Rozgrzewająca zupa z pieczonej dyni i papryki z dodatkiem czosnku i imbiru, typowa jesienna zupa, mocno aromatyczna, sycąca i pyszna! Polecam! SKŁADNIKI: - pieczona dynia Hokkaido - 3
SMYKWKUCHNIJesień, chłodne południa to idealny czas na powrót do dań jednogarnkowych, sycących, rozgrzewających. Takim daniem jest angielska zapiekanka cottage pie czy shepherd's pie. Wzorując
Bernika - moj kulinarny pamietnikSzkoły robienia białej kiełbasy są dwie: używamy do niej peklosoli lub zwykłej soli. Przy użyciu peklosoli kiełbasa będzie
Kulinarne przygody GatityDzisiaj kolejna letnia zupa z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Uwielbiam ten wiosenno-letni sezon, kiedy nasze menu zmienia się wraz z pojawianiem się na straganach kolejnych
Kulinarne przygody GatityKupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa
Kulinarne przygody GatityChłodnik z pieczonych buraków Pięknego upalnego lata za oknem ciąg dalszy, więc dziś na blogu poodrzucam pomysł na lekki, letni chłodnik z pieczonych buraków. Na blogu
Kulinarne przygody GatityOto ostatnie moje odkrycie kulinarne: chlebki z patelni ! Czemu ja na to wcześniej nie wpadłam ?Był chlebek na proszku do pieczenia, teraz będzie drożdżowy
Kulinarne przygody GatityDo usmażenia placuszków z fetą przymierzałam się już od dawna... W końcu do ich przygotowania zdopingowała mnie Bea :-). Pooglądałam sobie u niej na blogu
Kulinarne przygody GatityMiałam ochotę na zupę ogórkową ze świeżych ogórków, których wysyp zaobserwowałam w moim warzywniaczku, ale upał za oknem powstrzymał mnie jednak przed włączeniem kuchenki. Dlatego
Kulinarne przygody GatitySezon dyniowy w pełni, pora więc wykorzystać po raz kolejny to wdzięczne i smaczne warzywo. Tym razem postanowiłam przygotować dynie w duecie z innym typowo jesiennym
Kulinarne przygody GatityCukinia to bardzo wdzięczne warzywo, idealnie współgra z każdym dodatkiem. Odmian cukinii jest wiele, ale ja ostatnio upodobałam sobie tę małą okrągła cukinię, która występuje
Kulinarne przygody GatityKupiłam bardzo chude i ładne żeberka. Od razu wiedziałam jak je przygotuję – w ketchupie! Żeberka z piekarnika w amerykańskim stylu (w sezonie można przygotować danie
Poezja smakuThe post Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeThe post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeRozgrzewająca zapiekanka bez mięsaSkładniki: 150-200 g makaronu mini penne tricolore Barilla 1/4 dyni hokkaido, oczyszczonej i obranej ze skóry 1/2 średniej cukinii 2 średnie i
Moja smaczna kuchnia