Oto ostatnie moje odkrycie kulinarne: chlebki z patelni ! Czemu ja na to wcześniej nie wpadłam ?Był chlebek na proszku do pieczenia, teraz będzie drożdżowy
Kulinarne przygody GatityDo usmażenia placuszków z fetą przymierzałam się już od dawna... W końcu do ich przygotowania zdopingowała mnie Bea :-). Pooglądałam sobie u niej na blogu
Kulinarne przygody GatityMiałam ochotę na zupę ogórkową ze świeżych ogórków, których wysyp zaobserwowałam w moim warzywniaczku, ale upał za oknem powstrzymał mnie jednak przed włączeniem kuchenki. Dlatego
Kulinarne przygody GatitySezon dyniowy w pełni, pora więc wykorzystać po raz kolejny to wdzięczne i smaczne warzywo. Tym razem postanowiłam przygotować dynie w duecie z innym typowo jesiennym
Kulinarne przygody GatityCukinia to bardzo wdzięczne warzywo, idealnie współgra z każdym dodatkiem. Odmian cukinii jest wiele, ale ja ostatnio upodobałam sobie tę małą okrągła cukinię, która występuje
Kulinarne przygody GatityKupiłam bardzo chude i ładne żeberka. Od razu wiedziałam jak je przygotuję – w ketchupie! Żeberka z piekarnika w amerykańskim stylu (w sezonie można przygotować danie
Poezja smakuThe post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeThe post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeRozgrzewająca zapiekanka bez mięsaSkładniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i
Moja smaczna kuchniaWitamy Was pięknie i ciepło! Pogoda za oknem sprzyja.. Jesień pomimo dość zimnego i surowego początku stała się całkiem łagodna i przyjemna. Promyczki słoneczne umilają
Symfonia SmakówTeraz już nie ma wolnych chwil, wszystko robię na raty. Nie ma słodkiego lenistwa, teraz w opcji są jedynie słodkie leniwe ;-) Ale dobre i to. Leniwych
Matka ŻywicielkaJuż nie pamiętam kiedy i czy w ogóle kiedykolwiek byłam tak głodna jak w ciągu pierwszych dni spędzonych z Maluszkiem. Mówią, że poród to jak
Matka ŻywicielkaOd narodzin Synka snuje się za mną jeden temat. Nie chodzi tu wcale o pizzę, tu chodzi o ... okulistę. Z jednej strony nie dopuszczam do
Matka ŻywicielkaKrólik w sosie jogurtowym z grzybami Jakiś czas temu opublikowałam ten przepis na królika w śmietanowym sosie na bazie wina . To było w czasach, kiedy jadłam
Kraina Tysiąca SmakówKotleciki mielone lecz nieco niestandardowo bo z filetu drobiowego w dodatku niebywale smaczne i leciutkie - dosłownie leciutkie.Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 średnie cebule
Mechanik w kuchni