Tradycyjny sernik na kruchym spodzie z dodatkiem konfitury. Polecam także przepisy na inne SERNIKI Składniki na ciasto półkruche: 20 dag mąki 8 dag tłuszczu 8 dag cukru pudru 1 jajko 3 łyżki kwaśnej śmietany 1/3 torebki proszku do pieczenia 1 słoiczek konfitury z płatków róży ( do smarowania) Składniki na masę serową: 75 dag twarogu 30 dag cukru
Tradycyjna Kuchniastopni po upływie określonego czasu ubijamy białka z mlekiem w proszku i stewią na sztywną pianę wykładamy ubite białka na nasz sernik i pieczemy jeszcze 15 minut zostawiamy sernik w piekarniku do wystygnięcia SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość500g sera białego chudego Emilka 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 2 jajka stewia wg. smaku (dałam 3 łyżki) Sposób przygotowania: Białka (te na spód sernika) ubić na sztywno ze szczyptą soli w oddzielnej misce wymieszać resztę składników na spód miksując na najmniejszych obrotach dodawać ubite białka do pozostałej masy wyłożyć do tortownicy pokrytej papierem(...)uszczelnioną formę (np. owiniętą od zewnątrz folią aluminiową) wstawiamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego, do którego wlewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z sernikiem pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10 minut następnie zmniejszamy temperaturę do 110 stopni i pieczemy przez następne 50 minut pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćktórej wcześniej zgapiłam kilka ćwiczeń do mojego wieczornego treningu. Proporcje i składniki lekko zmieniłam i z góry uprzedzam wyszedł tak pyszny, że trudno jest skończyć na jednym kawałku;) Sernik sam w sobie jest wyjątkowy bo bazuje na serku wiejskim, nie urośnie, będzie bardzo niski, ale uwierzcie to nie odejmie mu smaku ;) Składniki (na małą blaszkę około 15x20cm(...)około 5 minut, żeby kaszka manna spęczniała ponownie miksujemy masę, a następnie wykładamy ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 35 minut w temp. 180 stopni studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach piekarnika, a następnie chowamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSezon truskawkowy rozpoczął się , wiec warto przygotować coś pysznego. Sernik na zimno nie wymaga szczególnego wkładu pracy, a efekt i smak doskonały. Zapraszam na bloga SKŁADNIKI: Na spód sernika : paczka okrągłych biszkoptów Masa serowa: 1 kg sera mielonego 400 ml śmietanki 30% (kremówki) 2 galaretki truskawkowe 8 łyżek cukru pudru ( jak lubimy bardzo słodkie można dodać więcej(...)Drugie dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i zostawiamy, by lekko stężała. Na wierzch zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż dobrze stężeje. Taki sernik na zimno , najlepiej przygotować na wieczór. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyPyszny, prosty w przygotowaniu, mocno serowy i wypchany po brzegi truskawkami sernik. Pyszności <3 A dodatkowo do jego wykonania nie potrzebny jest piekarnik! Z podanych składników przygotujecie sernik o wymiarach 40x28 cm, czyli ogromny- w sam raz na rodzinną imprezę ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki na blaszkę 40x28 cm: 2 kg twarogu ok. 250 g herbatników
My Culinary Artrazem lekki sernik budyniowy… Jest bardzo łatwy do zrobienia i smaczny. To wypiek dla każdego. Przygotowanie go zajmie wam 45 minut a efekt – gwarantowany! Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski i zagniatamy. Jak będzie bardzo lepić się do rąk możecie dodać trochę więcej mąki. Ale nawet takie lepiące będzie ok. 2. Blachę/tortownic(...)miski z pokrywką do miksowania to proponuje fartuszek bo masa po dodaniu mleka może trochę pryskać – Można jeść sam lub podawać o polewą owocową The post Lekki sernik budyniowy appeared first on Kulinarna Patilogia
Kulinarna Patilogiasezon trasy. Zobaczymy. Tym czasem proponuje wam pyszny sernik o smaku waniliowo- czekoladowym. Liczyłam, że "zebrowe paski " wyjdą mi bardziej efektowne ale cóż to był mój pierwszy taki sernik więc następnym razem mam nadzieje, że pójdzie mi lepiej. Składniki na formę o średnicy 35 cm spód: paczka herbatników 125 g masła masa: 1 kg sera trzykrotnie
