Doughnuts'y cynamonowe pieczone 2016-04-08 22:13:08 Ilość porcji: 12 Doughnuts’y to amerykańskie pączki, o prawdopodobnie holenderskim rodowodzie. W Stanach Zjednoczonych stanowią nie tylko niezwykle popularne danie, lecz także są częścią popkultury. W wielu filmach, stereotypowy amerykański policjant przedstawiany jest z donatem w jednej ręce i kawą w drugiej. Doughnuts’y, to słodkie pączki z dziurką
Wędrówki po kuchniprzyznajcie sami: przestając z mistrzynią wypieków (i nie mając wiele czasu) człowiek nie ma innego wyjścia niż sięgnąć w głąb lodówki z nadzieją, że odnajdzie tam jeszcze jedną paczkę gotowego ciasta;) Tarta z cukinią i porem. Czasami myślę, że gdybym wpadł w jakiś rodzaj kuchennej paniki i zapomniał nawet jak się robi jajecznicę, to ta rzecz pozostałaby jednak gdzieś(...)raczej łagodny, należy go więc koniecznie (lecz z umiarem!) dopełnić ziołową nutą. Ja osobiście za najlepszą parę dla cukinii uważam estragon (z małym dodatkiem tymianku lub oregano). Spróbujcie:) Składniki: paczka ciasta francuskiego 2 małe cukinie 1 średni por 1 łyżeczka estragonu 1/2 łyżeczki tymianku 3 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 50 g startego żółtego sera sól i pieprz Wykonanie: Przygotować
zadanie-gotowanieobecne również w innych obszarach Skandynawii. Różnią się od znanych nam drożdżówek dodatkiem kardamonu. Budyń przygotowałam sama, bo taki wydaje mi się najlepszy, ale można spokojnie użyć tego z paczki. Natomiast do lukru dodałam soku z cytryny, aby trochę przełamać słodki smak. Lubię wypieki z ciasta drożdżowego, ale dla mnie najlepsze są tego dnia, w którym zostały przyrządzone. Dzisiaj były(...)pszennej 25 g świeżych drożdży lub 13 g suchych 70 g masła (roztopionego) 70 g cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko 1 i 1/2 łyżeczki kardamonu budyń waniliowy z paczki lub domowy według tego przepisu (kawę zastępujemy ziarnami wanilii) wiórki kokosowe (do posypania wierzchu) lukier (cukier puder, sok z cytryny) Wykonanie: Połączyć suche składniki. Jeżeli używamy drożdży świeżych
zadanie-gotowanieGdzie nie spojrzeć, wszędzie pączki :) Ale cóż, tradycję trzeba pielęgnować! Tym bardziej, że jest taka przyjemna. Przede mną pracowity weekend, dlatego koktajl z kiwi i pomarańczy jest moją ostatnią propozycją, związaną z obecnym hasłem tygodnia. Napój może być świetnym antidotum na dzisiejsze przesłodzenie. Jeżeli nie będziecie już w stanie zjeść kolejnego pączka, a organizm będzie domagał się zmiany
zadanie-gotowaniejest ważne gdzie mieszkacie zakupy otrzymacie wprost pod drzwi swojego mieszkania. Ja swoje zamówienie złożyłam w niedzielę, a we wtorek już zawitał do mnie kurier z dwoma solidnie zapakowanymi paczkami. Podczas składania zamówienia jak i w jego trakcie byłam cały czas informowana droga mailową o postępach realizacji transakcji aż do efektu końcowego, kiedy to mogłam wybrać, lub zmienić datę(...)godzinę dostarczenia paczki. Same zakupy jak już pisałam wyżej robi się bardzo przyjemnie i prosto, siedząc w domu przed monitorem raczej nie zdarzy nam się kupić coś niepotrzebnego, jak to często bywa w sklepie stacjonarnym, gdzie za każdym rogiem mrugają do nas okiem bezcenne promocje :) Tu asortyment jest dokładnie podzielony na kategorie od spożywczych po chemiczne i dla domu, jest
Kuchnia z widokiem na ogróddniach 17-20 marca nastanie tam istna zielona inwazja ! Ja też się do niej dołączam z propozycją Makaronu ze szpinakiem w towarzystwie serka ricotta :) Składniki na 4 porcje: 1 paczka makaronu penne [250g] 1 paczka mrożonego szpinaku siekanego PROSTE HISTORIE [450g] 1 opakowanie serka ricotta [250g] 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego - do smażenia sól, pieprz czarny
Grunt to przepis!mogą być light! 1 szkl. cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka 80ml oleju 1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej miski. Utrzeć mikserem z cukrem na puszysta masę. Dodać proszek do pieczenia i budynie. Dołożyć
Grunt to przepis!się świąt. Zdecydowałam się także na chemię, choć ceny tej wydają mi się nieco wyższe niż w sklepach gdzie na co dzień robię zakupy. Chciałam jednak sprawdzić jak taka paczka będzie wyglądać i czy obsługa zadba o to, by spożywka była "jakoś" zabezpieczona. Doręczenie: Zamawiając do południa jednego dnia, na drugi dzień paczka była już u mnie. Wszystko oczywiście
Kuchnia w czekoladziemasło z migdałów, jeżeli chodzi o produkty tego typu, to do mojego koszyka wpadł jeszcze krem kasztanowy z wanilią, który bardzo mnie zaciekawił. (co zrobiła Natalia po otrzymaniu paczki? poleciała i otworzyła słoiczek z masłem z laskowych.. i stwierdziła, czemu jest tak mały, zdecydowanie moje smaki) wpadły też słynne kuleczki Rafnello (niechcący zamówiłam dwie paczki, ale to chyba
More food, love and dreamsEdytuj) Zdecydowanie Migdały w każdej postaci. Te w całości ratowa mnie od zgagi podczas ciąży. Natomiast płatki migdałów stosuje głównie do ciast, ale zawsze muszę kupić 2 paczki, bo jedno do ciasta, a drugą paczkę zjadamy na miejscu. Dżasta: 4 marca 2016 o 09:46 (Edytuj) Ciężko wybrać tylko jedne bakalie z tak szerokiego grona! Moje ulubione jak biegacza
Mała Cukierenkakulkę, pozostawić do ponownego wyrośnięcia. W niskim szerokim rondlu rozgrzać tłuszcz. Olej będzie wystarczająco gorący, gdy ciasto będzie pływać. Trzeba pamiętać by tłuszcz nie był za gorący bo wtedy pączki będą surowe w środku. Pączki smażymy na złoto-brązowy kolor, odwracając w połowie smażenia. Po osączeniu z tłuszczu posypujemy przez sito cukrem pudrem. Smacznego
Magia jedzenia.Dziś mam dla Was post o testowanych przeze mnie jakiś czas temu czekoladach. Dostałam je poprzez platformę testujemy.biedronka.pl i miałam za zadanie wypróbować oraz ocenić każdy ze smaków. Paczka przyszła bardzo szybko, a zawartość była ułożona w sposób gwarantujący dostawę produktów w całości. Tak prezentowała się cała paczka: Jeśli chodzi o smak, to najbardziej przypadła mi do gustu czekolada
W poszukiwaniu inspiracjitrzcinowy) 100 g mąki pszennej 6 jajek Składniki polewa: 50 g gorzkiej czekolady (może być też zwykła) 40 ml mleka 1 łyżka masła 1 mała paczka m&m's oraz 1 mała paczka lentilek Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
Sprawdzone przepisy kulinarnewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Lubię tą wersję pączków, ponieważ ich wykonanie nie pochłania mnóstwa czasu. Są lekkie, nie nasiąknięte tłuszczem i świetnie smakują bezpośrednio po usmażeniu - jeszcze cieplutkie. 300g serka homogenizowanego 1,5 szklanki mąki 3 jajka 1 łyżka cukru cytrynowego 1 łyżka proszku do pieczenia Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania Jajka roztrzepać z cukrem cytrynowym(...)Warstwa oleju powinna wynosić około 4-5 cm, a jego idealna temperatura to 175 stopni. Łyżkę co jakiś czas maczać w gorącym oleju, aby ciasto do niej nie przywierało.) Pączki smażyć z obu stron - na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem. Najlepsze są - jeszcze ciepłe
Di gotuje