Ta niepozorna i zdrowa przekąska to prawdziwe źródło cennych tłuszczy i węglowodanów, bardzo potrzebnych na co dzień. Nie masz energii, czeka Cię cały dzień pracy
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńDzień bez koktajlu jest dniem straconym! A tym bardziej, jeśli koktajl jest zielony, a zielony=bardzo bardzo zdrowy. Zatem dziś króluje u mnie jarmuż. Ta odmiana
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńJagody to zdecydowanie smak lata. Wyobraź sobie, że leżysz w słoneczne, wolne popołudnie na zielonej, górskiej polanie. Wokół wesoło ćwierkają ptaki, czasem w oddali słychać śmieszne
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Po śnie, podczas którego nasz organizm regeneruje się i wypoczywa, musimy dostarczyć sobie nowych porcji energetycznych i substancji odżywczych. Śniadanie daje
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńPamiętacie może papierówki? Niestety, w dzisiejszych czasach są już praktycznie nieosiągalne do zdobycia. W sklepach ich nie ma, bo nie wytrzymają dłużej niż dwa dni, a
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńW ostatnim czasie burgery stały się naprawdę modne! I nie mówię tu o obciekających tłuszczem bułach z dobrze nam znanych sieciówek, ale o prawdziwych burgerach - z
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńZnalazłam idealny, najprostszy i najszybszy chleb! Chleb z kaszy gryczanej! I nawet nie uwierzycie, ale za gotowaną kaszą nie przepadam i zwykle jej unikam. Za to
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńUrodziny Łodzi już w najbliższy weekend! Fit Bazar rozrusza przechodniów z Piotrkowskiej 217 i zaangażuje do wspólnego aktywnego świętowania. Artykuł 30-31 LIPCA – FIT BAZAR vol.4 – AKTYWNE URODZINY ŁODZI – ŁODŹ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEsmaczne sposoby na rybę, bardziej fit(...)wersji trochę bardziej kalorycznej - dla każdego coś dobrego. Razem z Dominikiem bardzo lubimy ryby i staramy się je jadać przynajmniej raz w tygodniu. Zazwyczaj wybieramy opcję bardziej fit, ale dziś zaszaleliśmy i przygotowałam dla nas chrupiącą rybę z frytkami, czyli brytyjskie "fish 'n' chips". Podam oba przepisy byście mogli zdecydować, która wersja bardziej przemawia do Waszych kubków smakowych. :) Ryba
Cooking MonsterJak co sobotę wybrałam się na BioBazar ( jeśli jeszcze go nie znasz- nadrób szybko zaległości. BioBazar to miejsce, gdzie możesz kupić certyfikowaną żywność prosto od małych
Wielki apetytłyżki mąki pszennej pełnoziarnistej (możecie użyć zwykłej) 4 łyżki mleka 1 łyżka trzcinowego cukru (możecie użyć zwykły) opcjonalnie 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 1 łyżka oleju Fit nutella: Pół awokado (dojrzałe, nietwarde) 1 banan 1,5 łyżki gorzkiego kakao 1 spora łyżeczka miodu (możecie użyć innego słodzidła) Dodatkowo: Truskawki (ilość wg uznania) 2 plastry ananasa Wiórki kokosowe(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy za pomocą szpatułki. Patelnię posmarować olejem za pomocą pędzla. Na rozgrzany olej wylewamy ciasto. Smażymy omleta z obu stron na złoty kolor. Fit nutella: Awokado i banana obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do blendera wraz z kakao i miodem. Całość miksujemy na jednolity krem. Tak przygotowanym kremem smarujemy naszego omleta
Fabryka pomysłówktórych nie potrzebowaliśmy zbyt dużo czasu na ich przygotowanie :) Nie inaczej będzie także tym razem... pokażę Wam jak zrobić tagliatelle ze szpinakiem. Przepis ten zaczerpnęliśmy z książki Dieta Fit - Natalia Gacka, ale aby nie było dokładnie tak samo, więc przepis delikatnie zmodyfikowaliśmy... przecież kuchnia jest po to aby w niej eksperymentować :) Tagliatelle ze szpinakiem - przepis: Cebulę kroimy w kostkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Banalny przepis, który sprawdza się zawsze, gdy masz ochotę na coś słodkiego, albo potrzebujesz alternatywy dla kanapki z dżemem na II śniadanie dla twojej pociechy. Przygotujesz
Wielki apetytGdy za oknem pojawiają się pierwsze promyki słońca a wiosna budzi się do życia przypominam sobie, że czas pomyśleć o sobie i dogadzam sobie kulinarnie. Sobotni
Wielki apetytpełnoziarnistym. Osoby przyzwyczajone do tradycyjnego smaku pasty z jajek, mogą się pierwszym kęsem zdziwić, ale przy kolejnych, nie czuć już żadnej różnicy. Drukuj Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 5 jajek 2 łyżki oliwy łyżka masła sól, pieprz do smaku szczypiorek łyżeczka musztardy (opcjonalnie) Wykonanie Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i ścieramy(...)siekamy. Dodajemy do jajek szczypiorek, masło i oliwę. Mieszamy. Dodajemy do smaku przyprawy i jeśli chcemy podkręcić smak, musztardę. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna-wersji-fit-bez-majonezu/ BosowKuchni Artykuł Pasta Jajeczna w wersji fit (bez majonezu) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku