Mokra kura...?! ;) Nieee to mokhrakula danie kuchni gruzińskiej. Jest to taki placek z patelni mający w sobie trochę coś z naleśnika i trochę z placka ziemniaczanego. Zapraszam wszystkich do wypróbowania tego przepisu. Składniki na jedną porcje 2 jajka szczypta sody około 150 gr maki tortowej około 100-120 ml wody 1 łyżka śmietany 1/2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz
Gotowanie...to proste !Jesień w pełni, za oknem, szaro, buro i deszczowo. I do takiej pogody można się przyzwyczaić, ale przyznam szczerze, że ja czekam już na zimę, taką
Domowa cukiernia EwyPyszne, zdrowe, banalnie proste. To co lubię najbardziej.. No i pełne białeczka! Idealne na jesienne śniadanie do porannej kawusi :) Składniki: 1 serek wiejski lekki (odlać
Czarnawisienkahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 4 placki do tortilli 400-450 filetów z udek kurczaka (może być pierś) 5-7 łyżek sosu sojowego
Di gotujeWybaczcie moją nieobecność, po raz kolejny natłok obowiązków zabrał mi wolny czas na napisanie posta. Całe szczęście od dziś do końca przyszłego tygodnia mogę odetchnąć z
Be Fit Be Strongszpinakiem ( lubię duuużo szpinaku) układamy na niej kurczaczka i zawijamy. Podajemy z dowolną sałatką - u mnie kapusta pekińska z pomidorem i ogórkiem w sosie vinegrett. Tortillę można zastąpić zwykłym naleśnikiem - również jest pyszne Smacznego
sierotka maRysia w kuchniplacek długości 30 cm i szerokości ok 10 cm i na jednym jego brzegu rozłożyłam rząd, dokładnie odsączonych wiśni, które dodatkowo obtoczyłam w bułce tartej zwinęłam w rulonik - jak naleśnika. Boki ciasta można delikatnie zwilżyć zimną wodą wtedy lepiej się zlepią Ruloniki ułożyłam na blasze w małej odległości od siebie i piekłam ok 25 minut - aby delikatnie nabrały złotego koloru
sierotka maRysia w kuchnipapryki słodkiej. Wg mnie lepsza jest zabielana zupa, aczkolwiek mięso bardzo kruche i naprawdę smakowe. Propozycja placka po węgiersku, czyli to, co ma placek po węgiersku ale w naleśniku. Niczym nie podobny do polskiej odmiany, gdzie placek, to gąbką nasiąknięta tłuszczem. Trochę taki misz-masz na pierwszy rzut oka. Ale smak o dziwo niezły - była to polęwdiczka wieprzowa
Right Behind The KitchenPrzepis podobno jest bardzo znany i jest przysmakiem wśród dzieci. Ja jednak nigdy wcześniej nie miałam okazji spróbować placków z kaszy manny. Mają idealnie delikatną konsystencję
BullioKolejne już wspólne Wypiekanie na śniadanie . Akurat mam wolny weekend i czas na pyszne śniadanie. Dzisiaj tosty na słodko . U mnie z bananami i czekoladą.
Magiczne Życie MartyDziś zapraszam na drożdżowe paszteciki z mięsem i pieczarkami. Do nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko. Składniki: Ciasto: 4 szklanki maki pszennej 1 szklanka
potrawyregionalneTradycyjny kulebiak jest wykonany z ciasta drożdżowego. Jest to potrawa kuchni kresowej. Nadziewany pieróg farszem z mięsa i warzyw. Dzisiaj postanowiłam go zrobić ale trochę zmodyfikowałam
potrawyregionalneSpring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można
potrawyregionalneDynia... daje nam mnóstwo kulinarnych możliwości. Ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Wczoraj postanowiłam przyrządzić z nią pyszne placuszki. A że miały one ucieszyć nie tylko moje podniebienie
Słodkie okruszkiDziś mam dla Was przepis na bardzo sycące racuszki z płatków owsianych z dodatkiem jabłek z cynamonem. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i zaspokoją apetyt
W poszukiwaniu inspiracji