ciastkarnia na kruchym spodziedodajemy po jednym żółtku i po łyżce sera oraz cukier waniliowy, proszek do pieczenia i budyń śmietankowy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączy z masą serową. Sernik przelewamy do wysmarowanej blachy o wymiarach 25cm(...)pieczemy w 180 C przez 50 minut. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie ciągle ubijając na najniższych obrotach dodajemy cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz mąkę. Sernik wyciągamy, przekładamy na wierzch pianę i dopiekamy całość jeszcze około 15 minut
Zainspirowana w kuchniPyszny sernik na zimno w kolorach wiosny: kremowy, delikatny, z orzeźwiającym musem jabłkowym.. Zachwyci każdego, kto go spróbuje :) Pomysł własny (z mascarpone każdy będzie pyszny, a kombinacji jest całe mnóstwo;)) Składniki: okrągłe biszkopty 2 opak. serka mascarpone (po 250 gram) 1 galaretka jagodowa 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka agrestowa około 1,5-2 kg jabłek Sposób przygotowania: Galaretkę(...)gotujemy do miękkości, blendujemy na gładki mus. Następnie wsypujemy galaretkę agrestową i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Lekko jeszcze ciepły mus jabłkowy wykładamy na nasz sernik i ponownie wstawiamy do lodówki, aby stężał
Kolorowy PrzepisownikSernik z posmakiem limonkowym na migdałowo-cynamonowym spodzie to prawdziwa gratka dla nietolerujących glutenu (brak tu mąki pszennej), ale nie tylko. Różnorodność jego smaku zadowoli zwolenników klasycznych serników ze spodem, a dodatek ksylitolu zamiast cukru pozwoli cieszyć się nim także diabetykom oraz osobom zwracającym większą uwagę na poziom cukru we krwi. Jednym słowem sernik dla wszystkich
Milion SmakówDziś zapraszam Was na pyszny tradycyjny serniczek. Sernik ten króluje w moim domu odkąd tylko pamiętam. Kiedyś piekła go moja mama, dziś piekę go ja. Sernik zawsze się udaje, jest delikatny i puszysty. SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki 5 dag masła, 5 dag margaryny, 3 żółtka, 1,5 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego(...)sztywną pianę. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. 3. Masę serową wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania sernika użyłam rodzynek MIX JUMBO, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych rodzynek jakie do tej pory jadłam. Są duże i idealne słodkie. Stanowią doskonały dodatek
Tradycyjna kuchnia KasiCzarny sernik z rabarbarem, to nic innego jak tradycyjny na kruchym cieście(...)domieszką kakao. Całkowita inspiracja pochodzi od Kwestii smaku. Marzę o tym, żeby kiedyś mój blog osiągnął taki status. Uwielbiam tę stronę i śledzę ją na okrągło. Sernik robiłam pierwszy raz i od razu taki sukces. Polecam wszystkim laikom, wbrew pozorom jest to bardzo prosty i do ogarnięcia temat. Uwierzcie mi, ja raczej nie jestem ciastkowa, zdecydowanie wolę
pieprzny smaczekpianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga: 1. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml. 2. Gdyby składniki ciasta nie chciały uformować się w kulę to można dodać
In my kitchenkońcu stanęło na tym, że ma być niespodzianka. Postanowiłam wszystko połączyć i wyszło mokre ciasto na jogurtach, a zamiast szpinaku użyłam melisy cytrynowej, ale w zdecydowanie mniejszej ilości ;) Klasyczny sernik na jogurtach greckich piekłam na Wielkanoc. Dziś zrobiłam z dodatkami i ze spodem z biszkoptów. Składniki : 12 okrągłych biszkoptów 6 jajek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy(...)Dodać pokrojone mango. Wymieszać. Białka utrzeć na sztywną pianę. Pianę dodawać stopniowo do masy jogurtowej i dobrze mieszać. Przelać masę na biszkopty. Na wierzchu ułożyć liście melisy cytrynowej. Piec sernik ok. godziny w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni C. Delikatnie wyjąć ciasto z formy i odstawić do całkowitego ostygnięcia
Weekendy w domu i ogrodzie