Naleśniki z ciasta z dodatkiem szpinaku nadziewane delikatnym serkiem z dużą ilością wyrazistego czosnku i łagodnym wędzonym łososiem są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz dania
Szalona Kuchnia EwelinyNaleśnikowe krokiety zazwyczaj robię z farszem mięsno-warzywnym. Robię je z mięsa i warzyw, które zostaną po ugotowaniu zupy. Tym razem zrobiłam farsz bez dodatku mięsa
Bon appetit mon amieZawsze przygotowywałam krokiety z kapustą i grzybami. Tym razem zrobiłam je z pieczarkami i smacznym łososiem. Danie było rewelacyjne w smaku. Krokiety: 1,5 szklanki maki
VioletoweKucharzeniePomysł, by naleśniki podać z nadzieniem porowym z boczkiem spodobał mi się od razu. Mojej Rodzince – niestety nie;) Każdy do takiego połączenia podchodził sceptycznie i
Smaki Na TalerzuWpis pochodzi z mgotuje.pl Zapiekane naleśniki z kurczakiem, pieczarkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Całość zapieczona z sosem serowym to doskonała propozycja obiadowa
Marta GotujePyszna, zdrowsza wersja amerykańskich pancakes - placuszki orkiszowe z ulubionymi dodatkami - super na śniadanie lub deser <3 SKŁADNIKI (na ok. 5-6 pankejków 1 placuszek
Moje Kuchenne RewelacjeOstatni dzień karnawału to tzw. Tłusty Wtorek, czyli Dzień Naleśnika. Z tej okazji zapraszam Was na 5 najlepszych przepisów na naleśniki. Pancake Day to święto obchodzone
365 dni dookoła kuchniNaleśniki mają coś takiego w sobie, że ze wszystkim są smaczne. Lubię je na słodko i na słono, smakują mi nawet z serem, chociaż normalnie za
karmelowyW Anglii w przeddzień Środy Popielcowej obchodzony jest dzień naleśnika. Trochę jakby nasz Tłusty Czwartek, tylko że wtorek:) Dobra okazja, by usmażyć stos cieniutkich delikatnych naleśników
Obiad gotowyPomysł, by naleśniki podać z nadzieniem porowym z boczkiem spodobał mi się od razu. Mojej Rodzince – niestety nie;) Każdy do takiego połączenia podchodził sceptycznie i
Smaki Na Talerzuskładniki: naleśniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka sól olej do smażenia Farsz: 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 250 gram twarogu 1 średniej
Darcia w kuchniBliny, naleśniki, racuchy w każdej postaci – tak w Rosji wygląda Maslenica, czyli ostatkowy tydzień przed Wielkim Postem. W czasach pogańskich maslenica była świętem żegnania zimy i
Obiad gotowy