Z okazji Międzynarodowego Dnia Pizzy nie mogło i u nas zabraknąć tego przysmaku. Bowiem cała Rodzinka bez wyjątku, wręcz ją uwielbia.Dla dzisiejszego przepisu
Smaczne ZdroweTroszkę zaszalałam wczoraj ze smakami i stworzyłam troszkę inny krem brokułowy. Ten poprzedni był bardzo dietetyczny a zarazem bardzo smaczny. Dzisiejszy jest mniej dietetyczny
Smaczne ZdroweTradycyjnie przynajmniej większość z nas w Święta Wielkanocne przygotowuje żurek. Część z nas posiłkuje się gotowymi produktami, część przygotowuje swój własny. Nie ukrywam
Smaczne ZdroweKurczak pieczony w piekarniku na butelce, smakujący jak z rożna, to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa. Jak łatwo przygotować takiego kurczaka w domu, możecie się
Smaczne ZdroweOstatnimi czasy troszkę zmieniły nam się gusta kulinarne...- a mianowicie zielone szparagi wyparły u nas te tradycyjne białe. I choć te drugie zjadamy nadal chętnie
Smaczne ZdroweJedna z kilku wersji przygotowywanych przez nas zapiekanek makaronowych, dzisiejsza jest w wersji wegetariańskiej. Tylko makaron, dwa sosy, warzywa, no i jeszcze trochę sera
Smaczne ZdroweMakarony mają to do siebie, że w krótkim czasie można przygotować z nich nieprzyzwoicie pyszne potrawy. A jeśli sami pokusimy się, żeby mąkę zagnieść z żółtkami
Sajkofanka smakuKtóż z nas nie lubi sobie czasem zjeść porządnej porcji mięsa? Ja zdecydowanie zaliczam się do grona tych szczęśliwców! :) A zwłaszcza, gdy swój kawałek steka mogę
Sajkofanka smakuKupiłam niedawno w tureckim markecie kiszone liście winogron. Pamiętam, że jadałam je kiedyś z siostrą w jakiejś warszawskiej restauracji i bardzo mi smakowały. Podane
Sajkofanka smakuZapraszam was dziś na solidną porcję mięsa :) Schab faszerowany suszonymi morelami z puree z buraka - 1kg schabu wieprzowego - garść suszonych moreli - zioła (tymianek
Sajkofanka smakuKapusta brukselka, czyli różyczkowa. Pokrój ma kolumnowy - na wysokiej łodydze wiele małych, główkowatych krótkopędów z kątów drobnych liści, w formie małych główek; na szczycie łodygi pęk
Sajkofanka smakuZapewne wkrótce mianujecie mnie "królową" ;) wymyślania placuszków, gdyż serwuje je bardzo często! Staram się jednak, by nie były to takie zwykłe racuchy, ale ich zdrowe zamienniki
Sajkofanka smakuTakie przysmaki, jak wędzone świeże rybki, prosto z domowej wędzarenki, rzadko udaje mi się zdobyć. Lecz kiedy stanę się już ich szczęśliwą posiadaczką, nie zdążę ich
Sajkofanka smakuDo przygotowania swojego pierwszego w życiu zakwasu zabierałam się dosyć długo. Metodą prób i błędów doszłam jednak do wymarzonego celu i zrobiłam taki zakwas, który spełnił
Sajkofanka smakuAgar Agar, bo tak właściwie mówimy na agar, to naturalna substancja, która jest wytwarzana z czerwonych alg wydobywanych w Japonii. Występuje pod różnym postaciami, jednak zdecydowanie
Sajkofanka smaku