dodawać stopniowo cukry. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do ubitej piany razem z octem. Wszystko bardzo delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami. Na cieście układać łyżką masę serową i piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut w małej formie (22cm
Tradycyjna Kuchniacukru 2 jaja Przyprawa do piernika 1 dag soda oczyszczona Tłuszcz do formy Wykonanie: Miód zrumienić z przyprawami. Wymieszać razem mąką, miodem, jajami, cukrem oraz sodą. Zagęścić ciasto, rozwałkować dosyć grubo i wycinać pajacyki. Układać je na wysmarowanej tłuszczem blaszce (lub na papierze pergaminowym) i upiec w temp 190 stopni. Po ostudzeniu udekorować. Polecam inne pierniczki: Piernik marchewkowy Piernik herbaciany
Tradycyjna Kuchniapudru 10 dag daktyli drylowanych lub moreli 1 jajo do smarowania ciastek Cukierki ozdobne na posypkę Sól do smaku Wykonanie: Masło utrzeć z twarożkiem, dodać mąkę, sól i aromat. Ciasto wyrobić dokładnie i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie rozwałkować cienko, wycinać kwadraty, w środek każdego włożyć kawałek owocu i zakleić w trójkąt (lecz nie do końca). Następnie posmarować
Tradycyjna Kuchniaformy Wiórki kokosowe Wykonanie: Amoniak mieszamy w ciepłym mleku. Żółtka ucieramy z margaryną, dodajemy całe jajo, śmietanę i mąkę- mieszamy dokładnie i łączymy z roztopionym w mleku amoniakiem. Ciasto wykładamy na stolnicę dobrze posypanej mąką. Literatką wycinamy w brzoskwiniach kółka, które nakładamy na wcześniej wycięte owalne ciasteczka. Gotowe jajeczka układajmy na natłuszczonej, posypanej wiórkami formie. Pieczemy w temperaturze
Tradycyjna Kuchniaborówkami. Dla dorosłych polecam ugotowanie gruszek w białym lub czerwonym wytrawnym winie. A oto kilka innych, smacznych gruszkowych propozycji: Gruszki pijaczki Karmelowe gruszki Tarta gruszkowo- orzechowa Gruszki w occie Ciasto z jagodami i gruszkami Wieprzowina w gruszkach Sernik z gruszkami Gruszki waniliowe
Tradycyjna KuchniaBiałko ubić na sztywną pianę ser,żółtko, kaszkę, stewię, aromat wymieszać dodać białko i delikatnie wymieszać przekładamy masę do małego żaroodpornego naczynia, pozostawiając około 1 łyżki masy do pozostałego ciasta dodać kakao i wyłożyć na jasną masę piec około 20 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćotręby, rodzynki, mak, orzechy, proszek do p., i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy: miód, jajka, maślankę, olejek do suchych składników dodajemy mokre i wszystko mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut (pilnujemy żeby góra się nie spaliła) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćotręby, płatki jęczmienne, miód, rodzynki, pokrojone w kostkę daktyle, proszek do pieczenia i mieszamy w oddzielnej misce mieszamy jajka, maślankę łączymy obie masy przekładamy ciasto do formy wyłożonej silikonowymi papilotkami na muffinki pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnastępnie wrzucamy do blendera dodajemy pozostałe składniki (poza rodzynkami i orzechami) i wszystko dokładnie blendujemy na jednolitą masę na koniec dodajemy rodzynki i pokrojone orzechy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych papilotek na muffinki pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMimo szczerej niechęci i przemęczonego umysłu zmusiłam się do dodania tego przepisu, w końcu obiecałam ;) wczoraj jak to ostatnio często u mnie bywa naszła mnie ochota na ciasto marchewkowe, nie miałam w planach pieczenia jakieś blachy placka więc przygotowałam ekspresową mini porcję, w sam raz na śniadanie ;) Składniki (jedna porcja): jedno średnie jabłko jedna średnia marchewka 1 łyżka wiórków kokosowych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWsiąść do pociagu byle jakiego... Tak jadę wlaśnie pociągiem ale nie byle jakim tylko pociagiem do domku :) ludy ludy chwila oddechu!! przepis na te ciasto zrodził się wczoraj, choć tkwił w mojej głowie od dawna :) nieskromnie powiem, że wyszło booooskie :D Składniki (na około 9 kawałków): 3 bardzo dojrzałe banany 1 jajko szklanka mąki razowej pszennej łyżka oleju z orzechów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwielkości opcjonalnie jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę lub trzemy na tarce o dużych oczkach mieszamy ze sobą wszystkie składniki tak przygotowane ciasto przekładamy do mini foremek na tarty (ja użyłam silikonowych) pieczemy w temp. 180 stopni, do suchego patyczka, nie podam wam konkretnego czasu bo mój gazowy piekarnik rządzi się swoimi prawami
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćżółtko jajka 2 łyżki odżywki białkowej waniliowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Białka miksujemy na sztywną pianę do musli dodajemy odżywkę, żółtko, ubite białka, mieszamy odstawiamy ciasto na kilka minut (około 5), aż płatki napęcznieją przy pomocy łyżki wykładamy ciastka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (uprzedzam, że to wymaga cierpliwości bo masa słabo się lepi
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmoreli, fig, śliwek, brzoskwiń) 2-3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie składniki przekładamy powstałą masę do pojemnika wyłożonego folią spożywczą rozsmarowujemy równomiernie mocno dociskając ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc wyciągamy z pojemnika i kroimy bardzo ostrym nożem na batoniki SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość