wrócę do domu, będzie już październik. Październik! Halloween tuż-tuż, a Święta za pasem. Czas zabrać się za krojenie pierwszej zakupionej dyni, za planowanie strasznych słodkości i wyrabianie ciasta na piernik staropolski. Was też spadające nieubłaganie kartki z kalendarza przerażają, czy też ze stoickim spokojem przyjmujecie ten szaleńczy bieg czasu...? Jeszcze na początku sierpnia byliśmy na chrzcinach małej Astrid
Pożeraczka, czyli raz adobrzepokrojonych jabłek Wykonanie: Do mąki dodajemy mleko, jajko, wsypujemy cukier oraz dodajemy szczyptę soli. Wszystko dobrze wymiksować. Dodać pokrojone jabłka. W garnku zagotować posoloną wodę. Łyżką nabierać porcje ciasta kłaść na wrzątek, po wypłynięciu zabierać. Gotowe kluseczki możemy polać bułeczka z masełkiem i zapiec w piekarniku. Możemy tez podać z masą z serków waniliowych
Z Majeczką w kuchnizioła prowansalskie. Pakujemy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 15 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/leczo-papryki-cukinii-sloika/ BosowKuchni Artykuł Leczo z papryki i cukinii do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwyściubiać nosa z domu. Szczęśliwie, ostatni tydzień urlopu postanowiliśmy spędzić w domowych pieleszach, nie ma więc takiej potrzeby, Mam zamiar upiec przynajmniej jedną szarlotkę (macie jakieś dobre przepisy na ciasta i przetwory z jabłkami...? Bo nasza jabłonka obrodziła wręcz zaskakująco), a za chwilę zabieram się za dżem figowy... Póki co jednak powrócę duchem do słonecznego lata. Sezon na pomidory uciekł
Pożeraczka, czyli raz adobrzedeserów, jak i dań obiadowych. Wiórki kokosowe (tak jak płatki kokosowe) mogą stanowić świetną dekorację do deserów. Wykorzystać można je również np. do upieczenia kokosowych ciasteczek (kokosanek) czy ciast, tortów, kremów, trufli, budyniu etc. Miąższ kokosa można zamrażać lub smażyć, a wiórki – prażyć. Kokos jest więc produktem absolutnie uniwersalnym.” Bez mrożenia, smażenia, prażenia, czy też pieczenia – kokosowe kulki. Składniki
mojewypiekiinietylkojasny sos sojowy oliwa pieprz i sól'; document.write(" "); Warzywa kroimy w plastry/kawałki, boczek kroimy w 1-2 cm kawałki. Wszytko marynujemy – najlepiej kilka godzin. Grillujemy *Przepisy na ciasta i dokładne proporcje składników na wyżej wymienione dania znajdziecie już teraz na blogu nietylkopasta.pl . Artykuł Dni Otwarte Bejo Zaden – warzywne menu: zdrowo i smacznie pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliiposiekany czosnek. Zalewamy zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok 25 min w piekarniku. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pikle-wielowarzywne-sloika/ BosowKuchni Artykuł Pikle wielowarzywne do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Powoli i delikatnie połączyć składniki z dwóch misek, dodać jagody (5 łyżek odłożyć na potem) i wymieszać bardzo krótko i delikatnie. Nałożyć równe porcje ciasta do papilotek, ok ¾ wysokości, posypać ok. 2 łyżkami jagód i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 25 minut. Po przestudzeniu polać polewą. Polewa: roztopić czekoladę z mlekiem, dodać jogurt, wymieszać. Polać
Calzonella.comMoja Gabi (rocznik’29) przyzwyczajona jest, a raczej była, że obiad zaczynało się gotować się tuż po skończeniu śniadania. Obecnie, nie dość, że przeszła na wegańskie obiady i ciasta, to jeszcze musi przeboleć, że zajmuje mi to niewiele czasu, co początkowo było traktowane mówiąc wprost, że gotuję na „odpierdol się”, co prawda nigdy mi tego wprost
greenscarfniesamowity a do tego do kremu potrzebujemy tylko dwa składniki. Spód według przepisu bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :) W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):) Składniki : Na krem czekoladowy: Szklanka mleczka kokosowego
zdrowa vege kuchniaproszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska olej do smażenia lub patelnia do smażenia bez tłuszczu Banana rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej patelnię i na niewielkiej ilości oleju smaż placuszki na średnio rozgrzanej patelni (łatwo się przypalają z powodu zawartości cukru z banana). Podawaj z ulubioną konfiturą lub cukrem pudrem
AZgotuj!łyżki, a nie ten do smażenia) i ubij blenderem. Dodaj pozostałe składniki i dobrze wymieszaj (łyżką albo blenderem). Formuj małe naleśniki, najlepiej po jednym z kopiastej łyżki ciasta i smaż z obu stron – gotowe! Mi z podanych powyżej ilości wychodzi najczęściej 16 naleśników. Jeśli dodasz sodę oczyszczoną, to otrzymasz miększe, wyrośnięte i puszyste naleśniki. Dzięki bananom te naleśniki
PaleoSMAKryżowego olej ryżowy do smażenia WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać pozostałe składniki i krótko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie przemieszać łyżką ciasto naleśnikowe i wlewać je chochlą na patelnię z rozgrzanym olejem ryżowym. Smażyć z obu stron na słoty kolor. U mnie naleśniki były podane z syropem klonowym i owocami
Passions hobbies lifesłoiczków i odwracamy do góry nogami, przykrywamy ściereczką bądź ręcznikiem i pozostawiamy na minimum 12 godzin. Konfitury przygotowane w ten sposób będą służyć całą zimę. Są idealne, jako składnik ciasta, do bułeczek drożdżowych, do ciastek kruchych, do tart, tortów, do naleśników, gofrów czy też na kanapki. A poza tym mają obłędny kolor i smak! ;-))) Smacznego
SMYKWKUCHNIDla wszystkich wielbicieli tortów bezowych, mam nie lada gratkę... pyszną bezę, w formie rolady. To taka błyskawiczna Pavlova . Chrupiąca beza, delikatna śmietanka i orzeźwiające
Smaczne Zdrowe