysmarowałam ją tylko margaryną, przy metalowych należy posypać dodatkowo manną lub bułką tartą. Rodzynki oprószyć mąką i dodać do ciasta. Delikatnie zamieszać. Całość przełożyć do formy i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 min lub do podwojenia objętości. Piec ok. 30 min w temperaturze 180º. Babkę wyjąć z piekarnika

zabawa smakiem
Sernik z kiwi i truskawkami, bez pieczenia 154

Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1.Zrobić galaretkę wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć ale nadal będzie płynna: 2. Wyjąć ciasto z lodówki, Ułożyć na wierzchu pokrojone w plasterki truskawki i kiwi 3. Wylać tężejącą galaretkę na warstwę owoców. 4. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki Podawać schłodzone Smacznego

KreatywnePiny
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 256

Nutellę. Masę serową wykładaj na spód na przemian po kilka łyżek jasnej masy i kilka ciemnej zaczynając od środka formy (im więcej łyżek na raz tym grubsze wyjdą paski). Ciasto rozleje się na boki i wyjdzie piękna zebra. Włóż sernik do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut. Następnie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sernik wstaw

karmelowy
Muffiny bananowo-czekoladowe 201

miski z bananami przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszam. Formę do pieczenia muffinów wypełniam foremkami papierowymi i za pomocą rękawa cukierniczego wypełniam ciastem do 3/4 wysokości. Muffiny piekę ok 25 minut w temperaturze 170 stopni. Do ozdoby wykorzystałam cukier puder, oraz budyń (aby budyń był gęsty polecam użyć na jedną paczkę o połowę

Pause Gotowanie!
Kawowa babka z polewą czekoladową 135

Uwielbiam wszelkie ciasta przekładane kremem. Ale to po babkę sięgam najchętniej. Nie jest za słodka, nie sprawia mi tyle problemów co nieszczęsne biszkopty. A przede wszystkim zawsze się udaje. Ostatnio przygotowałam kawową, która nie zawiodła pod żadnym względem. Wyszła bardzo puszysta, wilgotna, a na drugi dzień była równie świeża jak na początku. Myślę, że zachowałaby

Pink Envelope